עם היוודע דבר מותה של מלכת בריטניה אליזבת השנייה, בעולם הגיבו בדברי הספד למלוכה ולמשפחה. המלך לעתיד לבוא צ'ארלס בהודעה ראשונה אומר: "מותה של אימי האהובה הוד מלכותה הוא רגע קשה מאוד למשפחתי. אנחנו מבכים אימא אהובה וריבון נערץ ואני יודע שאין ספור אנשים יתאבלו עליה. במהלך תקופת האבל אנחנו נתנחם בכך שהמלכה היתה כל נערצת".
יו"ר בית הנבחרים בארה"ב ננסי פלוסי הורתה להוריד את הדגלים בגבעת הקפיטול לחצי התורן. הבית הלבן פרסם הודעה ש"מחשבותינו עם העם הבריטי ועם משפחתה של המלכה".
משירות השידור הבריטי, ה-BBC נמסר: "המלכה אליזבת השנייה ניהלה את המלוכה בזמנים סוערים והייתה עבור רבים נקודה קבועה בעולם המשתנה במהירות".
גם בישראל לא נשארו אדישים לבשורה מבריטניה. ראש הממשלה, יאיר לפיד ספד למלכה: "בשם ממשלת ישראל ואזרחי ישראל, אני שולח תנחומים למשפחת המלוכה ולאזרחי הממלכה המאוחדת על פטירתה של הוד מלכותה המלכה אליזבת השנייה. המלכה היא דמות יוצאת דופן, מנהיגה ייחודית שסימלה מסירות ואהבה למולדתה. יהי זכרה ברוך.
נשיא המדינה יצחק הרצוג, ספד הערב למלכה: ״הוד מלכותה אליזבת השנייה – הייתה "המלכה" בה"א הידיעה. מותה הוא סופו של עידן. בשם העם בישראל אני כואב את לכתה ומשתתף באבל הכבד של העם הבריטי האבל וחבר הלאומים הבריטי, שאיבדו את אם האומה. המלכה אליזבת הייתה דמות היסטורית – היא חיה את ההיסטוריה, היא יצרה היסטוריה, והשאירה אחריה מורשת מפוארת ומלאת השראה".
ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו: "חד עם כל אזרחי ישראל, מצטערים מעומק ליבנו על פטירתה של הוד מלכותה, מלכת אנגליה אליזבת השנייה. בהלוויתה של ראשת הממשלה לשעבר מרגרט תאצ׳ר התרשמנו ישירות מאישיותה המיוחדת שהקרינה הוד והדר. היא הייתה מגדלור של עוצמה, אחווה ושלום. בחייה היא כתבה את ההיסטוריה בת זמננו ותרמה כה רבות לטובת האנושות ועתידה".
הרצוג ציין, "כנשיא הישראלי ה-11 שכיהן בתקופת כהונתה, ובשם מדינת ישראל והעם בישראל, אני מבקש למסור תנחומים למלך הנכנס צ׳ארלס ולכל משפחת המלוכה, לעם הבריטי, לממלכה המאוחדת ולחבר העמים כולו. בתקופת כהונתה הארוכה ורבת המשמעות – העולם השתנה דרמטית, ולמול שינוי זה היא הייתה סמל למנהיגות יציבה ואחראית, ומגדלור של מוסריות, אנושיות, ופטריוטיות. בחייה ובשירותה את עמה היא שיקפה רוח של מסורת עמוקת שורשים, יושרה ושליחות. אבי ואמי ז"ל התקבלו על ידה באופן אישי כמה וכמה פעמים לאורך השנים מתוקף תפקידה, והארת הפנים והאירוח החם שלה הותירו בהם חותם שעבר במשפחתנו".
שר הביטחון, בני גנץ, ניחם את משפחת המלוכה: "תנחומיי לעם הבריטי ולמשפחת המלוכה על מותה של המלכה אליזבת השנייה. המלכה שירתה את אנגליה ואת הקהילה הבינלאומית במשך למעלה מ-70 שנה, והיה לה חלק חשוב בשגשוג ביחסים בין ישראל ובריטניה. יהי זכרה ברוך".
יושב-ראש הכנסת ח״כ מיקי לוי אמר: "בשמי ובשם הכנסת אני שולח את תנחומי לעם הבריטי באבלו הכבד על מותה של המלכה אליזבת׳ השנייה שהיתה עמוד תווך יציב וחזק בארצה, בחבר העמים הבריטי ובפוליטיקה העולמית במשך למעלה מ-70 שנה. אליזבת׳ השנייה שהקדישה את כל חייה מגיל צעיר לשירות הממלכה והעם הבריטי, היתה סמל עולמי ליציבות גם ברגעים הקשים, לאחדות בעם ולממלכתיות חסרת פניות בכל מחיר. העולם יחסר מאוד את דמותה".
יו"ר מפלגת העבודה, השרה מרב מיכאלי:" תנחומים למשפחת המלוכה ולעמי הממלכה המאוחדת וחבר העמים על פטירתה של המלכה אליזבת' השנייה, אשה גדולה מהחיים, מופת למנהיגות ואחריות לעמה ולמדינתה. היחסים המיוחדים בין מדינת ישראל ובריטניה, והיחסים האישיים של משפחת המלוכה עם ארץ ישראל, ימשיכו לשגשג ולהעמיק בעידן של המלך צ'רלס השלישי".





















מסכנה נפטרה צעירה… נשארו לה 24 שנים לחיות…
מכאן לומדים לא לפרוש בשיא
בנט הלך כבר. תתעדכן
בכותרת נאמר כך הגיבו בעולם…. המאמר עסק בנושא אחר
נפק"מ למדינת ישראל.
האם יש לה גדר של חלק מהעולם?
או שפשוט הם דוחפים את אפם בכוח כדי שיראו אותן. כולל מר מיקי לוי (ע"ש) שדעתו לא מעניינת אף אחד. וצ"ע.
👍👍
😭😭😭😭😭