דובר צה"ל

המפקד מתאר מהשטח: "מסתכלים על המשימה הבאה – האזרח שנציל, המחבל שנהרוג"

במשך שעות ארוכות נלחמים גם כוחות שלדג מול המחבלים ביישובי העוטף ובמוצבים. מפקד יחידת העילית מספר על הצוותים שהוקפצו על מסוקים - נלחמו בין היתר במחנה רעים, בקיבוץ בארי ובבסיס אורים. "אין הססנות ואין המתנה"

כתבות נוספות בנושא:

שבת, 7:30, מקפיצים את הצוות הראשון משלדג – 12 לוחמים על מסוק ינשוף, כך מתאר מפקד שלדג, סא"ל ב' את מהלך האירועים מנקודת מבטו. "תוך כדי שהצוות הראשון טס, אני מבקש מיד מהאג”ם לארגן כוח נוסף ועוד מסוק. צוות הלוחמים נוחת ב-8:30 בבארי והם מתחילים להילחם על הקיבוץ, נלחמים במשך כמה שעות, כשבשלב הזה הכוחות הורגים כ-20 מחבלים".

"ב-9:30 אני על מסוק בדרך לרעים עם הצוות הבא, רגע לפני, אני תופס את הסגן שלי ואומר לו 'תביאו את כולם', בשעות הבאות כל היחידה מגיעה עם מסוקים רכובים וברגל, מפלגת אימונים ועד אחרוני אנשי המילואים", משחזר מפקד שלדג.

"אני מגיע למחנה רעים עם צוות נוסף ואנחנו מזהים מחבלים בש"ג", מספר סא"ל ב', "שומעים הרבה צרורות ירי. אנחנו מזהים איפה נמצא ריכוז המחבלים ומתחילים לחתור למגע, לטווחים מאוד קרובים, הקרב הופך לכמה דקות של קרב חילוץ, אנחנו מחלצים את הפצועים וממשיכים לנהל קרב עם המחבלים". בשלב הזה אנחנו סופגים אבדות – לוחמים מהיחידה.

"לאחר מכן, חבורת המחבלים המשמעותית שיורה בתוך רעים מחוסלת, ומשם אנחנו ממשיכים לטהר את המחנה, בהמשך אנחנו חוברים לכוח נוסף שמגיע עם יסעורים, ואחרי עוד שעה מגיעה פלגה מסיירת מטכ"ל", מסביר מפקד שלדג, "אנחנו מחלצים ומפנים את חיילי המפקדה – חלקם פצועים".

"הכוחות תוקפים עוד מחבלים עם מסק"רים", מתאר סא"ל ב', "אח"כ הם נכנסים פנימה, וב-18:30 אני מודיע למאו"ג שהמחנה נקי. בשלב הזה מצטרפים ללחימה עוד כוחות, שחלק חוברים לקומנדו בכפר עזה, ביניהם גם הסגן שלי, שמשמיד מארב של החמאס על הציר. שם אנחנו מאבדים לוחם נוסף".

"הכוחות שתפסו פה קו יצאו להילחם ביישובים ומי שלא – נלחמו על המוצב שלהם", הוא מבהיר, "בנקודה הזו אני כל הזמן רואה בצידי הדרכים מפקדים שרצים לכוחות וליישובים".

"במקביל להתרחשות שתיארתי, איש המילואים ששלחתי לאוגדה נוסע לאורים, כשהמשימה שלו היא קודם כל טיהור המחנה ממחבלים, הוא מגיע מהבית עם אקדח והוא משיג רובה, הוא תופס מחלקה מקורס מ"כים, מחבר להם אוטובוס, והוא בעצמו מטהר את המחנה עם המחלקה, הורג מחבלים ומוציא את כל החיילים מהבסיס", מתאר מפקד שלד"ג.

"הכוחות בדרך כל הזמן, סיירת מטכ"ל, גדוד 890, כל היחידות, היו פה כולן, חתרו למגע, נלחמו", הוא מדגיש, "גם ביישובים, הם נלחמים פה מבית לבית, אני איתם בלחימה ואני גם רואה את הקטסטרופה בעיניים, אני מבין את זה. אין הססנות ואין המתנה, כשיש אזרחים אנחנו רצים קדימה, כל הזמן. מהרגע שהעירו אותי בשבת ועד עכשיו בלחימה בשטח".

"כל הכוחות נלחמים כמו אריות, חלקם נמצאים פעם ראשונה תחת אש כזאת, הם חוטפים כי הם הולכים קדימה", מסביר סא"ל ב', "אני רואה את הברק בעיניים של האנשים".

"אני אגיד לכם את מה שאני אומר ללוחמים שלי – מהרגע הראשון אנחנו במלחמה, דבר שני, הקשה והמורכב עוד לפנינו, ואנחנו הולכים לנצח", אומר מפקד שלדג,"אנחנו לא מסתכלים אחורה, זה לא משנה כרגע, אנחנו מסתכלים על המשימה הבאה, על האזרח הבא שנציל, ועל המחבל הבא שנחסל. אנחנו הולכים למלחמה והולכים לנצח אותה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

5 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מישהו יודע כמה לוחמות התפרצו לבתים והרגו מחבלים ?

8:30 – שעתיים (!)

ה' לחם/לוחם/וילחם לנו

הוא שומא על השליחים ועל כל עמו ישראל

למה שלא יחסלו את כל עזה

למה שלא יחסלו את כל עזה

כתבות חדשות באתר

חופשת קיץ כשרה למהדרין בעיירת הנופש גודאורי הכל כלול - "האלפים של גיאורגיה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כב"ה קובע: שתי השריפות שפרצו אמש במערב בנימין נגרמו מהצתה
צה"ל הוציא אזהרות פינוי לתושבי כפרים מצפון לנהר הזהראני
הקיץ שעוד ידברו עליו: חופשת הכל כלול בעיירת הנופש 'גודאורי' עם קשת טורס
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: כך פעלו לוחמי הכוחות המיוחדים מבסיסים עלומים סביב איראן
נשיא ארה"ב מעצבן, אך עדיין ראוי לאמון בנוגע לאיראן | מתמרנים עם טראמפ
עונת החתונות החלה רשמית: 101 יתומים ויתומות מתחתנים בימים אלו!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מפקד יחידת ההנדסה של חיזבאללה - חוסל; משגר הותקף בדרום לבנון
הרדיפה נמשכת: כביש 1 נחסם הלילה במחאה על מעצר בחור ישיבה
טורנדו לכתחילה: המהפכה הטכנולוגית שכבשה את המגזר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ראש המוסד רומן גופמן הגיע לשאת תפילה בכותל עם כניסתו לתפקיד
גיוס אינטרסים | מישהו גוזר קופון מרדיפת בני התורה, שגוררת תגובה ומגבירה את הכאוס

הכתבות המעניינות ביותר

"מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ": רדיפת עולם התורה מסכנת את כלל ישראל
ספר תורה אליו נרשמו 304,805 ילדים מהעולם יוכנס במעמד היסטורי בירושלים
אתמול בביהמ"ש ראיתי שוב: חיי חרדים שווים פחות / טור דעה חריף
תקופת הרישום לישיבות: מבט פנימה אל ההורות | מאמר חובה להורים
האדמו''ר מסערדאהעלי שהה בשב"ק בירושלים • גלריה
"אי אפשר לתאר כמה זה קשה"; שיחה נדירה בין רה"י למרן לקראת הנסיעה
בעצת מרן המשגיח: הוסף השם "חזקיהו" לגאון רבי דב הכהן קוק מטבריה
"אם כלל ישראל יכוונו בזה - הקב"ה יעשה מה שצריך": דבריו המטלטלים של מרן רה"י
קבלת פנים חגיגית לבחור הישיבה בשובו מהכלא הצבאי לישיבה

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-04 at 20.34
כב"ה קובע: שתי השריפות שפרצו אמש במערב בנימין נגרמו מהצתה
F250820SC07
"מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ": רדיפת עולם התורה מסכנת את כלל ישראל
WhatsApp Image 2026-06-05 at 12.38
ספר תורה אליו נרשמו 304,805 ילדים מהעולם יוכנס במעמד היסטורי בירושלים
דובר צהל בערבית
צה"ל הוציא אזהרות פינוי לתושבי כפרים מצפון לנהר הזהראני

המיוחדים

קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור
IRON SWORDS WAR
פרסום ראשון: גם משרד העבודה נכנע - בשנה הבאה ילדים חרדים לא יקבלו סבסוד
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית

גלריות

שבע הברכות המרכזי ע''י מבצר הכוללים באר יוסף לרגל שמחת החתונה של בן ראש הכולל רבי ישראל יוסף קאהן (18)
שמחת השבע הברכות המרכזי בחצרות תולדות אהרן - משכנות הרועים
אירוסין לנינתו הראשונה של זקן המקובלים רבי דוד בצרי צילום ש.פ
ענבי הגפן: שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי דוד בצרי
סערדאהלי בביקור בארה''ק (12)
האדמו''ר מסערדאהעלי שהה בשב"ק בירושלים • גלריה
שמחת החתונה של בת הרבני הנגיד ר' ליפא פריעדמאן בן הרה''ח ר' משה משב''ק (16)
חצה"ק סאטמאר: שמחת החתונה לנכדת המשב"ק ובת הנגיד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture