ברקע הגברת שיגורי הטילים מתימן לעבר ישראל, שר החוץ גדעון סער מסר היום (שלישי) כי הנחה את הנציגויות הדיפלומטיות של ישראל באירופה לפעול לקידום הכרזות על החות'ים כארגון טרור.
בציוץ בחשבונו ברשת X כתב סער: "אמש הנחיתי את הנציגויות הדיפלומטיות שלנו באירופה לפעול לקידום הכרזות על החות׳ים כארגון טרור. היום פניתי לנשיאת מועצת הביטחון של האו״ם לכינוס ישיבת חירום של המועצה לגנות את המתקפות של החות׳ים ואת
תמיכתה המתמשכת של איראן בהם"
"החות׳ים תוקפים את ישראל שוב ושוב, בין השאר באמצעות ירי טילים וכטב״מים. הם מאיימים על חופש השיט והסחר הבינלאומי. הם מהווים איום לא רק עבור ישראל, אלא לאזור ולעולם כולו"
"הפעולות העוינות המתמשכות של החות׳ים הן הפרה חמורה של המשפט הבינלאומי, של החלטות מועצת הביטחון והן איום מתמשך על השלום והביטחון", דברי שר החוץ.




















