למרות שתחקיר צה"ל הקובע כי יתכן ואש צה"ל גרמה למותה של העיתונאית שירין אבו עאקלה, פורסם היום (שני), ישראל עדכנה את האמריקנים בממצאים קודם פרסום התחקיר. ישראל עדכנה את האמריקאים כי בניגוד לקביעה הראשונית ובדומה לתחקירים העיתונאיים שנערכו ברשתות הבינלאומיות – קיימת סבירות גבוהה שנהרגה מאש הלוחמים הישראליים. עם זאת ישראל מסרבת לפצות את משפחתה של העיתונאית.
בעקבות התחקיר, יש להניח כי האמריקנים ילחצו כעת לשלם פיצויים למשפחתה של העיתונאית – אך בצד הישראלי אומרים שהנושא לא עלה בשום שלב – וכי בכל מקרה זה לא על הפרק, זאת משום שגם אם אכן העיתנואית נהרגה מאש צה"ל הדבר נעשה בשוגג מוחלט, כך לפי פרסום בווינט.
מוקדם יותר היום, צה"ל הציג את התחקיר הצה"לי המלא על מותה של עיתונאית אל-ג'זירה שירין אבו עאקלה שנהרגה בג'נין לפני כארבעה חודשים, ולפיו יש סבירות גבוהה שלוחם צה"ל הרג אותה בשוגג.
אלוף פיקוד המרכז הגיש את התחקיר לרמטכ"ל אביב כוכבי, וקצין בכיר בצה"ל אמר היום לכתבים הצבאיים כי בכל פעילות במחנה הפליטים בג'נין יש ירי רציני שמסכן חיי לוחמים. "נכנסנו לג'נין לשני מעצרים בידי שתי פלגות של דובדבן בתוך מחנה הפליטים", אמר הקצין הבכיר, "ביציאה החוצה התקבל הדיווח על הפגיעה בעיתונאית הפלסטינית, וביצענו סדרת תחקירים מקיפים".
"הצגנו לרמטכ"ל מסקנות ראשוניות שלא ניתן לקבוע בוודאות מהו מקור הירי שממנו נהרגה שירין", הוסיף הקצין הבכיר, "הרמטכ"ל הנחה להמשיך ולחקור, ומינינו חוקרים מאגף המודיעין שיבדקו סאונד ובליסטיקה. הפלסטינים העבירו את הקליע לאמריקנים, ובדקנו את הקליע עם נשק שחשבנו שמתאים. גם מסקנת המעבדה היתה שלא ניתן לקבוע מאיזה נשק נורה הקליע בגלל מצבו של הקליע".
עוד אמר הקצין הבכיר: "מתחילת התהליך פנינו לפלסטינים וביקשנו לשתף פעולה בחקירה. מיקמנו כל נקודה שבה עמד לוחם צה"ל שבה זיהינו קווי ירי של צה"ל. אף אחד מהרשות הפלסטינית לא הציג מפה של ירי החמושים לעבר חיילי צה"ל. הלוחמים נכנסו בתנועה רגלית ואז נפתחת עליהם אש, ואז שיירה של כלי רכב צה"ליים שעומדים ברחוב. הם היו שעה ורבע תחת אש מתחילת הפעילות ועד סופה".





















טוב שכך
מגנננננניב שהיא מתה צריך שעוד כמה כאלה ימותו😄😄😄😄😄😄