נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס היום (שני) בטקס מצטייני שירות הביטחון הכללי לפרעות המתיישבים בכפרים פלסטינים, לאלימות בחברה הערבית ולהסתה המשתוללת במדינה.
בפתח דבריו התייחס הנשיא לארגון השב"כ ואמר כי "קשה למצוא עוד גוף או ארגון בעולם – שעליו מוטלות משימות רבות ומגוונות כמו השב"כ. אמנם המאבק בטרור זוכה לתהודה ותשומת הלב המרכזית, אבל ישנם עוד היבטים רבים מאתגרים מאד וחשובים בשולחן העבודה שלכם".
"הראשון הוא המאבק בטרור האזרחי – ובראשו – האלימות והפשיעה בחברה הערבית. זוהי ממש מחלה ממארת. מדובר בארגוני פשיעה המתנהלים כארגוני טרור לכל דבר. המדינה לא קיימת בשבילם, והם חותרים תחתיה, במיוחד בשלטון המקומי. אם לא נקדים תרופה למכה, נמצא את כל החברה הישראלית בעתיד הלא רחוק כשהיא מאויימת וִירֵאָה מפניהם. רק אתמול פגשנו כאן – באולם הזה – עשרות נשים שכולות מהחברה הערבית, שאיבדו את יקיריהן לטרור האזרחי הזה. במפגש שהיה קורע לב שמענו על מאה ושלושה אזרחים ישראלים שנרצחו בחברה הישראלית רק בינואר. מספר מחריד וחסר תקדים. בלתי מתקבל על הדעת. אני חושב שחלק מהפתרונות נמצאים כאן באולם הזה".
עוד אמר הנשיא: "ההיבט השני, הוא השמירה על מה שמכונה בחוק השב"כ: "סדרי המשטר הדמוקרטי". המארג הדמוקרטי בישראל היה מאז ומעולם עדין ביותר. לשירות הביטחון הכללי יש תפקיד מפתח בשמירה על כך שכללי המשחק הדמוקרטי ומוסדות המדינה יישמרו ללא רבב. התפקיד הזה לא חדש עבורכם – בשב"כ, מאז ומעולם, ובוודאי בתקופה הנוכחית המאתגרת. יש לתפקידכם שורשים היסטוריים וחוקיים מבוססים ומנומקים, שמחייבים – הגנה על המוסדות הדמוקרטיים, הגנה על נבחרי הציבור, הבטחת חופש הביטוי וכלל חירויות האדם והאזרח במדינה יהודית ודמוקרטית כשלנו".
הרצוג התריע: "יש לעשות הכל כדי שלא להעמיק את הקרע הנורא בעם. אני מזהה עלייה משמעותית בשיח האלים בציבוריות הישראלית, מאז הפסקת השיחות בבית הנשיא, וחושש שהאלימות תדרדר ותהפוך לפיזית ודם יישפך. בהזדמנות זו, אני מבקש להודות באופן אישי ומיוחד, בשם מיכל ובשמי, ואני בטוח שגם בשם ראש הממשלה ורעייתו, לאגף האבטחה וליחידה לאבטחת אישים, על המסירות, המקצוענות והרגישות הרבה – 24/7".
הרצוג התייחס לפרעות המתיישבים: "למרבה הזעזוע, נוכחנו לראות כי ישנם אזרחים ישראלים, אשר מצאו באירועים הקשים והכואבים הללו סיבה או נימוק מעוות להתפרעויות אלימות, אכזריות ומשולחות רסן, כלפי תושבים פלסטינים תמימים וחפים מפשע. אני מגנה את האלימות הזאת בכל תוקף. המעשים האלה אינם חוקיים ואינם מוסריים. הם פסולים מכל וכל, הם מכרסמים את יסודותינו, ושומטים את הקרקע תחת כולנו".
"אנחנו בנקודה קריטית שמצריכה אחריות מצד כולם: אחריות מצד קובעי המדיניות ומקבלי ההחלטות, אחריות מצד ההנהגה האזרחית והקהילתית, ואחריות מצד הדרג הביצועי בשטח. הפתרונות של סוגייה זו, קשורים כמובן לאכיפה נחרצת, ולהפעלה משמעותית של מערכות החינוך והרווחה, ומערכות נוספות בשטח; מה שמחייב מהלך משולב, נמרץ ונחוש. אני מגבה ומחזק את אמירותיכם הנוקבות בנושא מכובדי ראש הממשלה ומכובדי ראש השב"כ – בהודעתך המשותפת יחד עם הרמטכ"ל והמפכ"ל. אני מבקש להזכיר לכולם – ולנבחרי הציבור בראש ובראשונה לנהוג בכבוד ובהוגנות במי שפועלים יום ולילה – שעה-שעה – לא פעם על חשבון הבית והמשפחה, באומץ, במסירות ובנחישות, במלאכת ההגנה על מדינת ישראל, אזרחיה ומתיישביה".
הרצוג תקף את האמריות נגד ראשי מערכת הביטחון לאחר הסערה שחוללה השרה אורית סטרוק ואמרכי "ההשתלחות חסרת הרסן באנשי כוחות הביטחון ובמפקדיהם, אינה יכולה לעבור לסדר היום ועלינו – על כולנו לגנות אותה בתוקף".





















חשבתי הוא מדבר על השוטרים שתלשו זקן בעטרת…
שהשמלאני הזה יבין שהוא לא רלוונטי….
היה צריך לגנות גם את אלימות השוטרים!! חבל שבמקום ליצור אמון הורס הנשיא את מעט האמון שעוד יש!
שתוק ישמאלני
אתה מייצג את מרצ
לא שמענו מילה ממך על דברי אהוד ברק שקורא למרד ועד ועוד
אתה חלק מקבוצת השמאלנים הבוגדים
כל מילה!!