רשות הטבע והגנים דיווחה הבוקר על תפיסתם של שני גורי אריות ו-3 קופים מסוג גנון ירוק שנגנבו על ידי בדואים המתגוררים בפזורה הבדואית, החיות כולן הועברו להמשך טיפול ובדיקה.
אורי לניאל, מנהל תחום חיות בר בשבייה ברשות הטבע והגנים, אשר ביצע את העברת גורי האריות לטיפול מספר: "היום בלילה נתפסו על ידי משטרת ישראל מספר בעלי חיים, המקושרים להברחה. בסיוע של גורמים חיצוניים, הן הקופים והן גורי האריות נקלטו במתקנים בטוחים ועוברים סדרת בדיקות. מדובר על תופעה מאוד אכזרית, של סחר לא חוקי בבעלי חיים, תופעה שגוררת אליה ארגוני פשיעה וכסף שחור. החיות שנתפסו הינם פרטים צעירים מאוד, גורי האריות – זכר ונקבה כבני חודשיים, כאשר הנקבה במצב מאוד לא טוב. הושמו עליהם רצועות ושלשאלות שגרמו לנזק גופני ממשי. בעלי החיים האלו לצערנו לא יוכלו לחזור לטבע, יהיה מאוד קשה לאפשר להם לחיות ברווחה טובה, אלו פרטים צעירים שאמורים להיות בלהקה. אנחנו עושים כל מה שביכולתנו יחד עם השותפים כדי לעצור את התופעה המכוערת והקשה."
דר' תמר פרדמן, מייסדת עמותת מקלט הקופים הישראלי: "קלטנו אמש 3 קופים שיעברו היום בדיקות מקיפות. בדיקות הדם שיילקחו יישלחו למעבדה בחו"ל על מנת לשלול מחלות מסוכנות שעוברות לאדם. חשוב להבין – קופים מוברחים אינם נבדקים ועלולים להיות נשאים של מחלות מאוד מסוכנות לכל הבא במגע איתם. הקופים שנמצאו אמש במצב קשה, נקבה אחת הגיעה במצב מאוד קשה, לאחר שחוותה הזנחה ואנו מנסים לייצב את מצבה. השלושה האלו מצטרפים לגורה הצעירה שנמצאה בשבוע שעבר, גם היא ממין גנון ירוק. גורי קופים נמצאים צמודים לאימא בשנה הראשונה דבר שמקנה להם בטחון וחוסן נפשי. ניתוק גורים מאימותיהם לצורך הסחר האכזר בחיות הבר פוגע קשות בגורים והם מפתחים התנהגויות לא נורמליות כתוצאה מניתוק מהאם."






















כותרת הכתבה "הבדואים התעללו" דומה לכותרת דומה באתר חילוני ובו "חרדים התעללו" במקרה שבו חרדי כלשהו עשה ממעשה לא ראוי.
אתר ממכובד כמוכם לא צריך לעשות הכללות ולפגוע בכל הבדואים בגלל כמה עשבים שוטים!