גורמים בכירים בצה"ל התריעו בפני הרמטכ"ל הרצי הלוי בימים שקדמו לתקרית הריגת עובדי הסיוע: חייבים לחזק את מנגנון התיאום עם הארגונים הבינלאומיים – כך חושף הבוקר (רביעי) דורון קדוש בגלי צה"ל.
לפי הדיווח, בדיונים סגורים שהתקיימו בימים האחרונים, התריעו בכירים בצה"ל בפני הרמטכ"ל כי מנגנון התיאום מול ארגוני הסיוע הבינלאומיים אינו עובד כראוי, וכי נדרש לחזק את התיאום – מאחר שהדבר מגביר את הסיכון לתאונות שייגרמו כתוצאה מחוסר תיאום. היוזמה להקים חמ"ל משותף למתפ"ש ולפיקוד הדרום עלתה כבר אז, אך רק אחרי התקרית הטראגית שלשום הוחלט להאיץ אותה.
מדובר צה"ל לא נמסרה תגובה רשמית, אך גורמים בצה"ל מסרו כי הרמטכ"ל עוסק בסוגיה ההומניטרית באופן אינטנסיבי, קיים שורה של פגישות בנושא עם גורמים בינלאומיים וארגונים הומניטריים, וגם מקיים חיתוכי מצב בנושא פעמיים ביום. לדבריהם, במהלך הפגישות שקיים הרמטכ"ל דנו מספר פעמים בסוגיית התיאום, והתקבלו החלטות שונות לשיפור הסוגיה.
בנוסף, חשף הכתב הצבאי דורון קדוש פרטים חדשים מהתחקיר הראשוני של האירוע: עובדי הסיוע זוהו בטעות כמחבלים ע"י כוחות חטיבת הנח"ל שפועלים באזור, וסברו שהם מחבלי חמאס שמנסים להשתלט על משאיות הסיוע ההומניטרי שעוברות לאורך ציר החוף, כפי שקורה פעמים רבות.
רק בשבועיים האחרונים, חטיבת הנח"ל חיסלה כ-25 מחבלים באותו אזור שניסו להשתלט על הסיוע. התקיפה בוצעה ברמת החטיבה בלבד, מבלי לקבל הפללה מודיעינית מדרג בכיר יותר שמדובר במחבלים.
סוגיה נוספת שתיבדק היא האם עובדי הסיוע חרגו מעט ממה שתואם איתם, וגם זה היה עשוי להוביל לאותו זיהוי שגוי.





















מצוין! שידעו האירופאים שעזה זה לא פארק שעשועים