שופט בימ"ש העליון, דוד מינץ, הורה מוקדם יותר היום (חמישי) על שחרורו ממעצר, של המחבל ראני פיראן אשר מואשם בהשתתפות בשורת ארועים והתפרעויות בעיר עכו במהלך מבצע שומר החומות, כשהבולטים בהם הם השתתפות בלינץ' הקשה במור ג'אנשווילי ובהצתת מסעדת אורי בורי בעיר. השופט מינץ דחה את ערר הפרקליטות אשר דרשה להותיר את פיראן במעצר עד תום ההליכים והורה על שחרורו של המחבל למעצר בית באיזוק אלקטרוני.
לדיון אשר התקיים היום הגיעו מור בלווי בני משפחתו ועו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו המייצג את מור. עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו, מסר כי "בלא כל נימוק מניח את הדעת משוחררים ממעצר מחבלים מסוכנים ביותר. השופט מינץ קובע שיש ממש בערר אך לא עושה את המוטל עליו – לעצור את המחבל. מחבל שהצית מסעדה על יושביה, תקף שוטרים באבנים וזיקוקים ובסוף השתתף בלינץ אכזרי במור, יום אחר יום, זה מחבל מסוכן ורצחני".
מור ג'אנשווילי מסר לאחר ההחלטה: "איבדתי את האמון במערכת המשפט בתי המשפט היום גזרו על אזרחי לחיות בפחד וחשש, אני נמצא בחרדות ופחד שחלק המחבלים שלקחו חלק בלינץ שלי עדיין לא נתפסו ובית המשפט בעצמו מחליט לשחרר מחבלים מסוכנים בלי הסברים בלי דין ודיין השופט כותב בהחלטתו "לא אכחד יש בממש הערר העוררת כנגד המשיב עומדת חזקת המסוכנות" אז אחרי שורות אלו איך משחררים את המחבל? השופטים לא רואים את המציאות ולא מבינים שאירועי שומר החומות התבצע בידי מחבלים ולא עבריינים, אותו מחבל ביצע 4 פיגועים בעכו בשני לילות. אני מרגיש מופקר השופטים בהחלטותיהם הולכים נגד המדינה ונתנו אור ירוק לפרעות הבאות".
כתב האישום מייחס לפיראן שלל עבירות בין היתר מעשה טרור של חבלה בכוונה מחמירה, מעשה טרור של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, הצתה, הפרעה לשוטר בנסיבות מחמירות, התפרעות ועוד. וזאת בשל השתתפותו במספר אירועים במהלך מבצע שומר החומות בעיר עכו, אשר כללו יידויי אבנים, ירי זיקוקים, הצתות, ופגיעות קשות בלינץ' הקשה במור ג'אנשווילי.





















מדינת סדום ועמורה❗❗❗
לא יאומן כי יסופר.
מעניין איך היה פוסק כבוד השופט לו היה מדובר בבנו?!
על איזה כבוד אתה מדבר חמור לא צריך כבוד
אפסים!!! מקומם!!!
המילים "השיבה שופטינו כבראשונה" מקבלות כל פעם טעם חדש…
מעניין אם הוא היה מתנחל אז גם היו שולחים אותו למעצר בית
מדינה של מפגרים. וזה הסיבה שכולם חיבים לבחור ימין על מלא
נראה לך שאים היתה ממשלת ימין על מלא זה לא היה קורה❓❓❓אז אתה טועה ובגדול❗❗❗
ברור שהיה שונה
אין יראת ה במקום והרגוני
זה מה קורה ששמים שופט עם קוקו שלא יודע כלום מהחיים שלו שופט לפי מצב רוח שהוא קם בבוקר
שרייך סוררים וחבר גנבים
מרחמים על אכזרים ותאכזרים על רחמנים