נשיא המדינה לשעבר, רובי ריבלין, הודיע היום (ראשון) כי ישתתף במחאות השמאל בירושלים הערב ואף יינאם זאת למרות שבעבר הצהיר שלא ישתתף במחאות בשל מעמדו כנשיא המדינה לשעבר, אבל רגע לפני האישור הסופי של החוק לתיקון עילת הסבירות בכנסת, הוא שינה את עמדתו בעניין.
לצד ריבלין ינאמו גם נשיא בית המשפט העליון לשעבר, השופט אהרון ברק, שופטת בית המשפט העליון בדימוס אילה פורקצ'יה; ראש שב"כ לשעבר עמי אילון; אורנה בנאי, חמי רודנר ונואמים נוספים. "נשיא בית המשפט העליון לשעבר, כבוד השופט אהרון ברק, הכין נאום מיוחד להפגנה הערב על במת התנועה לאיכות השלטון וצנחנים למען הדמוקרטיה שתתקיים בכיכר אגרנט בין בית המשפט העליון לכנסת ישראל", נמסר.
מוקדם יותר היום ברק הצהיר על התנגדותו לצמצום עילת הסבירות – והביע מורת רוח מכך שגורמים פוליטיים שונים ובכללם ראש הממשלה בנימין נתניהו טוענים, כך לדבריו, שהוא תומך בצמצום העילה על מנת להצדיק את השינו במסגרת הרפורמה המשפטית.
"לאחרונה נוהגים גורמים פוליטיים מסוימים, ובהם ראש הממשלה בנימין נתניהו, להסתמך עליי, כאילו אני מסכים או משלים עם הצעת החוק לביטול או צמצום עילת הסבירות המונחת עכשיו לפני הכנסת לקריאה שנייה ושלישית. ההסתמכות עליי, כדי להצדיק הצעת חוק זאת, אינה ראויה ואינה נכונה. לכן אני רואה לנכון להעמיד דברים על דיוקם", מסר ברק.
"וזאת עמדתי: אני מתנגד להצעת החוק לביטול או צמצום עילת הסבירות בכל תוקף, ומשוכנע כי ההצעה, אם תאושר על ידי הכנסת, תפגע באופן קשה בערכי היסוד של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, והיא מאיימת לערער את שלטון החוק, המינהל התקין, טוהר המידות בשלטון, וזכויות היסוד של כל אדם בישראל", הוסיף.





















ריבלין …. בא לי להקיא
בני עמו בחרו בטרור מצטרף לאדון גופות בירקון. אני מעדיפה להיות בצד של רוטמן האינטליגנט
כך אמר נשיא בג"ץ ה…אצ…. ניצול השואה אהרון פרייזלר והנשיא הפלסטינו יהודי ריבלין שידיו האדומות נוטפות עשרות שנים ע"ח אלפי יהודים
שמאלן בהווה ולשעבר ולעתיד
ביי ביי לליכוד.
הוא מזקני עמי הארצות
קצת כבוד 🙂