צילום: ערוץ הכנסת
ועדת הכנסת דנה הבוקר (שני) בהקדמת הדיון בנוגע לביטול תושבות או אזרחות של פעיל טרור. בתום הדיון הוחלט כי יו״ר הקואליציה ויו״ר ועדת הכנסת, חבר הכנסת אופיר כץ, ייתן פטור מחובת הנחה להצעת החוק לביטול אזרחותו או תושבותו של פעיל טרור שמקבל תגמול עבור ביצוע מעשה הטרור ויקדם חקיקת בזק של שבועיים להצעת החוק.
במהלך הדיון לקבלת פטור מחובת הנחה על הצעת החוק, זאת כדי לקדמה בהליך מזורז, הציע ח"כ אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל) לשלול גם את אזרחותו של יגאל עמיר, הרוצח של ראש הממשלה יצחק רבין. ח"כ חנוך מילביצקי מהליכוד השיב: "אני מעדיף במדינת היהודים רוצחים יהודים מרוצחים ערבים".
יו"ר הוועדה, ח"כ כץ אמר בפתח הדיון: "כולנו הזדעזענו לראות את קבלת הפנים שנעשתה לרוצח. לא מבין איך מקבלים ככה רוצח שרצח חייל רק משום שהוא יהודי. זה רק מוכיח עם מי יש לנו עסק, גם כאן בתוכנו. ואנחנו צריכים להגיב. אני חושב שאין להם מקום לחיות כאן, בחברה הישראלית. אנחנו לא רוצים להיות איתם פה".
ע"פ דברי ההסבר להצעה- אזרח או תושב מדינת ישראל שהסכים לקבל תשלום מהרש"פ, במישרין או באמצעות גוף זר, כשכר או תגמול בעבור ביצוע מעשה טרור או עבירה אחרת שיש בה משום פגיעה חמורה בביטחון המדינה, כמוהו כמעיד על עצמו שהוא מוותר על מעמדו כאזרח או כתושב. מוצע ליצור זיקה ברורה בין קבלת שכר עבור ביצוע מעשה הטרור לבין הזכות לאזרחות או תושבות.
ח"כ שמחה רוטמן, מיוזמי הצעת החוק, אמר: "התרגלנו במשך שנים שזה לגיטימי שיושבת לידנו רשות שמקבלת תקציבים ממדינת ישראל, שבספר החוקים שלה מופיע תעריפון: רצחת יהודי? תקבל קצבה. ואם אתה אזרח ישראלי תקבל יותר, ולפי כמה אנשים הם הרגו. המינימום כמדינה מוסרית לעשות זה לאסור ממנו להיות אזרח או תושב ישראלי".
ח"כ לימור סון הר-מלך אמרה בדיון: "מה שמפריע לי בחוק הזה שיש פה התניה לשלילת אזרחות. רק מי שקיבל קצבה. כל מחבל שרצח יהודי, צריך לשלול לו את האזרחות. אני חושבת שדין של אדם כזה הוא מוות".
ח"כ אחמד טיבי: "נושא שלילת האזרחות שמובא תדיר לכנסת הוא נושא סלקטיבי שמתייחס רק לערבים. רצח הוא יותר חמור מקבלת תשלום ולכן אני מציע שתוסיפו למשל לשלול אזרחות מרוצח ראש הממשלה. מישהו בכנסת מאז רצח רבין העלה בדעתו לשלול לרוצח את האזרחות? מישהו שקל לדון בביטול האזרחות של עמי פופר שרצח וטבח ב- 7 פועלים פלסטינים? מוטב שתעשה את הפשע הכי חמור כשאתה יהודי".
ח"כ משה סעדה פנה לרע"ם בבקשה לגנות את מסיבת השחרור שנעשתה לרוצח. " אחמד טיבי מסרב לגנות וזה זכותו ואנחנו נדאג להוציא אותם מהפרלמנט. ישבתם בקואליציה הקודמת, ואם אתם רוצים להיות חלק מהחברה הישראלית, אתם חייבים לגנות".
שמעון גולובנציץ', אב שכול, מפורום בוחרים בחיים: "יש פה התחלה חדשה. בשבילנו החוק הזה הוא התחלה של שינוי ושל צדק. מקווה שהחוק הזה יעבור כמה שיותר מהר, כשהמחבל הבא ישוחרר לא יעשו לו חגיגות כאלה. ההרתעה הזאת תמנע את הרצח הבא".





















לימור סון הר מלך צודקת ב100%!