שבוע ימים לאחר ההתקרבות המשמעותית בין ארה"ב לאיראן בסוגיית הסכם הגרעין, ראש הממשלה יאיר לפיד עדיין לא הביע בפני ההנהגה האמריקאית את התנגדותו להסכם – כך דיווח אריאל כהנא ב'ישראל היום'.
גורמים ישראלים ואמריקאים אומרים כי לפיד צפוי לשוחח עם הנשיא ביידן ולהציג את עמדתו, אולם בשלב זה לא נקבע מועד לשיחה. לפיד, שעדיין משמש כשר החוץ, גם לא דיבר עם עמיתו, מזכיר המדינה אנתוני בלינקן, שבעבר שוחח אתו לעיתים תכופות. יצוין כי בלינקן הוא בין הדוחפים הגדולים להסכם.
גורם אמריקאי אמר כי "אין ספק שהם ידברו". הוא ציין כי בכירי הממשל פגשו בשבוע שעבר גם את שר הביטחון, בני גנץ, וגם את ראש המל"ל, אייל חולתא. אולם הגורם הבכיר ביותר ששוחח עם השניים, הוא היועץ לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן.
גורם מדיני אמר כי אי קיומה של שיחת טלפון בין לפיד לבין מי מהצמרת האמריקאית, מעיד על מעמד נמוך וחוסר הערכה כלפי הממשלה הנוכחית, מצד האמריקאים. "אין לך היום מי שיכול לדבר באמת עם הממשל. הם יכולים להרים טלפונים, אבל אין מי שיענה. זה מצב חסר תקדים והוא משפיע גם על היבטים משמעותיים אחרים", אמר הגורם.





















חלם! האמריקנים אומרים ללפיד תחכה עם התגובות שלך עד שנסיים את ההסכם ואז תגיד מה שאתה רוצה,