Photo by Yonatan Sindel/Flash90

הפריימריז ביש עתיד: ח"כ רם בן ברק המתמודד מול לפיד בסבב ריאיונות

ביש עתיד הכריזו אתמול (שני) כי בעוד חודשיים יתקיימו פריימריז ליו"ר המפלגה, לראשונה יש מועמד מול היו"ר המכהן ומייסד התנועה יאיר לפיד - והוא רם בן ברק. הפריימריז הם רק על תפקיד היו"ר, ולא על רשימת חברי הכנסת

כתבות נוספות בנושא:

חבר הכנסת רם בן ברק מיש עתיד, הודיע אמש (שני) על כוונתו להתמודד על ראשות המפלגה ראש בראש מול יו"ר האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד.

הבוקר (שלישי) יצא בן ברק לסבב ריאיונות לכלי התקשורת. בריאיון לכאן רשת ב' אמר: "אני הולך על זה בכל הכוח ואני מקווה גם לנצח, אחרת לא הייתי עושה את זה. אני לא עושה הצגות".

עוד אמר בן ברק: "המשימה היא לשכנע את המתפקדים וחברי הועידה שיש מישהו שיכול להביא תוצאות יותר טובות. לפיד ואני לא דומים. אני מביא איתי אג'נדה טיפה שונה, למשל בנושא הדמוקרטיזציה במפלגה. לפיד מסתפק בבחירות לראשות המפלגה ואני חושב שלחברי הוועידה והמתפקדים חייבת להיות השפעה על הח"כים והמיקום שלהם ברשימה".

רם בן ברק הוסיף שהוא סבור כי: "עצם הבחירות הן דבר חשוב, אני מברך את המפלגה ואת לפיד על זה שהולכים למהלך הזה. אני חושב שיש מקום לקהלים חדשים להיכנס למפלגה וזה מה שאני מביא איתי".

רם נשאל גם על יחסיו עם יאיר לפיד, לאחר שהכריז על התמודדותו: "לפיד לא כועס עלי הוא ידע מראש שאני הולך להתמודד. אם הוא היה רוצה למנוע את זה הוא לא היה הולך לבחירות. אתמול התכתבנו, אנחנו מדברים הרבה והכל בתיאום".

ראש השב"כ לשעבר ושר לשעבר מטעם "יש עתיד" יעקב פרי, אמר הבוקר (שלישי) בראיון לרשת ב': "אי אפשר להתכחש למשקל הסגולי הכבד מאוד של יאיר כמייסד המפלגה והעומד בראשה. העובדה שהמפלגה זכתה לכינויים של דיקטטורה – חלק מהדברים היו עלילות ובחלק היה על מה להסתמך. פריימריז זו התפתחות חיובית"

בריאיון נוסף שהעניק הבוקר לגלי צה"ל טען בן ברק כי: "אם אעמוד בראש המפלגה אף אחד לא יעזוב אותה, מעריך שקהלים נוספים שלא מצביעים היום למפלגה יגידו 'אם עומד שם רם בן ברק עם הרקורד שלו – אנחנו מצטרפים ליש עתיד'".

לדבריו, "יש יותר מחבר כנסת אחד ביש עתיד שצפוי לתמוך בי".

רם בן ברק התייחס הבוקר להכרזתו על התמודדות מול לפיד גם בראיון שפורסם בN12 ואמר: "יש ביני לבין לפיד הבדלים. אני חושב שהמפלגה צריכה להיות הרבה יותר דמוקרטית, ולא רק לראשות המפלגה. הוועידה והמתפקדים צריכים להיות הרבה יותר מעורבים בבחירת חברי הכנסת ובמיקום שלהם".

כשנשאל איך הגיב לפיד להחלטתו לרוץ מולו, אמר: "לפיד ידע שברגע שיגידו פריימריז אני מתמודד. אמרתי את זה גם בפעם הקודמת, רק שאז זה היה רגע לפני שהוא נעשה ראש ממשלה והחלטתי להסיר את המועמדות כי זה לא היה לעניין. ברור שזה מתואם. יאיר ואני באמת ביחסים מצוינים. אני יודע שבפוליטיקה אומרים את זה בדרך כלל כשהיחסים לא טובים, אבל במקרה הזה אנחנו באמת ביחסים מצוינים. יש כאן תחרות, לכל אחד מאיתנו יש חסרונות ויתרונות".

בשיחה הוא התייחס להבדלי העמדות בינו לבין לפיד – בין היתר בנושא הפלסטיני: "המפלגה נמצאת היום יותר במקום שאני נמצא בו מאשר שלפיד היה בעבר. חייבים להגיע לפתרון עם הפלסטינים, זה אינטרס ישראלי. לעולם לא אוותר על הביטחון ולא אתפשר עליו, גם בתהליך היפרדות או תהליך שלום עם הפלסטינים. האינטרסים הביטחוניים הם בראש. התהליך יהיה איטי ומדורג, אבל חייבים להגיע לפתרון".

נזכיר כי אמש הודיעה מפלגת יש עתיד כי בעוד חודשיים יתקיימו פריימריז לראשות המפלגה. ח"כ רם בן ברק הוא היחיד בינתיים שהכריז על כך שיתמודד.

הקריטריונים להתמודדות לתפקיד יו"ר המפלגה, על פי התקנון הם: 1. כשיר להיות ראש ממשלה על פי החוק. 2. הינו חבר מפלגה לפחות שלוש שנים רצופות לפני מועד הבחירות לראשות המפלגה. 3. לא הורשע בעבירה שיש עמה קלון ולא הוחלט להעמידו לדין בעבירה שיש עמה קלון.

זו הוועידה השנייה של מפלגת יש עתיד לאחר שבינואר 2022 קיימה המפלגה את הוועידה הראשונה שלה זאת עשור לאחר הקמתה. בוועידה הראשונה לא נערכה הצבעה כי מלבד יו״ר מפלגה לפיד לא הוגשו מועמדים נוספים.

"אני מברך על החלטת יו"ר המפלגה ח"כ יאיר לפיד לקיים בחירות לתפקיד יו"ר המפלגה, מסר חה"כ רם בן ברק, סגן ראש המוסד ויו"ר ועדת החוץ והביטחון לשעבר. "כפי שהצהרתי בעבר, הודעתי הערב לוועדת הבחירות של המפלגה כי בכוונתי להגיש את מועמדותי לתפקיד. על פי תקנון הבחירות נדרש להשיג 75 חתימות מקרב חברי הועידה, ובכוונתי לעשות כן".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

יאללה יש עתיד משחקת אותה נאורה שרק מי שאין לו עברת קלון יכול להתמודד, עוד איזה קמפיין על הראש של נתניהו!!!!👎👎

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מסתערבי מג"ב עצרו מבוקש טרור בשכם בפעילות משותפת עם השב"כ
איראן מגבירה את הדיכוי: זינוק חד בהוצאות להורג של אסירים פוליטיים
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מהלומה בים השחור: ספינת ביטחון רוסית הושמדה ליד מעונו של פוטין
"חיפש עבודה": נתפס כבאי שהודה בהצתת היער המלכותי בצרפת
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המסך נחסם בחצות: בריטניה בצעד להגבלת הרשתות החברתיות לבני נוער
על רקע המחלוקת עם סמוטריץ': אופיר סופר הודיע על פרישה מהפוליטיקה
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פינויי חירום ו-128 שריפות: קנדה נאבקת בגל אש חסר תקדים
פרס מאמריקה: איחוד האמירויות תקבל גישה חופשית לשבבי AI

הכתבות המעניינות ביותר

אנגליה: טייס השתעמם בטיסת ניסוי וכתב בשמיים שהוא משועמם
מענה למצוקת כוח האדם: נאנובל הישראלית המציאה קוטף רובוט אוטונומי
ח"כ מאיר פרוש נגד בג''ץ: שוטר או חייל שיעצרו בן ישיבה יעברו על החוק
חוסל מחבל שלקח חלק בחטיפת אל"ם אסף חממי, סמ"ר תומר אחימס, וסמל קיריל ברודסקי ז"ל
שוב מעצר בן ישיבה: עשרה ימי מאסר נגזרו על בן ישיבה שנעצר אתמול
טרגדיה בירושלים: ילדה בת 3 נפטרה לאחר פגיעת רכב בירושלים
בג"ץ מקפיא את החוק: מעצרי תלמידי הישיבות ימשכו
טרגדיה באשדוד: אישה לפני לידה נהרגה, התינוקת נאבקת על חייה
סין מוצאת פתרון למחסור בנפט: שימוש גובר במוניות חשמליות מאזן את מחירי הנפט
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-15 165843_800x450
מסתערבי מג"ב עצרו מבוקש טרור בשכם בפעילות משותפת עם השב"כ
.
אנגליה: טייס השתעמם בטיסת ניסוי וכתב בשמיים שהוא משועמם
Gemini_Generated_Image_x084epx084epx084_800x436
מענה למצוקת כוח האדם: נאנובל הישראלית המציאה קוטף רובוט אוטונומי
379687_I
איראן מגבירה את הדיכוי: זינוק חד בהוצאות להורג של אסירים פוליטיים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture