ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש היום (חמישי) עם נדב וסרגיי, שני המאבטחים שחיסלו אתמול את המחבל, בפיגוע במעלה אדומים. ראש הממשלה שמע מהם על מהלך הפיגוע אתמול וההיתקלות מול המחבל ואמר: "אתם נטרלתם מישהו שהוא כבר רצח, ומי שרצח ממשיך לרצוח עד שמישהו עוצר אותו. אתם הצלתם חיים של אנשים – זו ההגדרה של גבורה, לעשות מעשה שמציל חיים של אנשים. תדעו שמדינה שלמה מלאת הערכה".
"דיברתי עם אנשי הביטחון וכולם היו נרגשים מההתנהלות שלכם, גם האנשים שהיו בשועפט וראו את החברה שלהם נופלת, מלאי הערכה והכרת תודה לשניכם" אמר רה"מ. בסיום המפגש, רה"מ לפיד העניק להם תעודות הערכה בשם מדינת ישראל על פעילותם הנחושה.
כזכור, מיד לאחר הפיגוע אמש, לפיד הוציא הודעה בה הפגין את בורותו במקרה כאשר שיבח את כוחות צה"ל זאת בזמן שמי שחיסל את המחבל היו המאבטחים במקום. בהודעת לפיד נמסר: "מברך את כוחות הביטחון: צה"ל, שב"כ, משטרה ומג"ב על חיסולו של המחבל עודאי תמימי בעת ניסיון לפיגוע נוסף לאחר הפיגוע במחסום שועפט בו נהרגה סמלת נועה לזר ז"ל. לא ננוח ולא נשקוט עד אשר נשים ידינו על כל מחבל שפוגע באזרחי ישראל וחיילי צה"ל. נפעל ביד קשה וללא היסוס נגד הטרור. אני שולח מכאן איחולי החלמה מהירה למאבטח".




















