צילום: אריק מרמור/פלאש90

עד 5,000 איש, איסור על האטת התנועה: התנאים של המשטרה להפגנה בנתב"ג

לקראת ההפגנה מחר פרסמה המשטרה מסמך תנאים, ולפיו בין היתר מספר המפגינים יוגבל ל-5,000 איש, ואסור יהיה לחסום כבישים וגם לא להיכנס לשטח האווירי • מ"מ רש"ת: "חסימת נתב"ג עלולה להוביל לקטסטרופה בינלאומית"

כתבות נוספות בנושא:

מפקד מחוז מרכז – ניצב אבי ביטון ומנכ"ל רשות שדה התפעופה, סיימו הצהריים (ראשון) פגישת עבודה בנושא ההיערכות למחאות השמאל הצפויות להתקיים מחר בנתב"ג. בדיון הוחלט על הגבלות מסוימות במחאה.

במסגרת הדיון נקבע כי ההישג המקצועי מתמקד בשלושה פרמטרים: צירי התנועה יישמרו פתוחים בהיותם ציר בטחוני בחירום. ציבור הנוסעים יגיע בזמן ובבטחה לטיסות. לוח הטיסות לא ייפגע, על השלכותיו הבינלאומיות. במסגרת הדיון נקבע מתחם התקהלות מוסדר ומאובטח לבאי המחאה, כאשר לא תתאפשר מחאה או התקהלות בשטח אחר מעבר למיקום זה.

ההגבלות שהוחלטו: מספר המתקהלים במקום המחאה יוגבל ל-5000 איש. "מספר זה נגזר מגודלו של שטח מיקום המחאה", מסבירים במשטרה. א. חל איסור על כניסה לשטח אווירי. ב. חל איסור נסיעה על ציר החירום אשר יוקצה לנסיעת רכבי חירום והצלה בלבד. ג. חל איסור על חסימת צירי תנועה. ד. חל איסור על חסימת שערי הכניסה לנתב"ג.

ה. חל איסור על ירידה לשולי הכביש. ו. חל איסור על ירידה רגלית לכביש. ז. חל איסור על חנייה על מדרכות, בנתיב נסיעה או במקומות שיש בהם לסכן משתמשי הדרך. ח. חל איסור על האטת התנועה.

עוד עלה בדיון, כי אמש "נוכחנו לאירוע חריג בעוצמתו של מטוס שנאלץ לבצע נחיתת חירום בשדה, אירוע המעלה ומחדד את הצורך בשמירת הזמינות של שערי נתב"ג הראשיים ונתיבי התנועה עפי פקודה מבצעית המתרגלת מדי שנה את המוכנות והמענה לתרחיש חירום המדמה התרסקות מטוס, מענה משולב כאמור שמוסדר בפקודה , בדגש על ציר תנועה סטרילי לניידות משטרה, כבאיות ורכבי רפואה מהשערים הראשיים אל תוך השטח האווירי . כך שכל טענה על קיומו של שער "אחורי" לחירום – אינו רלוונטי".

מובילי 'כוח קפלן' הגיבו על הודעת המשטרה ורשות שדות התעופה: "פגיעה מכוונת בחופש המחאה מצד משרתיהם של בן גביר ומירי רגב. קוראים לציבור הרחב להגיע בהמוניו לנתב״ג מחר. לא ניתן לאף אחד לפגוע בזכות המחאה. נפגין מחר כמתוכנן מחוץ לטרמינל 3, נממש את זכותנו הדמוקרטית, ונראה שזכותו של כל ישראלי וישראלית להפגין נגד הדיקטטורה. צאו בהמוניכם להציל את הדמוקרטיה."

ראשי מחאת קפלן הגיבו לדבריו של מפקד המחוז ומסרו ל-'חדשות 12' כי "כבודו של מפקד מחוז מרכז במקומו מונח, אבל ההודעה שלו לא רלוונטית למה שאנחנו מתכננים לעשות. אנחנו מתכוונים להגיע בהמונינו לנמל התעופה ולקיים הפגנה מחוץ לטרמינל". במחאה הוסיפו ותקפו את ניצב ביטון: "מציעים לו להחליף דיסקט, לשנות אג'נדה ולזכור שתפקיד המשטרה במדינה דמוקרטית הוא לאפשר מימוש של חופש המחאה וחופש הביטוי, ולא להתעמר ולהתנכל במפגינים שמקיימים מחאות לא אלימות".

יצויין כי המכתב מגיע שעות בודדות לאחר ההתרעה של רשות שדות התעופה מפני האירוע האנרכיה המסתמן מחר: "החסימה, ולא משנה מה הסיבה – עלולה להסתיים בקטסטרופה בינלאומית. על כן אסור בשום אופן לחסום את נתב"ג. זהו מקום שיכול להפוך בתוך שניות למקום בו מופעל נוהל חירום שחיי מאות אנשים תלויים בו".

בתוך כך, ברשות שדה התעופה מעדכנים כי מחר 88,450 נוסעים יעברו בנתב"ב 536 תנועות נחיתות והמראות. יוצאים 44859, נכנסים 43490. מחר בין חמש אחר הצהריים לחצות 27 אלף נוסעים.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

זכותי הדמוקרטית להגיע בזמן לטיסה שלי מחר או לחילופין לא להיות תקוע בפקק שעות בגלל אג'נדה של מישהו, וזכותי הדמוקרטית שהמשטרה של המדינה הדמוקרטית תאבטח את הזכות הדמוקרטית הזו.

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד התורה: מבוי סתום בקואליציה בעקבות התנערות הליכוד מהסיכומים
אושר בקריאה ראשונה: כספים שהרשות הפלסטינית מעבירה לעזה יקוזזו מכספי הסילוקין
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טרגדיה בבאטומי: ישראלי כבן 66 אותר ללא רוח חיים בלובי מלון בגאורגיה
דריכות שיא בישראל: ארה"ב מחזירה מטוסי תדלוק למזרח התיכון; צה"ל נערך להסלמה
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב בהודעה רשמית: פתחנו בגל תקיפות נוסף נגד יעדים באיראן
טראמפ באנקרה: "אני מטרה מספר אחת לחיסול של איראן"
איש של אנשים: הסיפור מאחורי הלב הפועם של מלון נוף כינרת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אייזנקוט חושף: "דרעי מנע תגובה עוצמתית באיראן – התקיפה היתה דרדל'ה"
לאחר 78 שנים: אותר מקום קבורתו של חלל תש"ח טוראי יעקב זריהן הי"ד

הכתבות המעניינות ביותר

הנשיא הרצוג: "גופי הביטחון אינם נאמנים לאדם – אלא לעם ולחוק"
הותר לפרסום: כוחות צה"ל שבו מחבל מ"כוח רדואן" של חיזבאללה בבינת ג'בייל
מפגן כוח אמריקני במזרח התיכון: צבא ארה"ב מציג תיעוד של כוחות הצי בים הערבי
היערכות שיא באומן: המשטרה המקומית בסיור תיאום לקראת ראש השנה
אמה של מלכות • אמו של הגאון מבית שמש נפטרה
נתניה: פועל נפל מגג מבנה ישיבת צאנז במהלך שיפוצים ונהרג
''אין יאוש בעולם'': הכנסת אישרה בטרומית הקמת מורשת לרבי נחמן מברסלב
מבצע לילי ביו"ש: 20 מבוקשים נעצרו, בהם חשודים שתכננו פיגועים
איראן מגיבה לדברי טראמפ: "אף חייל אמריקאי לא יחזור חי"
וואטסאפ

חדש באתר

.
חוק יסוד לימוד התורה: מבוי סתום בקואליציה בעקבות התנערות הליכוד מהסיכומים
MIDEAST PALESTINIANS
אושר בקריאה ראשונה: כספים שהרשות הפלסטינית מעבירה לעזה יקוזזו מכספי הסילוקין
WhatsApp Image 2026-07-08 at 23-compressed
טרגדיה בבאטומי: ישראלי כבן 66 אותר ללא רוח חיים בלובי מלון בגאורגיה
מטוסי-f15-בז-טייסת-106-בתרגיל-תדלוק-בשמיים-עם-מטוס-תדלוק-בואינג-שקנאי-טייסת-120-2-מטוס-מס-678-701
דריכות שיא בישראל: ארה"ב מחזירה מטוסי תדלוק למזרח התיכון; צה"ל נערך להסלמה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5359
שמחת בית מישקולץ-באבוב: המונים השתתפו בשמחת נישואי נכדת כ"ק מרן אדמו"ר ממישקולץ שליט"א
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה
הילולא קדישא - כ' תמוז תשפ''ו קוסוב ויז'ניץ (15)
הילולת האדמו"ר מסערט ויז'ניץ זצ"ל אצל חתנו האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture