Moshe Shai/Flash90

מזוודות עם דולרים; כך איראן מנסה לשקם את חיזבאללה

ישראל העבירה לוועדת הפיקוח על יישום הפסקת האש בלבנון תלונה על מזוודות עמוסות דולרים שנכנסות ללבנון דרך נמל התעופה בביירות. בלבנון טרם הגיבו לטענות וייתכן כי בקרוב נראה פעילות ישראלית לסיכול העברות הכספים לחיזבאללה

כתבות נוספות בנושא:

מדינת ישראל פנתה בתלונה לוועדת הפיקוח על הפסקת האש בלבנון בתלונה כי איראן מעבירה עשרות מיליוני דולרים במזוודות כסף לידי ארגון הטרור חיזבאללה. על פי הדיווח בוול סטריט ג'ורנל הבוקר (שישי), ישראל פנתה בדרישה לעצור את העברת הכספים שמסייעים בשיקום ארגון הטרור בלבנון.

על פי הדיווח, שליחים איראנים מגיעים בטיסות ישירות מטהרן לביירות עם מזוודות עמוסות בדולרים. בנוסף נעשה שימוש באזרחים בעלי אזרחות טורקית שמעבירים גם הם מזוודות מזומנים ללבנון מאיסטנבול. הוועדה העבירה את התלונה לממשלת לבנון שאמורה לפקח על יישום הסכם הפסקת האש בלבנון.

אחד הסעיפים בהסכם עליו חתמו ישראל ומדינת לבנון, כולל התחייבות של מדינת לבנון למנוע כל העברה של נשק או ציוד נלווה לטובת ארגון הטרור חיזבאללה דרך נמל התעופה בביירות. אין התייחסות מפורשת לאיסור על העברת כספים לחיזבאללה.

גורמים בטורקיה ובאיראן הכחישו את האשמות כי טיסות אזרחיות משמשות להברחת מזומנים לחיזבאללה, בטורקיה טענו כי מזוודות עם שטרות כסף היו אמורות להיחשף במכונות השיקוף בנמל התעופה ולא ייתכן כי כאלה עברו מבלי משים ללבנון.

בתחילת החודש התרחש אירוע חריג בנמל התעופה בביירות כאשר הרשויות הכריזו כי לא יאפשרו את כניסתו של דיפלומט איראני שהיה על המטוס עם מזוודות חסינות מבידוק. הסיפור התרחש לאחר שבתקשורת הסעודית פורסם כי על המטוס ישנם מזוודות כסף מאיראן שמיועדות לחיזבאללה. לבסוף נכנעו הלבנונים והדיפלומט נכנס למדינה עם המזוודות החשודות.

מוקדם יותר השבוע דיווחנו כי עמותת אל-קארד אל-חסן המשמשת כבנק של חיזבאללה, פרסמה הודעה ובה הודיעה על עיכוב של לפחות עשרה ימים בתשלומי הפיצויים והמשכורות למחבלי חיזבאללה. כל תקשורת המזוהים עם חיזבאללה מיהרו להבהיר כי מדובר בסיבה בירוקרטית טכנית ולא במצוקה בתזרים המזומנים של הארגון.

עם זאת ברור כי חיזבאללה שהתחייב לממן את עלויות השיקום של המבנים שנהרסו בלבנון בכלל וברובע הדאחייה בפרט, במהלך מבצע "חיצי הצפון", עלול להימצא בקשיים כלכליים משמעותיים. שתי סיבות גורמות למצבו הכלכלי של חיזבאללה להיות ירוד. האחת נעוצה בשרשרת תקיפות שביצעה ישראל כנגד הבנק של חיזבאללה. במסגרת התקיפות הושמדו מספר סניפים של הבנק וכן התבצעה פגיעה מכוונת במערכות המחשוב של הארגון. בכך גרמה ישראל לפגיעה ביכולת של הבנק לבצע הפקדות ומשיכות וגרמה לכאוס מוחלט בארגון.

בנוסף, עלויות השיקום של לבנון ורובע הדאחייה בו מתגוררים בכירי חיזבאללה, אותם שנותרו בחיים, מוערכות בעשרות מיליארדים של דולרים. איראן, המממנת העיקרית של חיזבאללה מצויה בתקופת שפל חסרת תקדים בכלכלה שלה, היכולת שלה להפנות משאבים החוצה לארגון מרוסק וכמעט חסר תועלת מוגבלת מאוד. ולמרות זאת ניכר כי עדיין מתבצע מעקב ישראלי אחר נתיב ההברחות של מזוודות הכסף.

מניסיון העבר ניתן להעריך כי ישראל לא תסתפק בהעברת תלונה לוועדת הפיקוח על יישום הפסקת האש. כבר ראינו מספר פעמים, כי לאחר שמדינת לבנון וצבא לבנון לא ניאותו לטפל בצורה יעילה בהפרות של ההסכם, צה"ל לא נמנע מלהפעיל את כוחות ולסכל את פעולות חיזבאללה במרחב.

גם במרחב של נמל התעופה של ביירות היו מספר אירועים בהם מטוסים איראנים ואחרים נאלצו לסוב על עקבותיהם, האירועים התרחשו לאחר שישראל העבירה מסרים ברורים ללבנון ולחברות התעופה כי במידה והמטוס ינחת בביירות הוא עלול להוות יעד לתקיפה ישראלית.

האם נראה את יישום המדיניות התקיפה בקרוב שוב בלבנון? ימים יגידו. ייתכן מאוד כי פרסום הדברים בתקשורת העולמית נועד להכשיר את הקרקע לקראת פעולות שיסכלו את עברת המזומנים לחיזבאללה.

ניסיונות השיקום של חיזבאללה

על פי הדיווח של הוול סטריט ג'ורנל, חיזבאללה משלם לכל משפחה שביתה ניזק במלחמה ואינו ראוי למגורים, סכום של בין 12,000-14,000 דולר עבור שכירות לשנה, ובנוסף המשפחה מקבלת תשלומים נוספים עבור קניית רהיטים שניזוקו בתקיפות.

מאז כניסתה של הפסקת האש בלבנון לתוקף לפני יותר מחודשיים, בנק אל-קארד אל-חסן פתח מחדש 28 סניפים, חיזבאללה חילק לפעיליו המחאות על סך 500 מיליון דולר בניסיון להראות שאינו חווה קושי בתזרים המזומנים. אולם השבוע כאמור נאלץ הבנק להודיע על עיכוב משמעותי באפשרות לפדות את הצ'קים של חיזבאללה.

אם אכן תתגבר משמעותית האכיפה בנמל התעופה בביירות על הברחת הכספים, חיזבאללה עתיד למצוא את עצמו בקושי מהותי בקרוב ממש. עד לקריסת משטר אסד והחלפת השלטון בסוריה, נהגו מחבלי חיזבאללה לעשות שימוש נרחב בסוריה כתשתית להברחות של נשק, תחמושת וכספים בצורה יבשתית ישירות מאיראן. כעת עם חילופי השלטון בסוריה, הובהר לחיזבאללה על ידי הממשל החדש כי לא יסכימו להוות מעבר לחימושים או כספים עבור חיזבאללה.

המשטר החדש בסוריה אף מפרסם מעת לעת על תפיסות של משלוחי נשק שהיו מיועדים להגיע לחיזבאללה ונתפסו על ידו. קיים זעם גדול ושנאה עמוקה לחיזבאללה בקרב אנשי השלטון החדש בסוריה. אם לא מאהבת ישראל, הרי שהסורים בהחלט שונאים את חיזבאללה שסייע רבות לבשאר אסד לטבוח בהם ללא רחם במשך שנים רבות.

צבא לבנון

גורם לבנוני אמר בשיחה עם הוול סטריט ג'ורנל כי נמל התעופה בביירות נמצא מתחילת הפסקת האש תחת פיקוח הדוק של צבא לבנון. לדבריו יהיה לחיזבאללה קשה מאוד להעביר דרך שדה התעופה סכומי כסף משמעותיים. הבכיר הוסיף כי קשה יותר לאכוף ניסיונות הברחה של חפצי ערך ויהלומים מאשר שטרות של כסף מזומן.

עם זאת פקידים אמריקנים בכירים לשעבר, שהיו מעוברים בסוגיה בתקופת ממשל ביידן, הביעו חשש מהיכולת של צבא לבנון לפקח על מניעת העברת כספים לחיזבאללה. לדבריהם קיים חשש שלחיזבאללה יש השפעה מספקת על גורמים בצא לבנון שיעלימו עין מבלדרי הכספים מאיראן.

צבא לבנון

הדברים מקבלים משנה תוקף לאור אירועי השבוע האחרון, כאשר לא פעם תועדו חיילי צבא לבנון לא מצליחים, ובחלק מהמקרים כלל לא מנסים למנוע את חזרת אנשי חיזבאללה לכפרי הדרום בניגוד לסיכומים עם ישראל. בחלק מהמקרים אף תועדו חיילי צבא לבנון מסייעים למתפרעים ומספקים להם הגנה מול כוחות צה"ל במרחב.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אש ללא הפסקה: גל תקיפות אמריקני שני בתוך יממה באיראן
האולטימטום של גפני עבד: הממשלה אישרה 39 מיליון ש"ח לשכר הגננות החרדיות
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צה"ל חיסל שלושה מחבלים חמושים של חיזבאללה בדרום לבנון
היסטוריה בכנסת: אושר סופית החוק לפיצול והסדרת סמכויות היועמ"ש
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כוננות מעצרים: ממחר בבוקר מבצע האכיפה המשטרתי בדרכים שיפגוש את בני הישיבות
20 שנה אחרי מלחמת לבנון השנייה: צה"ל מסכם את הפגיעה במעוז חיזבאללה בבינת ג'בייל

הכתבות המעניינות ביותר

התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
ח"כ מישל בוסקילה ימונה לסגן שר החוץ במקום שרן השכל שהתפטרה
הרמטכ"ל בטקס לחללי המודיעין: "לחימת הצללים היא שמאפשרת לאזרחי ישראל לחיות באור"
והאר עיננו בתורתך: הנהלת "אסותא אופטיק" התקבלה אצל הראשל"צ הגר"ד יוסף שליט"א
ח"כ מעוז: "ראשי הקואליציה אשמים בחילול הכותל"
הלמ"ס: מדד יוני הפתיע ולא השתנה; מחירי הדירות ממשיכים לרדת ב-2% בשנה
תחת שריקות הטילים - הרב נתן בן נון בפגישת היערכות עם בכירי הממשל בקייב לקראת ראש השנה תשפ"ו
ח"כ אזולאי במתקפה חריפה על היועמ"שית: "זו לא מערכת ייעוץ – זו מאפייה"
עתירה לבג"ץ: לעצור את הדחתן של כ-2,600 משפחות מהגרלות "דירה בהנחה"
וואטסאפ

חדש באתר

.
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
.
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
WhatsApp Image 2026-07-15 at 22.53
התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
צילום מסך 2026-07-15 230523
אש ללא הפסקה: גל תקיפות אמריקני שני בתוך יממה באיראן

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture