עיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי פרסם היום (רביעי) דיווח שאין לו אישור ממקור אחר ולפיו משלחת ישראלית בראשות ראש השב"כ רונן בר צפויה לבקר מחר בקהיר, כדי לדון בעסקת חטופים והפסקת אש ברצועת עזה.
בדיווח נטען כי בעקבות שיחות עם הנהגת חמאס, מצרים הכינה טיוטה חדשה. לפי הדיווח, קהיר הודיעה לבכירים בממשל ביידן ולאחרים שמקורבים לטראמפ כי "חריגה מהלחץ על חמאס – עלולה להוביל לפיצוץ המצב כולו".
שלשום התבטא לראשונה מאז בחירתו נשיא ארה"ב הנבחר, דונלד טראמפ, בנוגע לעסקת החטופים כשאמר כי אם החטופים לא ישוחררו עד כניסתו לתפקיד, המחיר שישלמו האחראים לכך במזרח התיכון יהיה "זהה לגיהינום".
התבטאות זו והעדכון בנוגע לשיחות על עסקת החטופים באות על רקע פרסום הסרטון של החטוף והאזרח האמריקני-ישראלי עידן אלכסנדר על ידי חמאס. באותו סרטון קרא אלכסנדר לטראמפ לדאוג לשחרור החטופים.




















