מאז התקפת איראן הישירה השנייה על ישראל, שהתרחשה לפני כשבועיים וכללה כ-200 טילים בליסטיים, חלפו 13 ימים ללא תגובה ישראלית. זאת בניגוד לתקיפה הראשונה, שלאחריה הגיבה ישראל תוך שישה ימים. עובדה זו מעלה תהיות לגבי סיבת העיכוב בתגובה הישראלית ואם הוחלט על תקיפה שנדחתה מסיבות כלשהן.
גורמים המעורים בפרטים מדגישים, כך לפי ציטוט ב'ויינט', כי לא הייתה דחייה של תקיפה שתוכננה. לדבריהם, "ישראל פועלת בהתאם לשיקולים שונים ומה שהיה נכון לתקיפה הקודמת לא תואם את המצב הנוכחי". בנוסף הסבירו כי "ישראל לא מתמהמהת, ופועלת לפי תוכנית סדורה ואסטרטגיה ברורה".
גורמים רשמיים בישראל מדגישים כי תגובה משמעותית תבוא, אך טרם התקבלה החלטה סופית לגבי אופייה ומועדה. התקיימו מספר דיונים בנושא, כולל ישיבת קבינט, אך ללא קבלת החלטות מעשיות. בשונה ממקרים קודמים, ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט לא הוסמכו לקבל החלטה עצמאית בעניין, מה שמרמז על רצון לדחות את ההכרעה הסופית למועד קרוב יותר לתקיפה עצמה.
מספר גורמים עשויים להסביר את העיכוב בתגובה הישראלית: שיקולים מבצעיים ומוכנות כוחות. רצון לתיאום מירבי עם ארצות הברית, במטרה להבטיח הגנה על ישראל לאחר התקיפה ולגייס תמיכה בינלאומית במקרה של תגובה איראנית נגדית. המגעים בין ישראל לארה"ב מתנהלים במספר רמות: שיחות בין ראש הממשלה נתניהו לנשיא ביידן, דיונים בין השר לעניינים אסטרטגיים דרמר ליועץ לביטחון לאומי סאליבן, תקשורת בין השגריר הרצוג לגורמים בכירים בממשל האמריקאי ושיחות שוטפות בין שר הביטחון גלנט למזכיר ההגנה אוסטין.
בתוך כך, גורמים אמריקניים מעריכים כי ישראל צמצמה את מטרות התגובה שלה להתקפה האיראנית, וצופים כי היא תתמקד בתשתיות צבאיות ואנרגיה של איראן – כך דווח הבוקר ברשת NBC. על פי הערכות אלו, אין סימנים לכך שישראל מתכננת לפגוע במתקנים גרעיניים או לבצע חיסולים, אם כי הגורמים האמריקניים מדגישים כי ישראל טרם קיבלה החלטה סופית לגבי אופן וזמן התגובה.





















כי בוא יבוא לא יאחר
אל דאגה
למה לקלקל לעם ישראל את החגים בתקיפות מאירן? אז צפוי אחרי החגים
בקיצור נראה עוד "דרדלה"
רק שמרוב לחצים אמריקאים לא נתקוף דיונות חול ליד טהרן………..
בקיצור נראה עוד "דרדלה"
ישראל חוששת מתגובת אירן
חחחחחחח תאופיק
ישראל חוששת מאיראן?? להפך- איראן חוששת מישראל