Moshe Shai/Flash90

מזוודות עם דולרים; כך איראן מנסה לשקם את חיזבאללה

ישראל העבירה לוועדת הפיקוח על יישום הפסקת האש בלבנון תלונה על מזוודות עמוסות דולרים שנכנסות ללבנון דרך נמל התעופה בביירות. בלבנון טרם הגיבו לטענות וייתכן כי בקרוב נראה פעילות ישראלית לסיכול העברות הכספים לחיזבאללה

כתבות נוספות בנושא:

מדינת ישראל פנתה בתלונה לוועדת הפיקוח על הפסקת האש בלבנון בתלונה כי איראן מעבירה עשרות מיליוני דולרים במזוודות כסף לידי ארגון הטרור חיזבאללה. על פי הדיווח בוול סטריט ג'ורנל הבוקר (שישי), ישראל פנתה בדרישה לעצור את העברת הכספים שמסייעים בשיקום ארגון הטרור בלבנון.

על פי הדיווח, שליחים איראנים מגיעים בטיסות ישירות מטהרן לביירות עם מזוודות עמוסות בדולרים. בנוסף נעשה שימוש באזרחים בעלי אזרחות טורקית שמעבירים גם הם מזוודות מזומנים ללבנון מאיסטנבול. הוועדה העבירה את התלונה לממשלת לבנון שאמורה לפקח על יישום הסכם הפסקת האש בלבנון.

אחד הסעיפים בהסכם עליו חתמו ישראל ומדינת לבנון, כולל התחייבות של מדינת לבנון למנוע כל העברה של נשק או ציוד נלווה לטובת ארגון הטרור חיזבאללה דרך נמל התעופה בביירות. אין התייחסות מפורשת לאיסור על העברת כספים לחיזבאללה.

גורמים בטורקיה ובאיראן הכחישו את האשמות כי טיסות אזרחיות משמשות להברחת מזומנים לחיזבאללה, בטורקיה טענו כי מזוודות עם שטרות כסף היו אמורות להיחשף במכונות השיקוף בנמל התעופה ולא ייתכן כי כאלה עברו מבלי משים ללבנון.

בתחילת החודש התרחש אירוע חריג בנמל התעופה בביירות כאשר הרשויות הכריזו כי לא יאפשרו את כניסתו של דיפלומט איראני שהיה על המטוס עם מזוודות חסינות מבידוק. הסיפור התרחש לאחר שבתקשורת הסעודית פורסם כי על המטוס ישנם מזוודות כסף מאיראן שמיועדות לחיזבאללה. לבסוף נכנעו הלבנונים והדיפלומט נכנס למדינה עם המזוודות החשודות.

מוקדם יותר השבוע דיווחנו כי עמותת אל-קארד אל-חסן המשמשת כבנק של חיזבאללה, פרסמה הודעה ובה הודיעה על עיכוב של לפחות עשרה ימים בתשלומי הפיצויים והמשכורות למחבלי חיזבאללה. כל תקשורת המזוהים עם חיזבאללה מיהרו להבהיר כי מדובר בסיבה בירוקרטית טכנית ולא במצוקה בתזרים המזומנים של הארגון.

עם זאת ברור כי חיזבאללה שהתחייב לממן את עלויות השיקום של המבנים שנהרסו בלבנון בכלל וברובע הדאחייה בפרט, במהלך מבצע "חיצי הצפון", עלול להימצא בקשיים כלכליים משמעותיים. שתי סיבות גורמות למצבו הכלכלי של חיזבאללה להיות ירוד. האחת נעוצה בשרשרת תקיפות שביצעה ישראל כנגד הבנק של חיזבאללה. במסגרת התקיפות הושמדו מספר סניפים של הבנק וכן התבצעה פגיעה מכוונת במערכות המחשוב של הארגון. בכך גרמה ישראל לפגיעה ביכולת של הבנק לבצע הפקדות ומשיכות וגרמה לכאוס מוחלט בארגון.

בנוסף, עלויות השיקום של לבנון ורובע הדאחייה בו מתגוררים בכירי חיזבאללה, אותם שנותרו בחיים, מוערכות בעשרות מיליארדים של דולרים. איראן, המממנת העיקרית של חיזבאללה מצויה בתקופת שפל חסרת תקדים בכלכלה שלה, היכולת שלה להפנות משאבים החוצה לארגון מרוסק וכמעט חסר תועלת מוגבלת מאוד. ולמרות זאת ניכר כי עדיין מתבצע מעקב ישראלי אחר נתיב ההברחות של מזוודות הכסף.

מניסיון העבר ניתן להעריך כי ישראל לא תסתפק בהעברת תלונה לוועדת הפיקוח על יישום הפסקת האש. כבר ראינו מספר פעמים, כי לאחר שמדינת לבנון וצבא לבנון לא ניאותו לטפל בצורה יעילה בהפרות של ההסכם, צה"ל לא נמנע מלהפעיל את כוחות ולסכל את פעולות חיזבאללה במרחב.

גם במרחב של נמל התעופה של ביירות היו מספר אירועים בהם מטוסים איראנים ואחרים נאלצו לסוב על עקבותיהם, האירועים התרחשו לאחר שישראל העבירה מסרים ברורים ללבנון ולחברות התעופה כי במידה והמטוס ינחת בביירות הוא עלול להוות יעד לתקיפה ישראלית.

האם נראה את יישום המדיניות התקיפה בקרוב שוב בלבנון? ימים יגידו. ייתכן מאוד כי פרסום הדברים בתקשורת העולמית נועד להכשיר את הקרקע לקראת פעולות שיסכלו את עברת המזומנים לחיזבאללה.

ניסיונות השיקום של חיזבאללה

על פי הדיווח של הוול סטריט ג'ורנל, חיזבאללה משלם לכל משפחה שביתה ניזק במלחמה ואינו ראוי למגורים, סכום של בין 12,000-14,000 דולר עבור שכירות לשנה, ובנוסף המשפחה מקבלת תשלומים נוספים עבור קניית רהיטים שניזוקו בתקיפות.

מאז כניסתה של הפסקת האש בלבנון לתוקף לפני יותר מחודשיים, בנק אל-קארד אל-חסן פתח מחדש 28 סניפים, חיזבאללה חילק לפעיליו המחאות על סך 500 מיליון דולר בניסיון להראות שאינו חווה קושי בתזרים המזומנים. אולם השבוע כאמור נאלץ הבנק להודיע על עיכוב משמעותי באפשרות לפדות את הצ'קים של חיזבאללה.

אם אכן תתגבר משמעותית האכיפה בנמל התעופה בביירות על הברחת הכספים, חיזבאללה עתיד למצוא את עצמו בקושי מהותי בקרוב ממש. עד לקריסת משטר אסד והחלפת השלטון בסוריה, נהגו מחבלי חיזבאללה לעשות שימוש נרחב בסוריה כתשתית להברחות של נשק, תחמושת וכספים בצורה יבשתית ישירות מאיראן. כעת עם חילופי השלטון בסוריה, הובהר לחיזבאללה על ידי הממשל החדש כי לא יסכימו להוות מעבר לחימושים או כספים עבור חיזבאללה.

המשטר החדש בסוריה אף מפרסם מעת לעת על תפיסות של משלוחי נשק שהיו מיועדים להגיע לחיזבאללה ונתפסו על ידו. קיים זעם גדול ושנאה עמוקה לחיזבאללה בקרב אנשי השלטון החדש בסוריה. אם לא מאהבת ישראל, הרי שהסורים בהחלט שונאים את חיזבאללה שסייע רבות לבשאר אסד לטבוח בהם ללא רחם במשך שנים רבות.

צבא לבנון

גורם לבנוני אמר בשיחה עם הוול סטריט ג'ורנל כי נמל התעופה בביירות נמצא מתחילת הפסקת האש תחת פיקוח הדוק של צבא לבנון. לדבריו יהיה לחיזבאללה קשה מאוד להעביר דרך שדה התעופה סכומי כסף משמעותיים. הבכיר הוסיף כי קשה יותר לאכוף ניסיונות הברחה של חפצי ערך ויהלומים מאשר שטרות של כסף מזומן.

עם זאת פקידים אמריקנים בכירים לשעבר, שהיו מעוברים בסוגיה בתקופת ממשל ביידן, הביעו חשש מהיכולת של צבא לבנון לפקח על מניעת העברת כספים לחיזבאללה. לדבריהם קיים חשש שלחיזבאללה יש השפעה מספקת על גורמים בצא לבנון שיעלימו עין מבלדרי הכספים מאיראן.

צבא לבנון

הדברים מקבלים משנה תוקף לאור אירועי השבוע האחרון, כאשר לא פעם תועדו חיילי צבא לבנון לא מצליחים, ובחלק מהמקרים כלל לא מנסים למנוע את חזרת אנשי חיזבאללה לכפרי הדרום בניגוד לסיכומים עם ישראל. בחלק מהמקרים אף תועדו חיילי צבא לבנון מסייעים למתפרעים ומספקים להם הגנה מול כוחות צה"ל במרחב.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מעל, מתחת - ומתוך הבופור. סיקור מיוחד ממרכז העצבים של חיזבאללה
אסון בתאילנד: עשרות הרוגים בשריפת מתחם בילוי; זק"א במעקב אחר הישראלים
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המבצע הבינלאומי: משלחת פיקוד העורף מובילה את תוכנית השיקום הלאומית בוונצואלה
טרור ההרעלות מכה שוב: הכלבים פרכסו ומתו תוך דקות. ארוע הרעלה קשה בשומרון
איש של אנשים: הסיפור מאחורי הלב הפועם של מלון נוף כינרת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פגישה ראשונה מאז המינוי: ראש השב"כ דוד זיני קיים סקירה ביטחונית לראש האופוזיציה לפיד
צה"ל השמיד אתר ייצור אמל"ח של חמאס בעיר עזה בעת שפעלו בו מחבלים
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בשורות טובות: בחסדי השי"ת נמצא האברך תושב בית שמש כשהוא בריא ושלם
אש במפרץ: טילים בליסטיים איראניים פגעו בנמל כווית; דיווחים על נפגעים אמריקנים

הכתבות המעניינות ביותר

עתירה דחופה לבג"ץ: דרישה לביטול ההקפאה המנהלית המפלה של הטבות המס לתורמים (סעיף 46)
סערה בערד: בית הדין מאיים להתיר פנייה לרשויות נגד בעלי המשפחתונים שקיצרו שעות
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת
תקרית אנטישמית בווילנה: פעיל רשת ירק על חרדים וקרא להם לעזוב את ליטא
הכוכב במשקל 2,200 ק"ג: כלב הים הפך לאזרח בטסמניה ומעורר דאגה
צה"ל חיסל שני מחבלי חמאס שקידמו מתווי טרור בצפון רצועת עזה
טלטלה בקייב: זלנסקי הודיע על החלפת ראשת הממשלה
אסון בווייטנאם: 15 תיירים הודים נהרגו בהתהפכות סירה טיולית
נקבע תאריך רשמי: הבחירות לכנסת יתקיימו ב-27 באוקטובר 2026
וואטסאפ

חדש באתר

c3d758f1-ac61-4bb2-9f98-b648953ec344
מעל, מתחת - ומתוך הבופור. סיקור מיוחד ממרכז העצבים של חיזבאללה
WhatsApp Video 2026-07-12 at 23.00
אסון בתאילנד: עשרות הרוגים בשריפת מתחם בילוי; זק"א במעקב אחר הישראלים
edcd7540-36e7-45ca-8ec6-f56546141be5-compressed
המבצע הבינלאומי: משלחת פיקוד העורף מובילה את תוכנית השיקום הלאומית בוונצואלה
WhatsApp Image 2026-07-12 at 21.18
טרור ההרעלות מכה שוב: הכלבים פרכסו ומתו תוך דקות. ארוע הרעלה קשה בשומרון

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

כנס הכנה מרכזי לקראת הפרק החדש בישיבה גדולה צילום יעקב כהן (19)
מאות בני ישיבות בבית שמש התכנסו למעמד הכנה • גלריה
בר המצווה לבן נציג 'דגל התורה' בקריית אתא הרב אלקנה ויסנשטרן צילום שמואל שנקר (21)
שמחת בר המצווה לבנו של נציג 'דגל התורה' בקריית אתא
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת (71)
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת
הגרי''מ ארלנגר שליט''א בהילולת הרמ''ק בצפת (5)
הרה"צ יצחק משה ארלנגר בהילולת הרמ"ק בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture