נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הביע היום (שלישי) נכונות להגיע לשולחן המשא ומתן עם רוסיה בהקדם האפשרי, תוך שהוא מצהיר על נכונותו לשתף פעולה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, אם ייבחר מחדש. "אני מוכן לעבוד תחת הנהגתו החזקה של טראמפ כדי להביא שלום", אמר זלנסקי, בהצהרה שעשויה לסמן שינוי בגישתו כלפי הממשל הרפובליקני בארה"ב.
זלנסקי על "פסגת הצעקות" בבית הלבן: "מצער שזה קרה כך"
בנוסף, התייחס הנשיא האוקראיני לעימות החריף שהתרחש בפגישתו האחרונה עם טראמפ בבית הלבן – אירוע שכונה "פסגת הצעקות". לדבריו, הוא מצטער על הדרך בה התנהל המפגש. מקורות דיפלומטיים בארה"ב ציינו כי הבעת הצער או התנצלות מצדו של זלנסקי הייתה תנאי מקדים מצד גורמים בממשל האמריקני לחידוש הדיאלוג בינו לבין טראמפ.
זלנסקי מוכן לחתום על הסכמים אסטרטגיים
במקביל, נשיא אוקראינה הצהיר כי הוא מוכן לחתום על הסכם מינרלים עם ארה"ב, כמו גם על הסכם ערובות ביטחוניות – בכל עת. "אנו מחויבים לשותפות עם וושינגטון ונפעל להשגת הבנות הדדיות במהירות האפשרית", אמר זלנסקי.
האם הסיוע הצבאי לאוקראינה יוקפא?
למרות הדיווחים על חידוש השיח בין טראמפ לזלנסקי, הבית הלבן טרם הודיע רשמית על השעיית הסיוע הצבאי לאוקראינה, סוגיה שהייתה במוקד העימות בין הצדדים. עם זאת, מקורות בוושינגטון מציינים כי ההחלטה הסופית בנושא צפויה להתקבל בקרוב, בהתאם להתפתחויות בשיחות בין המנהיגים.
הצהרותיו החדשות של זלנסקי עשויות להשפיע על היחסים המתוחים בין אוקראינה לארה"ב, ולסמן תפנית משמעותית בניסיונות להביא להסכם מדיני לסיום המלחמה.





















טוב שהתנצל