מועצת הביטחון של האו״ם תתכנס היום (רביעי) בשעה 10:00 שעון ניו יורק (17:00 שעון ישראל) לדיון בנושא התקיפה האיראנית על ישראל במהלכה שוגרו כ-200 טילים בליסטים משטח איראן.
השגריר דנון פנה אמש במכתב דחוף לנשיא מועצת הביטחון: ״הערב, 1 באוקטובר, איראן שיגרה מאות טילים בליסטיים לעבר ישראל. איראן ניסתה לפגוע במרכזי אוכלוסיה, והעמידה מיליוני ישראלים בסכנה.
זו הפעם השניה מזה חודשים שבה איראן מנסה לפגוע ישירות בישראל. ב-13 באפריל איראן שגרה עשרות כטב״מים, טילי שיוט וטילים בליסטיים תוך הפרה של הריבונות הישראלית והמשפט הבינלאומי".
השגריר דנון הדגיש בפנייתו: ״בתגובה להתפתחויות המסוכנות הללו, אני מדגיש שישראל שומרת לעצמה את הזכות לנקוט בכל האמצעים הנחוצים להגן על עצמה ועל אזרחיה בהתאם למשפט הבינלאומי נגד מעשי העוינות של איראן.״
השגריר דנון חתם בדרישה לכינוס מיידי של מועצת הביטחון בהתאם לסעיפים 34 ו-35 לאמנת האו״ם וקרא למועצת הביטחון ״לנקוט בצעדים נחרצים ולגנות את איראן על ההפרות המתמשכות מצדה ולהכריז על משמרות המהפכה ארגון טרור".




















