צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

"מהפכה" או "רפורמה"? נתניהו נגד התקשורת: "פרשנויות חד צדדיות, פייק ניוז 24 שעות"

נתניהו עלה הצהריים למתקפה חסרת תקדים כנגד ערוצי התקשורת • נתניהו: "בערוצי הטלויזיה זו לא רפורמה אלא הפיכה משטרית. אתם יודעים מה זו הפיכה? כשבמקום שהממשלה תהיה אחראית על המשטרה והצבא, אחרים יהיו"

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: ערוץ הכנסת

ראש הממשלה בנימין נתניהו עלה הצהריים (שני) למתקפה חסרת תקדים כנגד ערוצי התקשורת בפתח ישיבת סיעת הליכוד. "אנחנו כולנו עדים למתקפה חסרת תקדים של ערוצי תקשורת מגוייסים נגד הממשלה. מגוייסים לחלוטין לטובת מתנגדי הרפורמה. שידורים חיים, פרשנויות חד צדדיות, סקרים מוטים, פייק ניוז 24 שעות ביממה שלא מפסיק לרגע", אמר נתניהו.

"אני מזכיר לכם באיזה כפפות של משי הם ליטפו את הממשלה הקודמת", הוסיף נתניהו ואמר, "איך הם יצאו מגדרם כדי לשבש כל צעד והיעדר צעד של בנט ולפיד. אבל בתקשורת השמאל הכל הפוך. בתקשורת השמאל סרבנים הופכים לגיבורים, חוסמי כבישים שממררים את החיים של רבבות ישראלים וחוסמים אמבולנסים, הופכים ללוחמי חופש. בתקשורת השמאל, רפורמה שמחזקת את הדמוקרטיה הופכת ל״קץ הדמוקרטיה".

"סליחה, אמרתי "רפורמה"? בערוצי הטלוויזיה מדובר "בהפיכה משפטית", "הפיכה משטרית". אתם רוצים לדעת מה זה הפיכה? בכל דמוקרטיה מתוקנת וחפצת חיים, הממשלה הנבחרת היא זו שאחראית על הצבא, על המשטרה, על החוק והסדר. זה מעוגן בחוק ובשכל הישר. מישהו אחר חוץ מהממשלה הנבחרת יפקד על המאבק נגד איראן, המאבק בטרור, שמירה על החוק והסדר? מי יעשה זאת, פקידים שלא נבחרו? הם יהיו אחראים על הביטחון או המאבק באיראן? הם יהיו אחראים על גורל העם והממשלה הנבחרת?", הוסיף נתניהו לתקוף.

עוד תקף, "לזה הם קוראים דמוקרטיה. זה ההפך מדמוקרטיה. זה מה שערוצי התקשורת, בצונאמי בלתי פוסק של פייק ניוז, מנסים להנחיל לציבור. אתן לכם דוגמה אחת. ערוץ התעמולה 12 פתח אתמול את החדשות ב"קרע בין איחוד האמירויות לישראל". באותה שעה, משרד החוץ שלנו מדבר עם בכירים באמירויות על קידום הסכם כלכלי שיפתח את הדרך להסכם סחר חופשי. שגריר ישראל באמירויות מתקשר לבכירים בממשלה האמירתית והם אומרים "לא היה דבר כזה". זאת דוגמה אחת".

"מול השקרים אפשר לעשות רק דבר אחד – לומר את האמת ולהילחם על האמת. זה מה שהציבור מצפה מאיתנו וזה מה שאני מבקש מכם לעשות מול הנחשול האדיר של שקרים ופייק ניוז. אולי כדאי שהתקשורת הישראלית תקרא היום מאמר מכונן בוול סטריט ג׳ורנל, העיתון החשוב בעולם, שכותב ש"הרפורמה לא תהפוך את ישראל לפחות דמוקרטית". על זה לא תשמעו הברה אחת בתקשורת הישראלית, כי זה לא מסתדר באג׳נדה שלהם", אמר.

לדבריו, "בכל ערוצי התקשורת מחוץ לישראל, מה שכבש את ראש החדשות ביומיים האחרונים זה קריסת הבנק SVB. זה היה בראש החדשות ונידרש לכך. פה זה מושתק, מועלם כמידת האפשר, מסיבה פשוטה: כשהוציאו את הכסף זה היה בראש החדשות, כשמחזירים את הכסף לישראל אסור שישמעו על זה חלילה. יש פה צונאמי של הינדוס תודעה שלא ידענו כמותו וזה דבר שמאוד מסוכן למשטר דמוקרטי. אבל יש פה לא רק פייק ניוז אלא גם משטרת מחשבות שמגנה אנשים באופוזיציה על כך שהם מנחמים את השר יריב לוין על פטירת אביו, משטרת מחשבות שמגנה אנשים באופוזיציה שעומדים על ידי כשאני בא ללחוץ את ידו של ח״כ בועז טופורובסקי אחרי שעבר תאונת דרכים, משטרת מחשבות שמצדיקה את ההצטרפות של האופוזיציה למצור המזעזע נגד רעייתי.

לסיום אמר, "אנחנו רואים ערוצי תעמולה מגויסים שמנסים למנוע מהאופוזיציה לשבת ולדבר איתנו כדי להגיע להסכמות. בכל זאת אני מביע כאן תקווה. אני מקווה שבכל זאת יהיו אנשים ונשים באופוזיציה שיקומו ויהיו מוכנים להידבר. אני מקווה שהם ייענו לקריאתנו משום שהדבר הזה רק יעזור לדמוקרטיה הישראלית וגם יעזור לקבע את הרפורמה המוסכמת שאנו מעוניינים להעביר כאן, ואני מקווה שהם ימצאו את העוז ואת היושר להתגבר על ערוצי התעמולה ויבואו לעשות את הדבר הנכון. הדבר הנכון לעשות הוא להידבר, לנסות להגיע להסכמות. עדיין לא מאוחר ואני עדיין לא מוותר על כך".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כמה מגדו"י שליט"א אמרו שבמצב שנוצר מותר וצריך למסור דינם של אותם ערב רב רשעים מסיתים ומדיחים ועושים הכל להחטיא את עמ"י. (הרס גיור כשרות קדושה וכו וכו).
על כן מצוה לבקש מהקב"ה בכל התפילות בכל יום, שיענישם וימנע את זממם ויצילנו מידם. ובפרט ימחה את זכר עמלק מתחת השמיים בבי"א.
ובא לציון גואל.

השקרן מדבר מה הוא חושב שעוד יש מישהו שמאמין לו.

הם תינוקות שנשבו
ויהי"ר שיערה רוח ממרום וכו'

כתבות חדשות באתר

כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תיעוד: כך עצרו המסתערבים מבוקש בפעילות סמויה בעיזרייה
התגובה האיראנית: תקיפות נגד יעדים אמריקניים בירדן, כווית ובחריין
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן מזהירה: פגיעה בתשתיות האנרגיה תוביל למתקפה על כלל התשתיות באזור
טראמפ: איראן שחררה אזרחית אמריקנית והיא בדרכה לארה"ב
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתקיפה במרכז רצועת עזה: חוסל אחראי הצליפה הגדודי של חמאס
כ"ץ למזכיר המלחמה האמריקאי: "נמשיך להחזיק באזורי ביטחון בגבולות"
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ שוקל להרחיב את הלחימה באיראן; אלה התכניות שנשקלו בדיונים
סנטקום: גל תקיפות נוסף הושלם; הותקפו מפקדות, מערכי נ"מ ותשתיות בבנדר עבאס

הכתבות המעניינות ביותר

הבחירה המושלמת לתשעת הימים: סלמון עסיסי על מצע ירקות שורש של השף יוסי הבלין
קריאה נרגשת בביתר: משפחת תלמיד חכם שאיבדה את ביתה עומדת בפני משבר חסר תקדים
דרמה בביתר עילית: גבר התמוטט באוטובוס; בחסדי שמיים ליבו שב לפעום
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת דברים • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת דברים • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
סמוך למודיעין עילית: הושגה שליטה על דליפת הגז; הכביש נפתח לתנועה
בהשקעה של כ-2 מיליארד שקל: נבחר זוכה במכרז להארכת כביש 6
הגר"י אזרחי: ייתכן שנגיע למצב של "מסירות נפש", צריך להתכונן לכך
להיכן נעלמו כלי המקדש • הרב אברהם מימון • צפו
להיכן נעלמו כלי המקדש • הרב אברהם מימון • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק ז׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק ז׳ • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-16 111623
תיעוד: כך עצרו המסתערבים מבוקש בפעילות סמויה בעיזרייה
WhatsApp Image 2026-07-12 at 15.25
הבחירה המושלמת לתשעת הימים: סלמון עסיסי על מצע ירקות שורש של השף יוסי הבלין
צילום מסך 2026-07-16 103720
התגובה האיראנית: תקיפות נגד יעדים אמריקניים בירדן, כווית ובחריין
הרב_רוזנבאך
קריאה נרגשת בביתר: משפחת תלמיד חכם שאיבדה את ביתה עומדת בפני משבר חסר תקדים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture