לאור גלי ההדלפות הבלתי נגמרים בתקשורת, של ציטוטים מפורטים מישיבות הקבינט תוך כדי המלחמה, בלשכת ראש הממשלה מקדמים תהליך לעצירת ההדלפות. על פי הפרסום בכאן 11, לשכת נתניהו יוזמת להעמיד לדין כתבים שיפרסמו ציטוטים מהקבינט.
היוזמה של לשכת ראש הממשלה דורשת לאסור על כתבים לפרסם כל פרט מהדיונים שנערכים בקבינט המדיני-ביטחוני. על פי היוזמה כתב שיפרסם חומרים מישיבות הקבינט יזכה "לחסינות" מהעמדה לדין, רק אם קיבל את אישור הצנזורה לפרסום.
עוד נחשף כי רה"מ מנסה לקדם גם התערבות והגבלה של שיקול הדעת של הצנזור. כבר בסוף השנה האזרחית הקודמת, דרש ראש הממשלה לקדם חוק שיגביל את שיקול הדעת של הצנזורה הצבאית בזמן המלחמה, ויחייב אותה לאסור פרסומים באופן נרחב בהרבה. על פי הפרסום רה"מ סבור כי הצנזורה הצבאית מאשרת פרסומים הפוגעים בביטחון המדינה והוא זועם על התנהלותה מאז תחילת הלחימה.
עוד פורסם הערב בכאן 11, כי היועצת המשפטית לממשלה צפויה להתנגד להצעה בטענה שהעמדה לדין של עיתונאים שמפרסמים כל הדלפה שהיא מישיבת הקבינט, גם כזו שאין בה סוד מדיני או בטחוני כלשהו, איננה הפתרון המשפטי ההולם, ויש לטפל משפטית במדליפים ולא במפרסמי ההדלפה.





















בושה וחרפה למדליפים צריך להדיח אותם מהשרות הציבור
נתניהו ראש הממשלה צודק השמאל תמיד מוסיף ו שקר בזדון תיקשורת וכול העיתונאים השמאלנים רשעים נקודה