צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

"התרגלנו לשקרים": סער תוקף את נתניהו ומסביר – זאת הסיבה שלא השתתפתי בהפגנה

סער התייחס הבוקר לדיווחים על השינויים רחבי ההיקף שיחולו בהרכב הוועדה למינוי שופטים ולרפורמות שמתכוון לחולל שר המשפטים לוין • סער תקף נתניהו על תגובתו לרפורמה במשפט: "כבר התרגלנו לשקרים"

כתבות נוספות בנושא:

שר המשפטים לשעבר, גדעון סער, התייחס הבוקר (שני) לדיווחים על השינויים רחבי ההיקף שיחולו בהרכב הוועדה למינוי שופטים ולרפורמות שמתכוון לחולל שר המשפטים יריב לוין. כמו כן, תקף ב-103FM את רה"מ נתניהו על תגובתו לרפורמה במשפט: "כבר התרגלנו לשקרים". סער התייחס גם לשאלה מדוע נמנע מהשתתפות בהפגנה במוצאי שבת.

בפתח השיחה סער נשאל עד כמה הוא מחשיב את שינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים כשינוי דרמטי. סער השיב כי "בצורה הכי פשוטה – רוב פוליטי קואליציוני בוועדה לבחירת שופטים יהפוך את בחירת השופטים לחלק מחלוקת השלל הקואליציוני. ואיך ייראו המינויים לבתי המשפט? כמו שנראה עכשיו מינוי מנכ"לי משרדי הממשלה". הוא הוסיף וטען כי "כל אדם שמכיר את המערכת הפוליטית שלנו יודע מה יקרה. עם כל הדברים שצריך לתקן במערכת המשפט, יש דבר אחד שלא הושחת, וזו המערכת השופטת שלנו. היא תושחת בוודאות עם השינוי שנעשה בוועדה לבחירת שופטים".

סער הדגיש, "משתמשים במכבסת מילים. זו הפיכת בחירת השופטים לעוד סעיף בחלוקת השלל הקואליציוני. אני חושב שהיום יש שיטה שיש בה איזונים פנימיים, אף אחד לא יכול לעשות את כל מה שהוא רוצה. יש השפעה רבה כמובן לשר ולנציגים הפוליטיים אבל יש גם השפעה לאנשים שחיים את מערכת המשפט מהשטח".

"לשינוי פה אין שום סיבה", הכריז. "חוץ מרצון לשלוט באופן חסר מעצורים בשופטים. שיהיה להם צבע פוליטי ברור, ידעו למי הם חייבים, וככה יראה המשפט שלנו. יהיה רוב שיבוא סגור מהבית ויעביר את מי שהוא רוצה".

סער ציין כי "אני מזכיר לכם שאני בזמנו שיניתי את דרך בחירת השופטים בחקיקה פרטית, וכתוצאה מזה הרכב בית המשפט היום הוא מגוון. לבוא היום ולעשות פוליטיזציה טוטאלית של בחירת השופטים, איך זה יגביר את אמון הציבור במערכת המשפט?"

סער תקף את תגובת ראש הממשלה בנימין נתניהו: "זה הרי טקסט שקרי, כי כבוד ראש הממשלה מדבר על להשיב את האיזון הנכון. אבל אני שואל אותך – מתי היה פה רוב פוליטי בוועדה לבחירת שופטים? זה מעולם לא היה בתולדות מדינת ישראל. הרי מה הם טוענים? טוענים שמפני שהמהפכה החוקתית הפרה את האיזון, בואו נחזיר למה שהיה פעם. אבל מעולם במדינת ישראל לא היה רוב פוליטי קואליציוני בוועדה לבחירת שופטים". לדבריו, "אלו פשוט שקרים שנועדו להצדיק את ה"רפורמה", כאשר המילה רפורמה היא כיסוי. מדובר בתוכנית לדריסת מערכת המשפט ולהשתלטות של הממשלה על הרשות השופטת, בנוסף לרשות המחוקקת בה היא שולטת".

בתגובה לשאלה האם הוא חושב שנתניהו משקר, הבהיר: "חד וחלק. יש לו שותף בכיר שקרא לו 'שקרן בן שקרן'. לומר 'להשיב את האיזון הנכון', על תוכנית שאין קשר בינה לבין מה שהיה אי פעם בעבר זה פשוט שקר. כבר התרגלנו לשקרים".

סער נשאל לגבי דעותיו בעבר שהיו לטובת פסקת ההתגברות וטען כי "אחד מהשקרים שמשתמשים בו הוא התייחסות לכל שהציע רפורמה במערכת המשפט כדי להראות 'הנה, גם הוא הציע'. בואו נדון על מה שהצעתי – לא שיניתי את עמדתי".

"אני דיברתי על רוב מיוחס בכנסת", חידד סער. "הם באים ואומרים דבר אחר לחלוטין, השטן נמצא בפרטים הקטנים. הם אומרים 'בשביל לפסול סעיף בחוק תצטרך רוב של 13 משופטי בית המשפט העליון', אבל בשביל להתגבר על הפסיקה יספיקו רוב של 61 בכנסת. בפועל המשמעות היא ביטול הביקורת השיפוטית החוקתית על חקיקת הכנסת. אני באופן אישי הייתי מוכן להצעה של שר המשפטים לשעבר שהציע 65 חברי כנסת, וכמובן שצריכה להיות קורלציה לרוב הנדרש בבית המשפט לפסילה. לא הרוב שהם מציעים, אבל רוב מיוחס פה ורוב מיוחס שם, לא תרגיל שבפועל המשמעות שלו היא שלא תהיה ביקורת שיפוטית".

כאשר נשאל שר המשפטים לשעבר האם הוא מצטער שלא ביקש להיכנס לממשלה בראשות נתניהו, ענה: "אני לא מצטער. הסיבה לכך היא שברגע שהייתה נוצרת קואליציה כזו, בעילה הראשונה היו מפוצצים את העניין והולכים לבחירות לאחר שנתניהו היה מביא הצעות כאלו. כשאתה רוצה לעשות שותפות עם מישהו, אתה צריך שיהיה לך אמון ברצון שלו לכבד הסכמים. לצערי לא הצלחתי לייצר את האמון הזה נוכח ההיכרות שיש לי".

עוד נשאל סער, מדוע לא השתתף בהפגנה שהתקיימה במוצ"ש האחרון נגד ממשלת נתניהו וצעדיה, והסביר: "ראיתי את הרשימה, הם רחוקים מאוד ממני בהשקפת עולם. אם הייתי הולך, הייתי מגיע למקום בו מונפים שלטים אשר מנוגדים לכל מה שאני מאמין בו". הוא הוסיף וסיפר כי "אני בוחר לנהל את המערכה כנגד התוכנית המסוכנת הזו בדרך הטובה ביותר כדי לשכנע ציבור רחב. זה יכול לכלול הפגנות – אבל תלוי מי המארגן, הדוברים, הסיסמאות. אני לא רואה את עצמי שותף להפגנה בה שותף איימן עודה".

"אני חושב שהגיע הרגע להפגנת המיליון, אני לא חושב שזו הייתה ההפגנה האחרונה. אני לא שולל שגם אנחנו נשתתף, אבל אנו צריכים להיות שלמים עם הכיוון והתכנים. לצבוע את זה בצבעים של שמאל קיצוני בעיניי לא יכול לתרום למערכה הזו", הוסיף.

כאשר נשאל האם ביקורת יכולה להשפיע על דיעותיו של נתניהו, טען: "תמיד במשטר דמוקרטי יש משמעות לדעת הקהל. נתניהו לא נמצא לבד באירוע הזה. לכן ככל שאני לא רוצה להפליג באופטימיות, אני אומר כן – יש משמעות לדעת הקהל". הוא המשיך כי "בסופו של דבר נעשה פה דבר בלתי נסבל. נוגעים פה בכללי היסוד המשטריים, ואנחנו מאבדים את היכולת שלנו כחברה להגיע לכללי משחק מוסכמים. לכן אני רואה בדבר הזה דבר מאוד הרסני שגם מפורר את הרקמה החברתית שלנו – חייבים להיאבק".

לסיום, ביקר סער את השינוי שחל בעמדות נתניהו, שלדבריו נובע מהחקירות המתנהלות נגדו: "אין שום ספק שרק ההליכים הפליליים שמתנהלים נגדו שינו את עמדותיו של נתניהו. הוא אומנם ציטט אותי במשהו שאמרתי לפני 9 שנים, משהו שאני עומד מאחוריו היום, אך מי ששינה במאה שמונים מעלות את עמדותיו זה נתניהו". לדבריו, "הדבר המסוכן הוא לקחת את המדינה כולה לכיוון בו אנחנו משחיתים מערכת, שעם כל הבעיות שצריך לתקן בה, היא מערכת ישרה. אנחנו פוגעים גם בנכס משטרי שלנו וגם בנכס מדיני שלנו".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

ביידיש יש ביטוי: תפסיק לקשקש בקומקום. מתאים לסער השקרן.

כתבות חדשות באתר

מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
היועמ"שית לשרים: הממשלה הפכה ל"ממשלת מעבר" - נהגו באיפוק ובריסון
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החלום ושברו: לזכור מה על מה חלמנו ומה קיבלנו בסוף | החזון וההתפכחות
כיצד דוקטרינת ה-Denial של קולבי משנה את מהות המלחמה / פרשנות
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן טוענת: תקפנו בסיס אמריקני בסוריה; שיגורים לעבר בחריין וקטאר
אושר בוועדה: יהדות התורה התפצלה ל'דגל התורה' ול'אגודת ישראל'
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הישיבה ננעלה: הכנסת ה-25 התפזרה וישראל יצאה רשמית לבחירות
תיעוד: נחתים אמריקאים עלו על מכלית במפרץ במסגרת אכיפת המצור הימי

הכתבות המעניינות ביותר

250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?
מעלת שבת חזון • הרב יוסף חיים אוהב ציון
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מדוע פרשת קרבן התמיד לא נאמרת בשמונה עשרה שחרית • הרב יהודה שטרן
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-17 at 13.45
250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
WhatsApp Image 2026-07-16 at 17.48
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
WhatsApp Image 2026-07-17 at 12.28
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
133828 (1)
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture