מתוך פייסבוק החברה

בדחיפת ועדת הכספים: נמנעה סגירתה המידית של מחלבת רמת הגולן

במהלך הדיון הציגו נציגי החברה והנאמן שמונה לה, את הפעילות המונעת את סגירתו של המפעל בטווח הקצר • לצד כך הציג שר החקלאות, ח"כ עודד פורר, כי המדינה עמלה על תוכנית לטווח הארוך עבור המפעל

כתבות נוספות בנושא:

ועדת הכספים קיימה היום (שני) דיון המשך בנושא סכנת סגירת מחלבת רמת הגולן, במהלך הדיון הוצג כי בנק הפועלים מינה נאמן למפעל, והוזרם תקציב ע"י הבנק ורשת שופרסל אשר בטווח הקצר מעמיד פתרון להמשך פעילות המפעל. במפעל ובקרב העובדים הדגישו כי מדובר בפתרון לחודשים ספורים בלבד, וכי יש צורך במתן מענה ארוך טווח, בדרך של התייעלות והכנסת חדשנות למפעל.

לצד כך, הוצג כי במשקים קטנים, כ-16 רפתנים שמספקים חלב לפי הגדרות והקצבאות של מועצת החלב למפעל נמצאים במצוקה קשה ובצורך של הזרמת כ-6 מיליון ₪, ועלתה קריאה לשלבם בהסדר.

עו"ד אהוד גינדס, נאמן מחלבת רמת הגולן אמר: "ברגל הראשונה החזרנו את העסק לפעילות, בכל מגוון המוצרים מול כל הלקוחות, כל הלקוחות העיקריים שיפרו את המחיר, וחלק מהם הקדימו את התשלומים. הדבר השני שנעסוק בו, זה שנעשה חקר מידע, ונחפש משקיע איכותי שיביא הון לחברה, כדי שנראה משהו לטווח ארוך. לעסק יש פוטנציאל כלכלי, יש ידע. לצורך כך צריך השקעות ותוספת קווי יצור חדשים שיספיקו לבקרת איכות, החברה לא יכולה להתמקד רק במוצרים בעלות הנמוכה, צריך להתמקד בגבינה, ובמוצרים בעלי ערך מוסף נוסף. יש להשקיע פה כמה עשרות מיליוני שקלים נוספים".

גינדס התייחס למצוקת הרפתנים, "בטווח הזמן המידי, יש ספקים שעבדו רק עם המחלבה, ומוצאים עצמם במצב מאוד בעייתי, ולנו אין משאבים לתמוך בהם, אני לא יכול לשלם להם חוב עבר. אם אפשר לסייע להם, זה יהיה מעולה". סגן שר הביטחון, אלון שוסטר אמר: "אני מודה על הרגישות של יו"ר הוועדה וחבריה, ועל הכניסה לנושא הזה".

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני: "אני שמח שהסגירה נמנעה, עובדים שהיו בדרך לסגירה וחזרו לעבודה, אין משמח מזה, אני שמח שהפעילות שלנו מסייעת, ושמח יותר לראות את העובדים כאן עם חיוך על הפנים, ושאין עוד דמעות. לצד כך יש לפעול לסייע למפעל בטווח הארוך ועם התוכניות וכל הדרוש, וכן לפעול עניין המחלבות".

שר החקלאות, ח"כ עודד פורר שיבח: "אמרתי שאין שום מצב שניתן למפעל ליפול, במסגרות החוקיות שברשותנו, ומאז ועד היום קיימנו מספר דיונים. אני שמח שהמחלבה לא נסגרה ולא תיסגר, צריך לא להתחיל להפוך אותה למפעל חסד, היא יכולה להיות מפעל רווחי. נושא המתווה לעניין המחלבה יפתר, זה בעבודה שוטפת. זה ענף מורכב, בתוך זה יש את הרפתנים ואת המחלבה, כל אחד והבעיות והפתרונות שלו.

לעניין הרפתנים קרא השר גם לערבות הדדית מצד כלל המחלבות: "בצד המחלבה, יש פה גם את האפשרות של קרן עסקים במצוקה מהמדינה, מצאנו שיש ניצול כספים לא נכון מהמחלבה, יש תקציב במשרד הכלכלה שטרם נוצל מצידם, זה תקציב שבסופו של יום יכול לעזור. לגבי הרפתנים – צריך להבין, יש חוק, ברגע שנכנסה המחלבה להקפאת הליכים, יש הסדר נושים שקבוע בחוק, ובחוק לצערי המצב הוא שהרפתנים עפ"י חוק בסוף הסדר של מקבלי הכסף, והמדינה לא יכולה לפעול בניגוד לחוק. או שישנו את החקיקה, מה שאני חושב שלא סביר, או שיש מועצת החלב, התאחדות מגדלי הבקר, יש פה סכום לא גדול, בתוך התהליכים האלה צריך גישור, מבחינת הרפתנים הם יעדיפו לעבוד ישירות מול תנובה, לכן הדבר הנכון הוא גם ערבות הדדית בין הארגונים. גם הקצאת התקציב מוגבלת בחוק, אנחנו כמדינה צריכים ליצר את המבנה הנכון שהעסק הזה יעבוד".

ליאור שמחה, מנכ"ל יצרני החלב: "יש לנו כ-700 רפתות, אנחנו מנסים לגייס כסף מכל הרפתנים כדי לגייס כסף לרפתני רמת הגולן, זה בלתי סביר שהבנקים קודמים לרפתנים, זה בלתי סביר שהנאמן קיבל את הכסף ומשתמש בו כדי להפעיל את המפעל ולפני שאנחנו מקבלים תשלום. נדמה שהמדינה בורחת מאחריות, גם אם החוק כך, אנא יש אנשים שחייבים את הכסף הזה. יש משפחות שקורסות".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מהפכת ההתיישבות בנגב: אושר החוק שיאיץ הקמת יישובים חדשים בדרום
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה
מחר! מרן הגר"ד כהן יישא כפיו מול מקום המקדש
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ ברעיון חדש: עסקאות והשקעות מהמפרץ במקום דמי החזר 20 אחוז
סיכול ממוקד ברצועה: חוסלו בכירים בזרוע הצבאית של חמאס בגדוד ג'באליה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אושר סופית: הכנסת הקפיאה את מעצרם של תלמידי ישיבות עד לאחר הבחירות
מגפת האבולה בקונגו מחריפה: בארגון הבריאות מזהירים מהיקף תחלואה גדול בהרבה

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
בהנחיית יועמשי''ת הכנסת: הח"כים החרדים הצהירו שקרוביהם לומדי תורה
אזהרה חמורה: גל הודעות מתחזה למערכות הממשלתיים
נתניהו לאחר ביקור בכור בדימונה: "אם איראן תתקוף - התגובה תהיה עוצמתית יותר"
אירופה תחת מתקפת אש: גל חום קיצוני ושריפות יער משתוללות
''צבע שחור'': ניסיון מעצר של בן ישיבה בשדרות, הבחור שוחרר
דיווח: ישראל שכרה את מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ למבצע השפעה בארה"ב
דוח חופש המידע 2025: תמונת מצב על שקיפות המענה של גופי ממשל לפניות מידע
נמאס לכם מכדור הארץ? נאס"א מחפשת מתנדבים לאסטרונאוטים למחקר
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-14 231121
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
.
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
MIDEAST ISRAEL USA
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture