מקורות מצריים מסרו לערוץ אל-ערבי אל-ג'דיד כי החלו ההכנות לקראת פתיחת מעבר רפיח בדרום הרצועה לקראת השלמת עסקת החטופים עם חמאס. המקורות טענו כי דרך המעבר יוכנס החל מהיום הראשון להפסקת האש דלק וסיוע הומניטרי.
בנוסף, דרך מעבר רפיח המצרי צפויים להתפנות חולים ופצועים מעזה, וזאת כשבוע לאחר כניסת הפסקת האש לתוקף. על פי הדיווח תתאפשר הכנסת סחורות לרצועה דרך מעבר רפיח, המצרים יספקו לעזתיים מבנים ניידים, וכלים הנדסיים שיסייעו בפינוי ההריסות. על פי הדיווח בשיחות המשא ומתן עסקו בין היתר בנושא אבטחת הגבול עם מצרים
בצהרים אמר דובר משרד החוץ של קטר כי חלה התקדמות משמעותית במשא ומתן בין חמאס לישראל. עם זאת הדובר סייג את ההתלהבות ואמר כי "לא צריך לפתח ציפיות ברמה שלא מחוברת למציאות בשטח".
עוד אמר הדובר הקטרי טען כי "היום אנחנו בנקודה הקרובה ביותר להגעה להסכם הפסקת אש בעזה, מצפים שיוכרז עליו בקרוב". הדובר סירב לנקוב בלו"ז להתקדמות העסקה אך הדגיש כי השיחות בין הצדדים היו פוריות וחיוביות. "מסרנו את הטיוטות לשני הצדדים והתגברנו על המכשולים העיקריים" אמר.
חמאס פרסם הודעה ובה אמר כי המשא ומתן נמשך והגיע לשלב הסופי. "קיימנו שורה של מגעים והתייעצויות עם ראשי הפלגים הפלסטיניים, והם עודכנו על ההתקדמות במשא ומתן המתמשך בדוחא", נכתב בהודעת חמאס. "הנהגת התנועה והכוחות השונים אישרו את המשך התקשורת וההתייעצות עד להשלמת הסכם הפסקת האש וחילופי שבויים שהגיע לשלביו האחרונים".




















