צה"ל ושב"כ חיסלו את מפקד פלוגת הנוח'בה שפיקד על הטבח ביישוב נתיב העשרה בשמחת תורה. מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו בהכוונת שב"כ ואוגדת עזה, מתחם ששימש מחבלים בארגון הטרור חמאס, בסמוך לבית החולים 'אל-אהלי' בעיר עזה.
בתקיפה חוסלו שמונה מחבלי חמאס מגדוד דרג' תופאח, בהם אחמד פוזי נאצר מוחמד ואדיה, מפקד פלוגת הנוח'בה בגדוד ופעיל במערך מצנחי הרחיפה של חמאס. בבוקר שמחת תורה פשט ואדיה לנתיב העשרה באמצעות מצנח רחיפה ופיקד על הטבח ביישוב.
ואדיה הוא המחבל המתועב שתועד כשהוא שותה קולה בתוך בית משפחת תעסה, לנגד עיניהם של ילדיו של גיל תעסה הי"ד ששרדו את הטבח, לאחר שאביהם נרצח בידי המחבלים.
בבוקר שמחת תורה היו קורן בן ה-12 ושי בן ה-8 ביחד עם אבא שלהם גיל הי"ד, עם התחלת האזעקות ביישוב הם רצו למיגונית שהוצבה בחצר ביתם. לאחר זמן קצר הגיעו מחבלים לחצר הבית וזקרו רימון לתוך המיגונית. גיל הי"ד, קפץ על הרימון והציל את חיי שני בניו הקטנים. בנו הגדול אור שהה בחוף זיקים באותה שעה והוא נרצח על ידי מחבלי חמאס שטבחו בנוכחים על חוף, הי"ד.
סיפור משפחת תעסה זעזע את העולם כולו. גיל שהיה בעל עבר בכוחות הביטחון התקין מצלמות בכל ביתו וכך תועדו מעשיהם של המחבלים המתועבים שלב אחר שלב. שני הילדים שנפצעו מזריקת הרימון יצאו לחצר שם פגשו פנים בפנים שני מחבלי נוח'בה.
בדרך נס הצליחו שני הילדים להימלט מידי המחבלים ולהיכנס לבית בו שהתה אמם, סבין תעסה. שי הקטן איבד את ראייתו בעין אחת כתוצאה מהפציעה, במצלמות האבטחה תועדו המחבלים שפרצו לבית המשפחה שותים קולה בזמן שהילדים הקטנים מדממים לידם.
הסרטון הקשה מבית משפחת תעסה, הוקרן בתוך סרט הזוועות שהכין דובר צה"ל, הסרט הוקרן בפני דיפלומטים ומובילי דעת קהל רבים בעולם.
בתקיפה חוסל מחבל נוסף שעסק בהתמחויות קרביות בתחום ההנדסה, צליפה ונ"ט, והיה אחראי על אספקת המטענים לפיצוץ הגדר בגזרת הגדוד במתקפת הטרור בשמחת תורה.
בצה"ל מדגישים כי תקיפת המחבלים בוצעה מחוץ לבית החולים. טרם התקיפה ננקטו צעדים בכדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מותאם לסוג התקיפה, חוזי מדויק ומידע מודיעיני נוסף.





















חבל שככה הוא מהר הוא נהרג, היה צריך לתת לו למות בייסורים נוראיים.