מועצת רשות המים אישרה היום (חמישי) לפרסם לשמיעת הערות הציבור את ההעלאה הצפויה בתעריפי המים לבית בכ־3.5% החל מראשית 2023. העלאת התעריפים צפויה בין היתר בעקבות עליית מחירי החשמל ומדד המחירים. המשמעות למשק בית ממוצע: העלאה של כחמישה שקלים לחשבון החודשי. ההחלטה הסופית תתקבל במהלך חודש דצמבר הקרוב.
כ-70% ממי השתייה בישראל מופקים באופן מלאכותי באמצעות מתקני התפלה. הליך הפקת המים במתקנים אלו דורש שימוש רב בחשמל וכתוצאה מכך, מחיר החשמל הוא מרכיב משמעותי בהוצאות משק המים בישראל ויש לו השפעה ישירה על תעריף המים בישראל.
לצד זאת, יש גידול בעלויות משק המים הנובעות מהשקעות של תאגידי המים והביוב, עדכון עלויות מט"שים, ותשלומים נוספים הנדרשים כחלק מהמשך הערכות לקליטת מי הים המותפלים, השומרים על ניהול יציב ובר קיימה של משק המים, לדוגמה: מתקן התפלה שורק ב', הגדול ביותר בארץ (כ־200 מלמ"ק לשנה) ומהגדולים בעולם, צפוי להיכנס לפעילות במהלך שנת 2023, דבר שכמובן בא לידי ביטוי גם בתעריף.
התעריף לכמות המוכרת (התעריף הנמוך) יעמוד מעתה על 7.874 שקלים למ"ק (במקום 7.608 שקלים למ"ק) ואילו התעריף לכל כמות נוספת (התעריף הגבוה) יעמוד על כ־14.057שקלים למ"ק (במקום 13.582 שקלים למ"ק).
המשמעות של שינוי תעריפים זה על משפחה ממוצעת בת 4 נפשות הצורכת כ־16 מ"ק לחודש בעלות של כ־135 שקלים, הינו גידול בעלות בסך של כ־5 שקלים לחשבון המים והביוב החודשי שיעמוד מעתה על כ־140 שקלים לחודש.




















