ביום שישי האחרון חזרה הרכבת הקלה בירושלים לפעול לאחר השבתת מבחן של חמישה ימים, כחלק מההיערכות לפתיחת הארכות הקו. עם זאת, תושבי העיר מתלוננים על ירידה משמעותית באיכות וזמינות השירות בעקבות השינויים בתדירות הרכבות ,כך עולה מתחקיר של אתר וואלה.
פגיעה בתדירות וצפיפות בתחנות המרכזיות
ללא הודעה מוקדמת, ירדה תדירות הרכבות, וכעת הן מגיעות אחת ל-7-8 דקות, במקום 5-6 דקות כפי שהיה נהוג בעבר. השינוי מורגש במיוחד בשעות השיא, כאשר הנוסעים בתחנות שבין התחנה המרכזית לתחנת עיריית ירושלים סובלים מצפיפות חריגה בקרונות.
הסיבה לפגיעה בתדירות הרכבות
מספר הרכבות הזמינות של מפעילת הקו, חברת כפיר, הצטמצם עקב עבודות התאמה לרכבות הוותיקות מדגם סיטאדיס של אלסטום. אמנם רכבות האורבוס החדשות מתוצרת CAF הספרדית כבר נכנסו לשירות, אך השיפורים הטכניים ברכבות הישנות עדיין לא הושלמו.
נכון להיום, פועלות בקו האדום רק 24 רכבות. למרות שהמקטעים החדשים עדיין אינם מעלים נוסעים, הרכבות כבר נוסעות בהם, מה שמאריך את משך נסיעתן הכוללת ופוגע בתדירות. כתוצאה מכך, נוסעים רבים נאלצים להמתין זמן רב יותר בתחנות ולהידחס לקרונות צפופים.
ביום שני צפויות להיכנס לשירות שתי רכבות נוספות לאחר הסבתן, מה שעשוי לשפר מעט את התדירות. עם זאת, רמת השירות תחזור למצבה הקודם רק בתחילת מרץ.
למרות שמדובר בתהליך מתוכנן מראש, משרד התחבורה, עיריית ירושלים, צוות אב לתחבורה וחברת כפיר לא טרחו לעדכן את הציבור על הפגיעה הצפויה, דבר שהגביר את תסכולם של הנוסעים. בנוסף, הרכבות החדשות מכילות פחות מקומות ישיבה – 44 בלבד לעומת 56 בקרונות הישנים, וזאת במטרה להגדיל את קיבולת הנוסעים בעמידה. עם זאת, מספר הנוסעים הכולל לקרון ירד מ-228 בקרונות הישנים ל-218 בקרונות החדשים.
הרכבות החדשות מכילות פחות מושבים במטרה להכיל יותר נוסעים בעמידה, ופחות נוסעים בכלל. בקרונות החדשים מדגם אורבוס, ישנם 44 מקומות ישיבה ו- 174 עמידה, ובסך הכל 218 נוסעים לקרון. בקרונות סיטאדיס הישנים יותר, ישנם 56 מקומות ישיבה ו-172 בעמידה, סך הכל נכנסים 228 נוסעים לקרון.
לסיכום, החזרה לפעילות של הרכבת הקלה בירושלים מלווה באתגרים רבים, כאשר הנוסעים חווים פגיעה באיכות השירות בשל ירידה בתדירות וצפיפות גבוהה בקרונות. עם הצטרפות רכבות נוספות בהדרגה, צפויה חזרה לרמת השירות המקורית בחודש מרץ. בינתיים, הנוסעים ממשיכים להביע את מורת רוחם מהשינויים והשירות הלקוי.





















השבוע נסעתי ברכבת במרכז העיר והרגשתי כמו סרדין