יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ מרב מיכאלי התייחס היום (שני) בישיבת הסיעה למהומות אמש בחווארה וכינתה את המתיישבים ששרפו את הבתים והרכבים – "מחבלים". עם זאת, יו"ר מפלגת העבודה לא התייחסה כלל בנאומה לפיגוע עצמו ולשני הנרצחים שהלוויתם מתקיימת כעת שבעקבותיהם נוצרו המהומות.
מיכאלי פתחה בדבר תורה קצר, "כששמעון ולוי, שני בניו של יעקב אבינו הלכו ונקמו את אונס אחותם בכל העיר שכם, אמר להם יעקב – "עכרתם אותי להבאישני". יעקב אבינו אמר להם – ביישתם אותי, סיכנתם אותי, עשיתם מעשה שלא ייעשה. אתמול בחווארה מחבלים יהודים עשו מעשה שלא יעשה".
"מעשי טרור שבוצעו על ידי מחבלים יהודים בעלי תעודות זהות כחולות וייצוג בתוך הכנסת והממשלה. מחבלים יהודים שהולכים ושורפים כל מה שנקרה בדרכם תוך קריאות נקמה. טרור מבית. אלה הגידולים הרעילים שצומחים בערוגות הפרא של הימין הקיצוני שנתניהו מגדל ומטפח כבר 30 שנה. לאט אבל בטוח, הוא גידל אותם וטיפח אותם והכניס אותם לכנסת, ועכשיו הוא הכניס אותם גם לממשלה. לתוך הממשלה המסוכנת וההרסנית ביותר שהייתה בישראל", אמרה.
יו"ר מפלגת העבודה הוסיפה לתקוף, "הם הולכים ומתרבים, הולכים ומתחזקים והם מאיימים למוטט עלינו את הבית. הממשלה הכל כך גזענית והאנטי ציונית הזו אפילו לא מגנה את מעשה הזוועה הזה, אפילו לא מתנערת מהמיליציות החמושות והמסוכנות האלה. מליציות שלא מכירות בכלל בחוק הישראלי או בסמכותה של הממשלה. החבורה הפושעת הזאת צברה הרבה מאד כח פוליטי ולא מהססת להשתמש בו. הם מנצלים היום את הכח הזה כדי להרחיב את הפרעות ואת האלימות וכדי לרסק את הדמוקרטיה שלנו".
"זה לא במקרה שהמתקפה המזוויעה הזאת קורת במקביל למהלך ריסוק מערכת המשפט של מדינת ישראל. פורעי חווארה לא רק בונים על זה שהם לא יעמדו לדין לפני בית משפט עצמאי, אלא הם בונים על זה שבמדינת נתניהו-רוטמן הם בכלל לא יעצרו אחרי ההפיכה המשטרית. רק האיום בהפיכה הזאת, מרסק לא רק את הדמוקרטיה שלנו, אלא את הבטחון של מדינת ישראל. הפגיעה הביטחונית היא חמורה והיא עמוקה- אסור לזלזל בה", אמרה.
לסיום אמרה, "זה הזמן להסתכל למציאות בעיניים ולהבין – זה או מדינת הלכה דיקטטורית וגזענית או מדינה ציונית, דמוקרטית וליברלית. לכן אסור להתפתות, אסור להציל את הממשלה האנטי ציונית והגזענית הזאת מעצמה, אסור לעשות דילים ופשרות על הדמוקרטיה. אסור להכנע לשקרים של "הדברות" ו"הסכמה" עם נתניהו ועם שלוחיו. אסור לשתף איתם פעולה. זה הזמן לבנות כח פוליטי ציוני דמוקרטי ליברלי שיבנה מחדש את מדינת ישראל".





















תתביישי לך !!
העם שלך נרצח ……
בוגדת
אה, כי לא נרצחו 2 יהודים, איפה היא חיה?
שומו שמים, טרוריסטים שורפים מכוניות גנובות.
למה להביא פה דברי שטויות והבלים של אנשים עקומים!!
לצורך הזדהות עם תושבי "האומללים " של חווארה
אני מציע שתקים בחווארה אוהל מחאה סמוך לבתים
נראה אם היא תשרוד….
לא צריך בכלל להביא את הדברים שלה, מי היא בכלל?? שתלך לאירן שם היא תרגיש במקום הנכון
בטוח שהיא לא יהודי'ה. האחים שלה נרצחים. למה היא מחכה? חבל שלא שרפו שם את כולם
תתביישו לכם אתם המגיבים !! מי אמר שלא כואב על מות הנרצחים ?? אבל מעשי נקמה כאלה בחפים מפשע ?? מה עשו הילדים ,הנשים והזקנים בבתים שנשרפו ??? תתביישו שכחתם מה עברו היהודים באירופה ??? זאת לא יהדות !!! העיקר שהמפגינים אנרכיסטים ??
תשקיעו את האנרגיה של השנאה שלכם בניסיון לרפא,לפייס ולרדוף את השלום אם לא תלכו אתם לאיראן . נראה שתרגישו שם בבית !!!
למה לא מחבלות יהודיות איפה השוויון?
בושה
פויה
ימח שמה ושם זכרה העם שלך מדמם בוגדדדדדדת