דובר צה"ל הודיע הבוקר (ראשון) כי הצבא יקיים "הפוגה צבאית טקטית" בלחימה באזור רפיח שבדרום הרצועה, כל יום מהשעה 08:00 בבוקר עד השעה 19:00 בערב עד להודעה חדשה – כדי להגדיל את היקף הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועת עזה.
"במסגרת המאמצים המתמשכים של צה"ל להגדלת היקף הסיוע ההומניטרי הנכנס לרצועת עזה, ולאחר דיונים עם האו"ם ועם ארגונים בינלאומיים, הוחלט כי החל מאתמול ועד להודעה חדשה בין השעות שמונה בבוקר לשבע בערב תופסק פעילות צבאית טקטית ומקומית למטרות הומניטריות בכביש מכרם שלום לרחוב סלאח א-דין וצפונה ממנו. צה"ל ימשיך לתמוך במאמצים הומניטריים בשטח. צעד זה מתווסף לצעדים הומניטריים נוספים שננקטו מאז תחילת המלחמה".
שר הביטחון יואב גלנט לא אישר את ההפוגה, וכלל לא ידע על קיומה. בגלי צה"ל פורסם כי גלנט כעס על התזמון שבו צה"ל הודיע על ההפוגה, מכיוון שבסוף השבוע האחרון הותר לפרסום כי 11 לוחמים נהרגו ברצועה.
גורם מדיני עדכן כי כשראש הממשלה שמע בבוקר את הדיווחים אודות הפסקה הומניטרית ל-11 שעות ביממה הוא פנה למזכירו הצבאי והבהיר שהדבר אינו מקובל עליו. לאחר בירור, דווח לראש הממשלה שאין שינוי במדיניות צה"ל וכי הלחימה ברפיח נמשכת כמתוכנן.
בצה"ל אכן הבהירו כי "אין הפסקת לחימה בדרום הרצועה, והלחימה ברפיח נמשכת. כמו כן, אין שינוי בהכנסת הסחורות לרצועה. הציר המוביל את הסחורות יהיה פתוח במהלך שעות היום בתיאום עם ארגונים בינלאומיים לשינוע הסיוע ההומניטרי בלבד״.
הפרשן המדיני אריאל כהנא כתב כי "ההודעה החד צדדית של צה"ל על "הפוגה הומניטרית", בלי להיוועץ בדרג המדיני, היא המשך ישיר לאי עדכון נתניהו וגלנט על ידי הרמטכ"ל, בלילה הגורלי שלפני מתקפת חמאס, ולהחלטה העצמאית של הלוי לא לגלות לממונים עליו שיש היתכנות לשחרר חטופים בשבוע הראשון למלחמה, כפי שפרסמתי לפני שבועיים. שוב מתברר שאנחנו בעולם הפוך, בו הצבא מנהל את הממשלה, במקום להפך. ובפרט במקרה זה נוקט במהלך בגלל "שיקולים בינלאומיים" שהם לחלוטין בתחום אחריותו של הדרג המדיני. המציאות הזו לא מתקבלת על הדעת".
הכתבת המדינית מוריה אסרף וולברג פרסמה כי בכירים בצה"ל אמרו שמדובר במהלך שנועד לסייע לישראל לקראת הכרעת בית הדין הבינלאומי. לא מדובר בשום סיום של הלחימה או הפסקתה אלא במעבר סחורות. החלטה מעין זו לא נדרשת לעבור דרך דרג מדיני אלא מספיק אישור מטעם אלוף. אותם בכירים בצה״ל מודים: ההתנהלות סביב הוצאת ההודעה הייתה שגויה והיינו צריכים להעביר אותה דרך דרג מדיני – אבל ההחלטה לא מחייבת אישור דרג מדיני.





















העולם השתגע!!!!!!!!!!!!!!
זה לא הצבא
זה הרמטכל שהלך לישון רגע לפני הטבח
לאחר שכל נורות האזהרה נדלקו
וכמו הפעם לא חשב שצריך לדווח לדרג המדיני
הכל שב על קיאו
צריך לפטר אתו מיידית
ברק עשה הפיכה משפטית
והרצי הלוי מנסה לבצע הפיכה צבאית!!!
הרצי הלוי -הביתה עכשיו!!!