הבקשה של משרד הבריאות נכשלה: מאות מתמחים רפואיים, משלל בתי חולים ברחבי הארץ, חתמו הצהריים (חמישי) על מכתבי ההתפטרות שלהם. הסיבה להתפטרות היא כחלק ממחאה שמובילים המתמחים בעקבות השעות הרבות של המשמרות שלהם, בזמן שהם ניסו לנהל משא ומתן עם משרדי האוצר והבריאות, משא ומתן שלפי התוצאה כנראה נכשל.
מי שהכריז על ההתפטרות ההמונית, הוא יושב ראש ארגון המתמחים, ד"ר ריי ביטון. במהלך מסיבת עיתונאים שקיימו, אמר ביטון כי "ברגעים אלה 200 מתמחים מגישים את מכתבי ההתפטרות שלהם ב-22 מחלקות ברחבי הארץ. אנשים עוזבים כי רע להם והמחיר הוא כבד מנשוא. המצב בלתי נסבל". מלבד מאות המתמחים שהתפטרו, ישנם עוד מאות שצפויים להתפטר בהמשך.
לדברי ביטון, 600 מתמחים וסטאז'רים חתמו על מכתבי התפטרות, כאשר אלו מבצעים תהליך התפטרות מדורג. בארגון המתמחים צירפו את רשימת המחלקות וביה"ח בהם הגישו המתמחים מכתבי התפטרות: איכילוב – פנימית- א, ג, ד, ה, ח, ט, י, נוירולוגיה, אסותא – פנימית א, ב, ילדים, מלרד, נוירולוגיה. בית חולים נוסף ברשימה, הוא ברזילי – נשים.
עוד ברשימה: בילינסון – מלרד, פנימית ו, וולפסון – נשים, הדסה עין כרם – נשים, רמבם – ילדים א+ב, פנימית ב+ח. אמש הודיעו במשרד הבריאות כי הם תומכים במאבק של המתמחים, כולל הדרישה שלהם לקיצור התורנויות שקיים נמשכות על פני 26 שעות ברצף, אך במשרד הבריאות הוסיפו והדגישו כי הם מבקשים מהמתמחים שלא להתפטר. הבקשה של המשרד נדחתה.




















