למרות שהעיר שכם הייתה מוקד משמעותי לביצוע פיגועים, בעת האחרונה חלה ירידה בפיגועי הירי היוצאים משם. הסיבה לכך היא בעקבות הסגר הנוקשה שצה"ל הטיל על האזור. כמו כן, חבורת "גוב האריות" שאחראים למספר פיגועים בתקופה האחרונה, הורידו פרופיל. שוררת ההבנה בקרב המחבלים כי צה"ל שם עליהם את הכוונת וכי מעשיהם וכונותיהם חשופים למערכת הביטחון, כך לפי דיווח בחדשות 12.
במערכת הביטחון מנסים כעת לשמור על מגמה זו ומבינים שיש צורך לקיים מדיניות של הפרדה בין הטרור לבין אזרחים. כמו כן, בעקבות הסגר בשכם ישנה ירידה של 50% במסחר בגלל אותו הסגר, הפסד של למעלה ממיליון שקלים ביום לסוחרים ולתושבים במקום, ועל כן שוקלים במערכת הביטחון לאפשר כעת את המסחר במקום.
בתוך כך, מערכת הביטחון הצליחה לעצור אמש (שלישי) את המחבל המבוקש צהיב עאכף ג'מיל אשתייה, שמשתייך על פי החשד לחוליית הטרור "גוב האריות" שפועלת באיזור שכם. אשתייה נעצר בכפר סאלם שבשומרון, כאשר לא דווח על תקרית חריגה במהלכה. המעצר בוצע במסגרת פעילות משותפת של לוחמי יחידת המסתערבים של מג"ב איו"ש, שב"כ והחטיבה המרחבית שומרון.
במשטרה (מג"ב) עדכנו: "לוחמי יחידת המסתערבים של מג"ב איו"ש עצרו מבוקש בפעילות טרור בכפר סאלם שבשומרון. היום, במסגרת פעילות משותפת של לוחמי יחידת המסתערבים של מג"ב איו"ש, שירות הביטחון הכללי וחטיבה מרחבית שומרון ביצעו הכוחות מעצר של המבוקש צהיב עאכף ג'מיל אשתייה שמשתייך על פי החשד לחוליית הטרור "גוב האריות" שפועלת באיזור שכם. על פי מידע, הלוחמים, פשטו באור יום על חנות בכפר סאלם שבמרחב החטיבה ועצרו את המבוקש. החשוד, הועבר לחקירה בשירות הביטחון הכללי
במקביל, המצוד אחר המחבלים שביצעו את פיגועי הירי הרצחניים בשבי שומרון ובמחסום מחנה הפליטים שועפאט נמשך כל העת. בשבוע האחרון הפלסטינים דיווחו על עימותים רבים בין חיילי צה"ל לפלסטינים ברחבי הגדה, וכן על צעיר כבן 18 שנהרג ואדם נוסף שנפצע קשה מאש צה"ל במחנה הפליטים אל-ערוב הסמוך לבית לחם.




















