הטרגדיות בטיולים בחו"ל: בתוך 24 שעות נהרגו שני ישראלים, בשני מקרים שונים ומדינות שונות על פני הגלובוס. בהודעת דוברות של משרד החוץ, נמסר עדכון מלא על מה שהתרחש ב"עדכונים הקונסולריים המצערים". המקרה הראשון הוא של ישראלי צעיר שנהרג בעיר טיבילסי שבגאורגיה. המקרה השני התרחש בעיר סיאטל שבארצות הברית, שם נהרג ישראלי מבוגר יותר.
בהודעת דובר משרד החוץ נמסר, ראשית על "מקרה מוות בגיאורגיה. מוקדם יותר היום נהרג סטודנט ישראלי כבן 22 שלומד בטיבילסי מפיצוץ גז שארע בדירתו. קונסולית ישראל בגיאורגיה הדס כהן והמחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולרי בירושלים מטפלים באירוע ונמצאים בקשר רצוף עם הרשויות בטיבילסי ומשפחתו בארץ זאת על מנת להביא את גופתו לקבורה בארץ".
המקרה השני הוא על "תאונת דרכים בסיאטל. אמש נהרג בתאונת דרכים בסיאטל גבר ישראלי כבן 40 שהתגורר בשנים האחרונות בארה"ב. המקרה מטופל על ידי הקונסוליה הכללית בסן פרנסיסקו. המחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולרי בירושלים נמצאית בקשר עם המשפחה. הקונסולית נועה שפירא מסייעת מול הרשויות בהעברת ארונו של ההרוג ארצה".
לפני שלושה חודשים היה זה צעיר ישראלי כבן 20 שנהרג לפנות בוקר (שעון ישראל), כאשר טיפס על פסגת ההר Cotopaxi Pichincha שבבירת אקוודור, דרום אמריקה. משרד החוץ הישראלי עדכן במיידית את המשפחה, ובהמשך אפשר להעברת ארונו של ההרוג לקבורה בארץ. ההר ממוקם בבירת המדינה אקוודור, בעיר קיטו, ומותו נקבע במקום.




















