פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתבי אישום נגד יוסף אבו ערר (25) מערערה ועמר מוחמד (21) מיאטה, שבעת שעבדו בבסיס צבאי גנבו נשק ממגורי הסגל בבסיס.
לפי כתבי האישום שהגישה עו"ד שרון שוורץ מפרקליטות מחוז דרום, אבו ערר שימש כקבלן משנה בחברת איטום המספקת שירותים לצה"ל.
לפני כחודש, עבדו אבו ערר ומוחמד, השוהה בארץ ללא אישור, בבסיס צנחנים בדרום. במהלך עבודתם, חדרו השניים למגורי הסגל בבסיס וגנבו נשק מסוג M-4 מחדרו של אחד הקצינים. הם החביאו את הנשק ברכבו של אבו ערר ונסעו מהבסיס כשהנשק ברשותם.
כנגד השניים הוגשו גם בקשות מעצר עד תום ההליכים, שבהן ציינה עו"ד שוורץ: "קיים יסוד סביר לחשש שהמשיב יסכן את בטחונו של אדם, את בטחון הציבור ואת בטחון המדינה."
לשניים יוחסו עבירות בנשק (נשיאה והובלה), גניבת נשק והסתייעות ברכב לביצוע פשע. לאבו ערר יוחסו גם עבירות של הלנה והעסקה שלא כדין, ולמוחמד יוחסה עבירת שהייה בלתי חוקית.





















למה הם בכלל עובדים בבסיסים צהליים
ימח שמם שיעבדו רק בלאסוף זבל….
מספיק עם הקונספציה
ממש!!!!!!!!!!!
מה עם כתב אישום נגד מי שנתן להם אישור להיכנס לעבוד בבסיס
ונגד מי שלא בדק את הרכב ביציאה
עברו סיווג בטחוני?
רוח החילונות והשיוויון מסוכנת
על פי החוק אי אפשר לפסול מישהו לעבוד רק בגלל שהוא ערבי (=מחבל)
אם אין יראת ה' במקום הזה ….
גם בלי זה שגנבו נשק זה מסוכן
יש להם מידע על מבנה הבסיס כמות החיילים וכו’
בטח גם ליפני ה 7.10 עבדו ערבים כאלה בבסיסים בדרום והעבירו מידע ומפות של הבסיסים לחמאס , מדינת החלמאים….
זה מקרה קלאסי של העמדה לדין של כל הנוגעים במחדל החמור הזה.
הרמטכ"ל
אלוף הפיקוד
מפקד הבסיס
וכל המעורבים באישורי העבודה.
איפה היו אלה שצריכים היו לבדוק מי עובד בבסיס? מי נותן לחול לשמור על השמנת?