שבת מתוחה עברה על תושבי הצפון. חשש ממטחים כבדים ומתח כבד בעקבות התקיפה של חיל האוויר ברובע הדאחייה בביירות. דקות לאחר התקיפה של חיל האוויר על רובע הדאחייה בביירות בערב השבת, בה חוסלה צמרת כוח רדואן של ארגון הטרור חיזבאללה הופעלו אזעקות ביישובי הצפון. גם בעיר צפת נשמעו אזעקות רבות. עשרות רקטות שוגרו על ידי ארגון הטרור חיזבאללה לעבר שורת יישובים בצפון.
הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי אמר אחרי החיסול: "מפקדי חיזבאללה שחיסלנו היום תכננו את 'השבעה באוקטובר' בגבול הצפון במשך שנים. הגענו אליהם ונגיע לכל מי שיאיים על ביטחון אזרחי מדינת ישראל".
מד"א עדכן כי אין נפגעים במטח הכבד ששוגר. עיריית צפת עדכנה כי לא נגרם נזק ואין נפגעים בנפש כתוצאה מהמטח הכבד לעבר העיר.
תושבי העיר צפת הונחו לשהות בסמיכות למרחבים מוגנים, להימנע מהתקהלויות ולצמצם תנועה במרחב העיר. הוראות דומות קיבלו גם יישובים ברמת הגולן. גם בקריית שמונה ובמספר יישובים בגליל קיבלו הוראות דומות.
דוברות המשטרה עדכנה לפני כניסת השבת כי התקבלו לפני זמן קצר מספר דיווחים על נפילות בכמה מוקדים בתחום המחוז הצפוני. כתוצאה מהנפילות נגרמו נזקים לתשתיות, ללא נפגעים בגוף.
שוטרי המחוז הצפוני טיפלו לאורך היום בעשרות זירות נפילה מאזור הגולן ועד לאיזור העיר צפת. השוטרים והחבלנים של המחוז טיפלו בפריטי האמל"ח, הסירו סיכון והכווינו תנועה בהתאם לצורך.
בליל שבת הוסרו ההגבלות על יישובי הצפון בהתאם להערכת המצב המעודכנת.
בשבת בצהריים הונחו שוב תושבי צפת ויישובים רבים בצפון ובגולן להישאר בסמיכות למרחבים מוגנים. ואכן זמן קצר לאחר מכן הופעלו אזעקות רבות בצפת, קריית שמונה, בצפון הגולן ובעוד שורת יישובים בגבול הצפון וברחבי הגליל. גם במטח הזה לא נרשמו נפגעים בגוף בחסדי שמים.
במקביל הודיע צה"ל על גל תקיפות רחב בדרום לבנון. בהמשך התברר כי בתקיפה הושמדו אלפי קני שיגור של חיזבאללה.
כתוצאה מהירי מלבנון התפתחו מספר שריפות ברחבי הצפון. בקדיתא – שריפת בית כתוצאה מנפילה/יירוט. 3 צוותי כיבוי פועלים לכיבוי השריפה. בשלב זה הושגה שליטה באירוע.
במרחב צפת – 10 צוותי כיבוי, 4 מטוסים, כבאים מפיקוד העורף וכן צוותים של קק״ל ורט״ג פועלים להשתלטות על שריפות שפרצו כתוצאה מנפילות. מ״מ מפקד תחנת גליל-גולן, סגן-טפסר אלי מור, מפקד על מאמצי הכיבוי המשולבים.
בגוש חלב – שריפה כתוצאה מיירוט. לוחמי האש בסיוע כיתת הכוננות השיגו שליטה באירוע. בבית הלל – שריפה כתוצאה מנפילה. הושגה שליטה.




















