בממשלה החליטו הלילה (בין שני לשלישי) שלא לאפשר גם היום כניסת פועלים מרצועת עזה לישראל דרך מעבר ארז זאת על רקע המשך הפרות הסדר בגבול רצועת עזה על ידי מחבלים.
בתוך כך, לפי דיווח בכאן 11 מענק קטרי נכנס לעזה בחג ראש השנה אך בחמאס לא הוציאו אותו – בגלל המחלוקת מול קטאר. לפי הדיווח, ארגון הטרור לא מרוצה מעניין תשלום המשכורות לפקידים והמענק הקטארי מתעכב.
הסיבה – המענק מכיל העברת דלק ישירות לתחנת הכוח בעזה, כדי לייצר חשמל, הקטארים קונים את הדלק מחברה ישראלית, ואז ישראל מעבירה את מכליות הדלק לרצועת עזה. שנית, המענק הקטארי מיועד למשפחות נזקקות, והחלק השלישי והבעייתי הוא שמדובר בתשלום המשכורות של פקידי הממשל של חמאס בעזה.
בשבוע האחרון החלה לחזור התופעה של הפרות הסדר בגזר גבול רצועת עזה, זאת לאחר שנים של שקט בגזרה זו ובישראל מעוניינים להגיב במטרה להתריע את חמאס שמאפשר ומעודד את הפרות הסדר. גם אתמול מחבלים השליכו מטעני חבלה על הגדר במספר מוקדים לאורך גבול רצועת עזה.
שלשום גם היו הפרות סדר על גבול רצועת עזה כאשר פלסטינים הגיעו לכמה נקודות על הגדר ושרפו צמיגים באזור חאן יונס וכן בצפון הרצועה. מדובר צה"ל נמסר כי באירועים השתתפו מאות בני אדם, והופעלו מטענים על ידי מפירי הסדר. צה"ל הגיב באמצעים לפיזור הפגנות, ועל פי ההודעה, זוהו כמה פגיעות. מקורות פלסטיניים אמרו שכוחות צה"ל השתמשו באש חיה ובגז מדמיע. כמו כן אמרו המקורות שבהפגנה נפצעו שישה בני אדם, ובהם גם פצוע קשה. אין נפגעים בקרב החיילים.
ההפגנות הקודמות בגבול הרצועה התקיימו ביום שישי. פלסטינים ניסו לפגוע בגדר המערכת, ובתגובה החיילים ירו באוויר לאזהרה. לפני כן פורסם כי חמאס מכווין את הפלסטינים לפעילות על הגבול. בהפרות הסדר לפני שבוע נהרגו ארבעה פלסטינים מפיצוץ מטען חבלה. בתוך כך, צה"ל תגבר כוחות טקטיים על גדר הגבול לסכל ניסיון חבלה בה ובתשתיות.




















