צילום מסך

"הרוסים בצרות": הביקורת ברוסיה גוברת בעקבות כישלון הצבא באוקראינה

גורמים רשמיים במערב הכריזו כי "הרוסים בצרות", לנוכח ההישגים האחרונים של הצבא האוקראיני במתקפת הנגד באזור חרקיב • בתוך רוסיה גוברת הביקורת הפומבית על ההתנהלות במלחמה באוקראינה: "הרוסים ברחו, השאירו הכל מאחור"

כתבות נוספות בנושא:

צבא אוקראינה ממשיך במתקפת-הנגד המוצלחת במחוז חרקוב שבצפון-מזרח המדינה. אחרי שטען נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי כי בתוך ימים אחדים שוחרר בחזית הזו וכן בחזית הדרומית שטח כבוש בהיקף של 6,000 קמ"ר, סגנית שר ההגנה האוקראינית חנה מליאר עדכנה כי הקרבות במחוז חרקוב נמשכים – למרות שהרוסים נסוגו כבר מרוב השטחים שכבשו שם.

במקביל, גורמים רשמיים במערב הכריזו כי "הרוסים בצרות", לנוכח ההישגים האחרונים של הצבא האוקראיני במתקפת הנגד באזור חרקיב – כאשר בתוך רוסיה גוברת הביקורת הפומבית על ההתנהלות במלחמה באוקראינה: "הרוסים ברחו, השאירו הכל מאחור".

גורמים בארה"ב ובמערב, ציינו כי מתקפת הנגד האוקראינית, שגרמה לרוסים לסגת בבהילות בימים האחרונים, עשויה להיות נקודת מפנה במלחמה – אף על פי שיכולתם של האוקראינים לשמור על ההישגים תלויה בתגובה הרוסית ובהחלטה של הקרמלין אם לגייס כוחות נוספים, כך לפי "הוושינגטון פוסט" .

"הרוסים בצרות", אמר גורם אמריקאי לעיתון. "השאלה תהיה איך הרוסים יגיבו, אבל החולשה שלהם נחשפה ואין להם עתודות כוח אדם גדולות או עתודות של ציוד". הוא הוסיף כי "ברור שזו מכה צבאית, אבל אני לא יודע אם אני יכול לקרוא לזה הפסד אסטרטגי משמעותי בשלב הזה".

בצל הקשיים הלוגיסטיים והפיקודיים הרבים שעמם מתמודד הצבא הרוסי, הלאומנים הרוסים קוראים כבר זמן רב לפוטין להקדיש משאבים צבאיים וכלכליים רבים יותר לצורך המאמץ המלחמתי. אולם פוטין, שמתעקש שלא לכנות את הפלישה מלחמה אלא רק "מבצע צבאי מיוחד", נמנע עד כה מלהיענות ללחץ הזה, וגם היום מסר דוברו דמיטרי פסקוב שאין כעת דיונים כלשהם על אפשרות של גיוס מילואים.

רוסיה, טוענת שהחיילים הרוסים שמשתתפים בפלישה הינם מתנדבים ולא משרתי חובה, אם כי הטענה הזו כבר הוטלה בעבר בספק. במערב העריכו כי לצורך הפלישה העמידה רוסיה כוח של 200,000 חיילים, ולפי ההערכות 80,000 מהם נפצעו או נהרגו. גם אחרי שגויסו אליו לוחמים חדשים באמצעות חברות פרטיות ואפילו אסירים, הכוח הרוסי סובל ממחסור חמור בחיילים – במיוחד חיילים מאומנים. מולו ניצב כוח גדול הרבה יותר, כיוון שאוקראינה כן הכריזה על גיוס מילואים כללי, והיעד המוצהר שלה הוא מיליון חיילים פעילים.

חבר ועדת הביטחון של הפרלמנט מיכאיל שרמט הציע להכריז על גיוס כללי לצבא "או שלא נשיג את התוצאות הרצויות", בעוד חברי מועצות מקומיות, המזוהים עם האופוזיציה במוסקבה ובסנט פטרסבורג, חתמו על הצהרה שקוראת להתפטרותו של פוטין.

בתגובה לשינוי בטון ברוסיה, הזהיר דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב כי הקו בין ביקורת "חוקית" על הפעילות הצבאית באוקראינה לבין עבירה על חוקי הצנזורה שעלולים להביא למאסר של עד 15 שנה הוא "דק מאוד, מאוד". אולם חבר הפרלמנט לשעבר בוריס נדז'ין, שהצהיר השבוע בערוץ טלוויזיה שבשליטת הקרמלין כי השלטון "עבד עלינו" וכי יש צורך בשיחות שלום כעת כדי לסיים את המלחמה, הבהיר שאינו חושש שייעצר. "לא הפרתי אף חוק", אמר אתמול לסוכנות אי־פי. "אין שום דבר שקרי במה שאמרתי".

בצל הביקורת שנשמעת בתוך רוסיה פרסם היום "ניו יורק טיימס" ריאיון עם מחוקק בכיר במפלגת השלטון של פוטין "רוסיה המאוחדת", שהזהיר מהשלכות לא-צפויות שעשויות להיות לביקורת הפנימית במדינה. המחוקק, קונסטנטין זלוטין, מתח אף הוא ביקורת על התנהלות הצבא הרוסי – לדבריו הנסיגה שלו חוללה "נזק רב לעצם הרעיון של המבצע הצבאי המיוחד" – אך הביע חשש מכך שהביקורת תצא מכלל שליטה. בהקשר זה הזכיר את המהפכה הרוסית ב-1917 ואת קריסת ברית המועצות ב-1991. "אסור להגזים עם הביקורת הזו, אחרת זה עלול להצית תגובה בלתי נשלטת" אמר.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
היועמ"שית לשרים: הממשלה הפכה ל"ממשלת מעבר" - נהגו באיפוק ובריסון
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החלום ושברו: לזכור מה על מה חלמנו ומה קיבלנו בסוף | החזון וההתפכחות
כיצד דוקטרינת ה-Denial של קולבי משנה את מהות המלחמה / פרשנות
כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן טוענת: תקפנו בסיס אמריקני בסוריה; שיגורים לעבר בחריין וקטאר
אושר בוועדה: יהדות התורה התפצלה ל'דגל התורה' ול'אגודת ישראל'
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הישיבה ננעלה: הכנסת ה-25 התפזרה וישראל יצאה רשמית לבחירות
תיעוד: נחתים אמריקאים עלו על מכלית במפרץ במסגרת אכיפת המצור הימי

הכתבות המעניינות ביותר

250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?
מעלת שבת חזון • הרב יוסף חיים אוהב ציון
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מדוע פרשת קרבן התמיד לא נאמרת בשמונה עשרה שחרית • הרב יהודה שטרן
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-17 at 13.45
250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
WhatsApp Image 2026-07-16 at 17.48
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
WhatsApp Image 2026-07-17 at 12.28
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
133828 (1)
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture