בחקירה של היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433, בשת"פ משרד התחבורה, נחשפה התארגנות עבריינית אשר עסקה בסחר סדרתי ושיטתי באלפי תגי נכה, אשר הופקו במרמה ונמכרו לכל דורש, אגב פגיעה בזכויות ציבור הנכים "האמיתי" ופגיעה מצטברת בקופת המדינה בשיעור מאות מיליוני ש"ח.
ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 מתנהלת מזה מספר חודשים חקירה סמויה ומורכבת, בחשד למכירה שלא כדין והפצה במרמה ובהיקפים נרחבים של תגי נכה, של רשיונות לשימוש בקנאביס רפואי, ושל רשיונות נהיגה; והכל, בתמורה לתשלום על ידי מי שאינו זכאי לאלו.
במהלך החקירה הסמויה עלה חשד כי מאז שנת 2021, שנה בה הוחל במתן אפשרות להגיש בקשות מקוונות לזכאות לתגי חניה לנכה, בהסתמך על הגשת מסמכים רפואיים בלבד, פעלו החשודים ליצור מנגנון מרמה שיטתי, אשר איפשר הנפקת תגי נכה לכל דורש תמורת תשלום. חברי הרשת ניצלו את המנגנון שאיפשר הקלה לציבור המבקשים תגי חניה לנכה באופן מקוון והציפו את האתר של החברה העסקית שסיפקה את השירות מטעם משרד התחבורה, באלפי בקשות כוזבות ומזוייפות ומכרו אישורים שניתנו שלא כדין, אגב שימוש במסמכים רפואיים מזויפים.
עוד עלה בחקירה החשד כי בעשרות מקרים פעלו חלק מן החשודים לקידום השגת רישיונות נהיגה ברכב תמורת תשלום, בכך ששלחו מתחזים מטעמם, תוך שימוש בתעודת זהות מזוייפת לבצע מבחן נהיגה עבור אחרים, אשר ביקשו לקבל רישיון נהיגה, בלא שהם עצמם ייבחנו.
מהחקירה עולה חשד כי כתוצאה ממעשיהם של החשודים, אלפי אזרחים שאינם זכאים לתג חניה לנכה או לרישיון שימוש בקנאביס רפואי, קיבלו היתרים שלא כדין, דבר שהוביל להנפקה סדרתית של תגי נכה במרמה לכל דורש תמורת תשלום, וזכו להטבות שונות כגון: פטור מתשלום אגרת רישוי, פטור מתשלום חניה, נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית ועוד, דבר שפגע בראש ובראשונה בציבור הנכים, בציבור שומר החוק, ובקופה הציבורית, בהיקף מאות מיליוני ש"ח.
במסגרת החקירה הגלויה עתידים להיחקר מאות מעורבים בחשדות שעלו במסגרת החקירה הסמויה, ביניהם ראשי הכנופיה, מתווכים ('מאכערים'), רופאים ורוכשי התגים שלא כדין.
בנוסף, לאכיפה הפלילית והכלכלית שתושת על המעורבים, משטרת ישראל ויאח"ה בלהב 433, יחד עם משרד התחבורה, החשב הכללי והפרקליטות האזרחית, נערכים למהלך משלים של אכיפה אזרחית, אשר תתבצע במקביל ולאורך זמן, וזו עתידה לסתום את הגולל על תופעת פשיעה שפוגעת ברבים מאזרחי המדינה, בכלכלתה ובנורמות הציות לחוק ואיכות החיים בה.





















סוף סוף. כל העיר שלנו מלאה בנכים מזויפים, על חשבון אנשים שבאמת צריכים את זה
איזה עיר? אם מותר לשאול
לא כדאי לציין איזו עיר, כי זה יהיה לשון הרע! לא יאומן שאנשים משלנו עושים קומבינות כדי להשיג דברים שאינם זכאים להם!
למה לא לעשות קומבינות לקחת קצת כסף מממשלה שעושקת אותנו???
טוב עשו!!
תנסו גם אתם שיהיה לכם בהצלחה!
כל עיר חרדית! בממוצע כל רכב שלישי עם תו נכה. בושה וחרפה וטוב שעושים לזה סוף!
לא אתפלא אם ארגוני הנכים לא יגישו תביעת דיבה
יש לידנו רחוב שרצו שיהיה תו חניה שכונתי אז התושבים התנגדו כי לרובם יש תו נכה… ואשכרה רובם צעירים שרצים יפה….
ושיעשו גם סוף לתופעה שכל ילד של נכה משתמש בתג נכה גם בלי להוכיח שהוא מסיע כעת את הנכה. לפעמים הם מסיעים את הנכה פעמיים בשנה וכל שאר השנה תופסים חניות להם עצמם.
כדאי לציין את הברייתא בפאה שהמתחזה לנכה כדי להשיג הטבות אינו מת מהעולם עד שיהיה כזה.
בס"ד
זה "משנה" מפורשת במסכת פאה תלמוד-ירושלמי
פרק ח' הלכה ט'.
השם ירחם
לבטל תג חניה כפול לנכים .משתמשים בזה לרעה !