ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח כעת (חמישי) עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. שני המנהיגים דיברו על המשך הסיוע הישראלי לאוקראינה לרבות לפליטים מאוקראינה השוהים בישראל, וכן, על המשך קידום סיוע בפיתוח וקידום מערכות הגנה אזרחיות.
בנוסף, "ראש הממשלה העלה גם את הצורך להבטיח ככל הניתן את ההגעה של מתפללים לאומן השנה במטרה להבטיח את חופש הפולחן", נמסר מלשכת ראש הממשלה. השיחה בין השניים מתקיימת כ-9 חודשים לאחר ששוחחו בפעם האחרונה כשישראל ביקשה מאוקראינה להימנע מהצבעה בבית הדין הבין-לאומי בהאג.
שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש הגיב: "אני מודה לראש הממשלה שנענה לפניותיי ושוחח עם נשיא אוקראינה. מדובר במהלך חשוב לשיפור היחסים בין המדינות והעמים. אני מברך את ראש הממשלה על התגייסותו למאמץ לסייע בהסדרת נסיעתם של עשרות האלפים לאומן לתפילות ראש השנה, שתמנע בעז"ה משבר המוניטרי בגבולות אוקראינה. תודות לפעילות המשותפת עם שר החוץ מר אלי כהן אנו מקווים שנצליח להקל את המעבר דרך מולדובה, פולין והונגריה, עמם הגענו להסדרים בפעילות הגבולות".
בחודש שעבר העבירה ממשלת אוקראינה מסר לישראל, לפיו אם לא ייפסק גירוש האוקראינים מישראל, תיאסר כניסתם של ישראלים לאומן בראש השנה ואוקראינה תפסיק את הסכם ביטול האשרה עם ישראל. שגריר אוקראינה בישראל יבגן קורנייצ'וק קרא לרה"מ נתניהו "לשקול מחדש את מדיניות הכניסה כלפי אוקראינים ולהתערב בנושא".
שר הפנים והבריאות משה ארבל הגיב אז לדברים: "אני דוחה מכל וכל את הטענות על השפלות אזרחי אוקראינה בכניסה לישראל. מדיניות ההגירה הישראלית מקבלת בברכה תיירים ממדינות רבות בעולם לרבות מאוקראינה. במקרים בהם עולה חשד לשימוש שלא כדין בוויזת תייר לצורכי עבודה או השתקעות מפעילה רשות האוכלוסין וההגירה את סמכותה כדין".
"השותפות האמיצה בין ישראל לאוקראינה תימשך", הוסיף ארבל, "כשר הבריאות אני גאה בהשלמת תהליך העברת התרופות לאוקראינה ולשיתופי פעולה בתחום הבריאות שמקיים משרדי ובכוונתי להמשיך ולהעמיק שיתופי פעולה אלו".




















