בעקבות הכישלון האדיר של מארגני מחאות השמאל ומיעוט דרמטי במספר המפגינים, משטרת ישראל לא מאשרת למוחים נגד הממשלה להפגין בצומת קפלן בתל אביב במוצאי השבת הקרובה בטענה שכמות המפגינים שמגיעה לא מצדיקה את חסימת הצומת. כך דווח בכאן 11.
המשטרה הסבירה כי "ניסיון השבועות הקודמים מלמד כי בפועל הגיעה כמות פחותה באופן משמעותי ממה שהציגו המארגנים". המשטרה אישרה כחלופה לקיים את המחאה סמוך לשער בגין של הקריה בתל אביב, המקום שבו מוחות משפחות חטופים מדי שבוע.
המשטרה מסרה: "הבקשה לקיום המחאה אושרה על ידי המשטרה, בהתאם לתנאים שנקבעו על בסיס אירועי העבר. נציין כי הוגשה בקשה לקיום מחאה בהשתתפות 50 אלף מוחים. אולם, ניסיון השבועות הקודמים מלמד כי בפועל הגיעה כמות פחותה באופן משמעותי ממה שהציגו המארגנים. במטרה לאזן בין חופש המחאה לבין פגיעה מינימלית בשגרת החיים וחופש התנועה, המשטרה הקצתה מתחם שיאפשר את קיום המחאה בתנאים שנקבעו וככל שיידרש בהתאם לכמות המשתתפים".
ח"כ נעמה לזימי ממפלגת הדמוקרטים תקפה את ההחלטה והשתלחה בשר בן גביר: "המשטרה הפוליטית תחת השר העבריין בן גביר שוב מנסה לדכא את המחאה הלגיטימית של הציבור ולהרחיק אנשים ממימוש הזכות הכי בסיסית שלהם – למחות, להפגין, לממש את חופש הביטוי והמחאה". לדבריה, "במקום לעשות את העבודה שלהם ולהילחם בפשיעה הקשה שהשתלטה על הרחובות, הם מתעסקים בלרדוף מפגינים כדי לרצות אינטרסים פוליטיים עלובים. זה לא יעבוד להם – המחאה רק תלך ותתחזק".





















לזימי תפסיקי לקרקר
עכשיו ימחו כי הם לא יכולים למחות איפה שהם רוצים…
לפחות תסירו מהכתבה את התמונה של האלפים בהפגנה כי זה כבר לא קיים