צילום מסך

"נסראללה רוצה לרדת מהעץ; הוא שונא את עזה ואת סינוואר הכלב"

החוקר יאיר אנסבכר: "נסראללה לא רוצה שישראל תצא עליו עד הסוף, כי הוא במצב של חולשה גדולה. הוא איבד הרבה נכסים, הרבה מחסני תחמושת ולא מעט אנשים מיומנים שהיו חוד חנית מבצעי שלו. כדי להבין אותו צריך ניסיון מבצעי"

כתבות נוספות בנושא:

החוקר ד"ר יאיר אנסבכר ניתח את מתקפת חיזבאללה שהתרחשה אתמול והתייחס לכיצד ישראל צריכה להגיב מבחינתו. "‏סביר שחיזבאללה לא התכוון לשגר בבת אחת אלפי רקטות. התוכנית שלו הייתה מצומצמת ומדויקת יותר ונועדה לפגוע במטרות אסטרטגיות בעומק שטח ישראל. ישראל יצאה למתקפה יזומה ופגעה בכמות נכבדת של רקטות ואמצעי שיגור שהיו מאוחסנים/מוכנים לשיגור כנגדה באופן כללי. זה מצוין וצריך להמשיך ולפגוע בהן. אין שום סיבה לתת לכל רקטה שאנחנו מכירים להחליד במחסן או על הכן".

לגבי אפשרות ההסלמה למחמה נרחבת, כתב החוקר: "יש לומר ביושר – מלחמה מלאה בלבנון זה דבר שכרגע שני הצדדים מנסים להימנע ממנו. למה ישראל מנסה – כי ככה היא. למה נסראללה? כי כל המלחמה הזאת באה לו לא בזמן. הוא בהחלט רצה מלחמה איתנו, אבל כזאת שאותה הוא פותח במהלך מפתיע שאליו הוא כל כך התכונן בתיאום הדוק עם שאר רכיבי ציר הרשע והבוס האיראני. חמאס טרף לו את הקלפים".

אנסבכר המשיך: "בבוקר שמחת תורה הוא מתעורר מופתע כמונו. יש לו על הגדר הרבה הרבה פחות רדואנים ונשק ממה שצריך בשביל תוכנית כיבוש הגליל. הוא מתלבט, הוא יודע שהיסוס יגרום לזה שהוא לא יוכל להפעיל אותה ואם הוא לא יוכל להפעיל – יש לו בעצם אופציות הרבה יותר חלשות והוא עצמו בסכנה. זה מה שקורה עכשיו".

עוד אמר החוקר: "הוא לא רוצה שישראל תצא עליו עד הסוף, כי הוא במצב של חולשה גדולה. הוא איבד הרבה נכסים, הרבה מחסני תחמושת ולא מעט אנשים מיומנים שהיו חוד חנית מבצעי שלו. זה דבר שכדי להבין אותו צריך ניסיון מבצעי: בשביל להפוך כל מסגרת צבאית וקרבית לחוד חנית מבצעית, לא מספיק להתגייס ולקבל נשק ומדים. אתה צריך זמן, ניסיון מבצעי, אין לזה תחליף. וכשהמנוסים נהרגים הארגון נפגע רוחבית. מנוסים פחות נאלצים לקחת פיקוד, עושים טעויות של מתחילים ומשלמים ביוקר. זאת גיליוטינה אבולוציונית וזאת הסיבה המרכזית שבגללה חיזבאללה מפסיד בלבנון".

אנסבכר הוסיף: "אין תחליף לאנשים שלו ולניסיון שלהם. צה"ל אולי הרג רק כ-500 לוחמים, אבל הוא הרג במצטבר אלפי שנות ניסיון קרבי, שנרכש בסוריה, סודן, דרום לבנון, דרום אמריקה ,תימן, עיראק, ואולי אפילו איראן-עירק".

על הלך הרוח של מזכ"ל חיזבאללה, כתב החוקר: "אז מה נסראללה רוצה? לרדת מהעץ, אבל בלי לצאת חלש. למה אסור לו לצאת חלש? סיבה מרכזית אחת: גורמי הכוח בלבנון ובארגון שלו יטרפו אותו. פשוט מאוד. לכן, הוא מנסה למצוא כל הזמן משוואות כוח מול ישראל. גם הבוקר. להכות, אבל ממוקד. לאפשר לישראל (שהיא צפויה מבחינתו, כי נדמה שהיא תמיד רוצה שקט) להרגיע מצב".

לגבי המשוואה של חיזבאללה מול חמאס, כתב אנסבכר: "נסראללה שילם במלחמה הזו מחיר מאוד יקר בשביל הסולידריות עם עזה. הוא שונא את זה. הוא שונא אותם ואת סינאוור הכלב, שגרר אותו למלחמה שהייתה בכלל אמורה להיות שלו בתזמון כפוי. עכשיו הוא מחפש כמו משוגע הזדמנות לצאת ווינר".

החוקר הוסיף: "זאת יכולה להיות הזדמנות שבה פתאום תיתפס ישראל כחלשה מאוד או לא מוכנה מאוד (נניח בחזיתות אחרות) והוא יוכל לנסות לשחזר את תוכנית רדואן ולהמשיך את התוכנית המקורית (הסיכוי כרגע לא גבוה לזה והוא בינתיים, כאמור, נשחק ונשחק) – פריצה לגרעין של איראן שתבושר לעולם באמצעות ניסוי ותעניק לו מטריה גרעינית כחיפוי, או הסכם שייתן לו שטיח אדום לרדת מהעץ כמנצח וזמן להתארגן מחדש.

לסיום כתב על נסראללה: "מה הוא לא רוצה בשום אופן? לסכן את קיום הפרויקט שנבנה בעמל רב במשך ארבעים שנה בלבנון ושנקרא חיזבאללה. פרויקט שכרגע, בגלל הנסיבות והכוחות באזור, נראה שברירי מתמיד. העניין הוא שמעבר לגבול נמצא הפרויקט הציוני, שנמצא פה כמעט כפול מהזמן הזה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

20 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

והקדוש ברוך הוא יצילנו מידם

הטייסים למען הדמוקרטיה והאחים לנשק יצילנו

כמה שטויות בכמה שורות..

התר דפוק

אם התכוונת להגיד אתר דפוק אז אני מסכים איתך

סולידריות!

איזה תמונה… זה נראה שדווקא הוא הכלב…

גם חמאס לא רצה מלחמה או זה מה שאמרו המומחים

ניתוח מעניין. אם הוא נכון אז ישראל צריכה להמשיך להפתיע ולשנות את המשוואה. אולי זו עת רצון.

אני ממש "אוהב"את האנשים ה"חכמים" שיודעים מה האויב רוצה טוב יותר מהאויב עצמו.

הוא מורתע !
עלק

נראה לי שהאתר צריך לתת במה לכול הכותבים המוכשרים כאן , כן פעם בשבוע כול אחד בתורו אם לא זה פשוט פספוס של האתר…..

גם בהתקפה של החמאס חשבו שהחמאס מורתע לגבי נסראללה הוא מכריז והכריז, שהמטרה כיבוש הגליל,
בשום פנים ואופן אסור לזלזל באיומים אלה.

בולשיט. ככה מח יהודי של עיתונאי מבין את הסיטואציה. אני מבין אחרת ולא מקבל את ההבנות שבכתבה. רק בכח והאלימות יושג שלום. כח רב שווה שלום יציב. בכיינות פרשנות הססנות וניתוחים באתרי באינטרנט לא ישיגו שלום.רק כח. הרבה כח.
האופציה שלהם היא או למות או לעשות איתנו שלום.
ובלי לפגוע במערכת בביטחון שכבודה במקומה..
צריך להחליף את הגנרלים שלנו וכמובן שאת רוהמ.
המדינה שלנו צריכה שינוי כיוון. במיוחד בנושאי ביטחון וחינוך.

הקב"ה מנהל את העולם ויודע מה

נסראללה לא הופתע ולא מורתע. חוסר ההבנה של בכירים במערכת הביטחון מזעזע. הוא נראה זחוח. אנחנו משחקים לידיים שלו ושל האיראנים כמו ילד כאפות שכונתי.בזיון.

ואנחנו ממשיכים ליפול לבור של הטרוריסטים האלה, מסובבים את הדרג הצבאי הבכיר והתשקורת בלי סוף, הלוחמה הפסיכולוגית משפיע עלינו חזק, כמה שזה פטטי.

ישראל צריכה לפגע בבטן הרכה של חיזבללה….עדיין לא עשו זאת.

שטויות במיץ , הוא ג׳יהדיסט וישאר כלב , משחק בכל הקלפים , אסור לוותר וצריך להשמיד אותו ואת כל ראשי הנחש בעולם .
רק אז המחליפים ייסוגו .
וזכר עמלק ימחה ,צריך ללמוד מההיסטוריה .

הבעיות

  1. האויב מצליח לערער את משטרנו
  2. אחדותנו כוחנו
  3. חייבים לחזק את המשילות והמשטר.

כתבות חדשות באתר

פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התגובה הצבאית: צבא ארה"ב תוקף יעדים באיראן בתגובה להתקפות במצרי הורמוז
פרובוקציה טורקית בלב ים – ארבע משחתות סגרו על סטי"ל ישראלי
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מפרץ עומאן: מטוס מטען פקיסטני עם 5 אנשי צוות נעלם מהמכ"מים
הקלטות ראש השב"כ: "אני נאמן לדרג הנבחר - הפקידים התבלבלו ומסרבים להנחיות"
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טלטלה בשוק האנרגיה: ארה"ב חסמה את הנפט האיראני, מחיר חבית זינק ב-3%
רחפני ענק בשווי מאות אלפי דולרים מבריחים אמל"ח מאיראן לעזה – דרך הנגב
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו ב-CNN: מותח ביקורת על חימוש ארדואן, אך שומר על איפוק בנושא איראן
טראמפ באנקרה: "נסיר את הסנקציות - טורקיה נאמנה יותר מאירופה"

הכתבות המעניינות ביותר

הכרת הטוב של "ממלכת התורה": ראשי ישיבת מיר עלו למעונם של גדולי ישראל
קביעת מזוזות חגיגית במרכז החדש להתפתחות הילד של לאומית שירותי בריאות בשכונת נווה שאנן בחיפה
במתחם המיוחד בסמוך לבית החיים העתיק בטבריה
דובר המשטרה סירב לומר שהארגון ישמע לבג"ץ במקרה של משבר חוקתי
דרמה במנהטן: סכנת קריסה של מגדל הובילה לפינוי הקונסוליה הישראלית
משגרי טילים בחדרי השינה: לוחמי חטיבה 769 פועלים בדרום לבנון
מהפכת תברואה באלעד: הפחים הטמונים הראשונים בעיר
פיילוט בתל אביב: עמודי תאורה יהפכו לעמדות טעינה לרכבים חשמליים
נתניהו לטראמפ: משטר כמו טורקיה לא צריך לקבל מטוסי F-35
וואטסאפ

חדש באתר

HHkVJV3XkAs9eh7-compressed
התגובה הצבאית: צבא ארה"ב תוקף יעדים באיראן בתגובה להתקפות במצרי הורמוז
MIDEAST ISRAEL LEBANON
פרובוקציה טורקית בלב ים – ארבע משחתות סגרו על סטי"ל ישראלי
Fleet-1920X725-1
מפרץ עומאן: מטוס מטען פקיסטני עם 5 אנשי צוות נעלם מהמכ"מים
WhatsApp Image 2026-07-07 at 22.55
הכרת הטוב של "ממלכת התורה": ראשי ישיבת מיר עלו למעונם של גדולי ישראל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הילולא קדישא - כ' תמוז תשפ''ו קוסוב ויז'ניץ (15)
הילולת האדמו"ר מסערט ויז'ניץ זצ"ל אצל חתנו האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ
האדמו''ר משידלובצא בביקור ושיחת חיזוק בישיבת בית דוד (4)
האדמו"ר משידלובצא בביקור בישיבת בית דוד
מעמד חלקות פרסים מפעל המשניות משנת אהרן בתלמוד תורה פינסק קרלין צילום א.פ
מעמד חלוקת פרסים במפעל המשניות 'משנת אהרן' בת"ת פינסק קרלין
WhatsApp Image 2026-07-07 at 19.34
במתחם המיוחד בסמוך לבית החיים העתיק בטבריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ב בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ב בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture