ח"כ דן אילוז ממפלגת הליכוד אומר היום (רביעי) כי "תומאס פרידמן הוא מהעיתונאים האובססיבים ביותר בעולם כנגד נתניהו. לא פחות מבן כספית ורביב דרוקר. לא מהיום ולא מאתמול. הוא טוען כבר עשורים שנתניהו הורס את היחסים עם ארצות הברית, למרות שהיחסים המיוחדים של נתניהו עם ארצות הברית הביאו את שגרירות ארה"ב לירושלים ואת הסכמי אברהם".
לדבריו, "העובדה שהתקשורת הישראלית קופצת על ההזדמנות לצטט מאמרים שלו כדי לפגוע בממשלה, בלי לציין את העוינות ארוכת השנים של פרידמן, היא הזייה חסרת מקצועיות".
"גם אם יש כרגע מתח בין ושינגטון לירושלים, הברית בין המדינות חזקה מאוד ולא ניתנת לערעור. היחסים מבוססים על תמיכה רחבה מאוד בציבור האמריקאי ונבואות הזעם פשוט לא יתממשו".
כזכור, פרידמן, יהודי התוקף באופן קבוע את הימין הישראלי ונחשב למקורב למקבלי ההחלטות במפלגה הדמוקרטית בארה"ב, מתח הלילה ביקורת נוקבת על ישראל ואמר כי "יש להעריך מחדש את קשרי וושינגטון עמה".
פרידמן כתב בטור דעה בניו יורק טיימס כי הוא סבור שנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ישלח עם הנשיא יצחק הרצוג מסר לממשלת ישראל ולפיו האינטרסים של שתי המדינות התרחקו אלה מאלה ויש להעריך מחדש את הקשרים.
לדעת פרידמן, הערכה מחדש של היחסים לא תשפיע על שיתוף הפעולה הצבאי והמודיעיני בין שתי המדינות אלא תבחן את הגישה הדיפלומטית של ארצות הברית כלפי ישראל, ואת המשך התמיכה שהיא נותנת לה במוסדות בינלאומיים. פרידמן קבע בטורו כי "הערכה מחדש היא צורך חיוני לפני שישראל באמת תרד מהפסים. העובדה שביידן מוכן לאתגר את נתניהו לפני הבחירות בארה"ב, מרמזת על כך שהנשיא מאמין שמהלך כזה יהנה לא רק מהתמיכה של רוב האמריקנים אלא גם של היהודים האמריקנים ואפילו של היהודים בישראל, והוא צודק בכל הנקודות האלה".
בעל הטור יצא נגד פעולות הממשלה בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו בשטחים ואמר כי הרכב הממשלה ופעולות ההתנחלות שומטות סופית את ה"פיקציה", כדבריו, לפיה ישראל אכן מעונינת בפתרון של שתי מדינות. פרידמן, שמאז השבעת הממשלה הנוכחית כתב פעמים רבות מאמרים בגנותה, ציין כי "ישנה תחושה של הלם" בקרב דיפלומטים אמריקנים אשר נמצאים בקשר עם נתניהו.
"הם מתקשים להאמין שביבי מרשה לעצמו להיות מובל באף על ידי אנשים כמו בן גביר, שהוא מוכן לסכן את יחסי ישראל עם אמריקה ועם משקיעים בינלאומיים, ושהוא אפילו מוכן להסתכן במלחמת אחים, רק כדי להישאר בשלטון עם חבורה של כלומניקים ולאומנים", כותב פרידמן.





















צריך להסביר להם שהאינטרס האמריקני במזה"ת זה ישראל חזקה, ולא מדינה אירנית-פלסטינית.
אבל אין עם מי לדבר, מדובר בפרוגרסיבים מטורללים, שיורים לעצמם ברגליים.