אבסורד מדהים נחשף היום במהלך דיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב, פרקליטיו של הנגד ארי (אהרן) רוזנפלד הציגו לפני בית המשפט את אמירתו של ראש השב"כ רונן בר שנחשפה הבוקר בישראל היום, ולפיה לא נשקפת מסוכנות מצד הנגד, ואין חשש כי יחזור להדליף שוב חומרים מסווגים לרה"מ. "ראינו פרסום בבוקר שעמדת שירות הביטחון הכללי היא שלא צריך להחזיק אותו במעצר, יותר מכך העמדה שלו אפילו יותר מורכבת במובן שהיא מחייבת ומצביעה על הנכונות של שחרור שלו", אמר עו"ד קורב.
בנוסף, במהלך הדיון שהתקיים בדלתיים פתוחות בניגוד לעמדת הפרקליטות, טען עו"ד של הנגד, עו"ד אורי קורב כי קיימת חוות דעת של מומחה חיצוני שקובע כי לא נשקפת מסוכנות מצדו של רוזנפלד. עורך הדין טען עוד כי נוצרה החמרה במצבו הנפשי של ארי רוזנפלד המוחזק במעצר בתנאים קשים.
במהלך הדיון חשפה ההגנה כי הנגד ארי רוזנפלד מוחזק במעצר בתא משותף יחד עם אזרח ישראלי שהורשע בריגול. עורך הדין של רוזנפלד מתח ביקורת על התנהלות שב"ס בנושא. "כשאנחנו חוששים שהוא ימסור מידע לגורמים ממשלתיים – המערכת מושיבה אותו עם מרגל שצפוי להשתחרר בקרוב", אמר עו"ד קורב.
טיעון נוסף הציב עו"ד קורב בפני בית המשפט, לדבריו הנגד נפגש עם גורמים רבים במהלך מעצרו, אם קיים חשש שידליף מידע אזי יכול היה לעשות זאת גם מתא המעצר: "עוד הוא מוסיף: "ארי יוצא בלי פיקוח לטיולים בחצר ששם הוא פוגש כל מיני גורמים – אם אתם חוששים שהוא יעביר מידע אתם מושיבים אותו עם מרגל ונותנים לו להסתובב מדי יום עם עבריינים וביניהם גם עבריינים ביטחוניים?" טען עורך הדין והוסיף כי גורמים מדיניים וביטחוניים מגיעים לבקר את הנגד ארי באופן קבוע בתאו.
עו"ד קורב הביע פליאה על התנגדות הפרקליטות לקבלת הערכת מסוכנות רשמית מהשב"כ ואמר: "מה יש לפרקליטות להסתיר? מדוע היא לא מסכימה להערכת מסוכנות של שב"כ בתיק? המסוכנות בתיק לא התייחסה אליו באופן אישי, חוות הדעת מתייחסות לגורמים המודיעיניים ולגישה למידע שהיה לו".
עורך הדין שוקי למברגר המייצג את רוזנפלד הוסיף: "בפני השופט שטיין לא הייתה חוות דעת, לא היו את תנאי הכליאה שלו המלמדים שהמערכת והמדינה לא מאמינים במה שקבע השופט שטיין. גם מקריאת הטקסט עצמו וגם הנסיבות החדשות מחייבות או את שחרורו או לאפשר לו להעביר את הנטל".
בסיום הדיון הודיע השופט כי הוא מורה להותיר את ארי רוזנפלד במעצר. מנגד דרש מהפרקליטות להתייחס ולהעביר תגובה על הערכת המסוכנות של השב"כ לפי הוא אינו מהווה סכנה.





















ימ"ש של הפרקליטות
ארי רוזנפלד קודש קודשים
חייב להשתחרר בקרוב