ממשל ביידן הבהיר לממשלת ישראל בשבוע שעבר כי יהיה עליה לבצע את חלקה ולעשות ויתורים משמעותיים לפלסטינים ביהודה ושומרון כחלק מכל הסכם נורמליזציה עתידי עם סעודיה שייחתם תחת חסותה של ארה"ב, כך אמרו ארבעה בכירים אמריקנים שמעורים בנושא וצוטטו ב'וואלה'.
על פי הדיווח של ברק רביד, פקידים בכירים בממשל ביידן ובכיר אמריקני לשעבר אמרו כי היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן ג'ייק סאליבן ושר החוץ טוני בלינקן העלו בפגישה עם השר רון דרמר את הצורך של ממשלת ישראל לבצע ויתורים לפלסטינים כחלק מכל עסקה עתידית עם סעודיה.
בלינקן אמר לדרמר שממשלת ישראל "קוראת לא נכון את המצב" אם היא חושבת שהיא לא תהיה מחויבת לבצע צעדים משמעותיים כלפי הפלסטינים כחלק מהסכם הנורמליזציה עם סעודיה, כך לפי שני בכירים בממשל האמריקני.
בלינקן אמר לדרמר כי חרף העובדה שהנושא הפלסטיני לא נמצא בראש סדר העדיפויות של סעודיה, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן צריך לקחת בחשבון את דעת הקהל בממלכה וכן את דעת הקהל בעולם הערבי והמוסלמי ולהראות כי קיבל תמורה משמעותית מישראל עבור הפלסטינים כחלק מהסכם הנורמליזציה.
מקור שמעורה בנושא ציין שסאליבן הדגיש בפני דרמר כי צעדים משמעותיים של ישראל כלפי הפלסטינים יהיו נחוצים כדי לשכנע סנאטורים דמוקרטים לתמוך בעסקה הסעודית. המקור שמעורה בפרטים ציין כי דרמר אמר לסאליבן שהוויתור הישראלי יהיה נכונות לקבל תכנית גרעין אזרחית בסעודיה.





















גם סעודיה צריכה לוותר על חלק משחי A בגדה כדי לקבל את דעת הקהל במדינה.
אדון ביידן אתה יכול לתת את הבית הלבן לפלסטינים במסגרת ה'שלום' הטיפשי הזה.
ישראל סחרה עם העמדה העקרונית שלה על מזה"ת נקי מגרעין וכעת היא אוכלת אותה.