מתיחות אזורית: שר הביטחון יואב גלנט, שוחח הערב (שלישי, שעון ישראל) עם מזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין. השניים שוחחו על האתגרים האזוריים ומצב כשירות צה"ל. שר הביטחון גלנט הדגיש בפני מזכיר ההגנה כי כעת לצד הגנת המדינה, המשימה המרכזית שלו יחד עם ראשי מערכת הביטחון היא לאחד את השורות ולשמור על כשירות צה"ל למול האתגרים הביטחוניים הרבים.
עוד הוסיף שר הביטחון ואמר כי מדינת ישראל היא דמוקרטיה חזקה, וכך תשאר גם בעתיד. שר הביטחון העלה את חשיבות השלמת עסקת המכירה של מערכת חץ 3 מישראל לגרמניה עבור מערכת הביטחון. השניים שוחחו על פעילות צה"ל בג'נין. השר גלנט אמר כי מבחינת מערכת הביטחון, רשות פלסטינית מתפקדת המבצעת את המשימות בשטחה היא אינטרס ביטחוני ישראלי.
יחד עם זאת, הדגיש כי בכל מקום בו הרשות לא תשלוט, צה"ל ימשיך לפעול בכל זמן. שר הביטחון גלנט הודה למזכיר ההגנה ולממשל האמריקני על תמיכתם הנרחבת בביטחון ישראל ומחויבותם לשימור יתרונה האיכותי של מערכת הביטחון ברחבי המזרח התיכון. כך נמסר מדוברות משרד הביטחון.
מהפנטגון נמסר על שיחת השניים: "שר ההגנה לויד ג'יי אוסטין השלישי שוחח היום עם שר ההגנה הישראלי יואב גלנט. השר אוסטין הבהיר כי המחויבות של ארה"ב לביטחון ישראל היא איתנה ובלתי מעורערת, ואישר כי משרד ההגנה מתמקד ביוזמות המעמיקות את שיתוף הפעולה הצבאי. שני המנהיגים דנו במגוון האיומים הנתמכים על ידי איראן על הביטחון והיציבות האזוריים והסכימו להמשיך לעבוד יחד כדי להתמודד עם איומים אלה".
"במהלך שיחתם הדגיש השר אוסטין את אמונתה של ארצות הברית כי קונצנזוס רחב באמצעות דיאלוג פוליטי, במיוחד בשבועות ובחודשים הקרובים, הם מרכיבים קריטיים של דמוקרטיה עמידה. הוא גם הביע דאגה לגבי הצורך הדחוף של מנהיגים ישראלים ופלסטינים לנקוט בצעדים משמעותיים כדי להבטיח יציבות בגדה המערבית. השר אוסטין קרא למנהיגים הפלסטינים לגנות את הטרור ולנקוט בצעדים אקטיביים למניעת אלימות. הוא דחק בשר גלנט לטפל באלימות של מתנחלים קיצוניים נגד אזרחים פלסטינים ולהמשיך במאמצים של משרד ההגנה הישראלי לשפר הזדמנויות כלכליות לפלסטינים בגדה המערבית", נמסר בנוסף.





















אל תטיפי לי גברת
שיחזור לשבט זולו היצור הזה