אדם בוהלר. צילום מסך מתוך שידור חי בפוקס ניוז

ההתנצלות והסערה; בישראל לא מרוצים מהשיחות עם חמאס

שליחו המיוחד של הנשיא טראמפ, אדם בוהלר נאלץ לפרסם הלילה הבהרה בעקבות דבריו אמש בתקשורת. חמאס דחה את הצעתו של בוהלר סופית. משלחת ישראלית תצא היום לדוחא להמשך השיחות עם המתווכות. בישראל מותחים ביקורת על השיחות הישירות עם חמאס

כתבות נוספות בנושא:

השליח המיוחד של טראמפ לענייני חטופים אדם בוהלר, פרסם הבהרה בחשבונו ברשת X בעקבות הסערה שחוללו דבריו בראיונות לתקשורת האמריקנית אתמול והבהיר: "אני רוצה להיות ברור לגמרי מאחר שחלק פירשו לא נכון: חמאס הוא ארגון טרור שרצח אלפי אנשים חפים מפשע. הם לפי הגדרה אנשים רעים. וכמו שהנשיא טראמפ אמר, אף חבר חמאס לא יהיה בטוח אם חמאס לא ישחרר את כל בני הערובה באופן מיידי".

אמש אמר כי נפגש עם אנשי חמאס למרות שהשר רון דרמר ניסה להניא אותו מלעשות זאת. אמש צוטט בוהלר אומר כי התמודדות עם חמאס אפשרית בתוך שבועות, אבל "זה לא שחמאס קיבל את העולם כי חשבתי שהם חבורה של בחורים נחמדים". דבריו על מרצחי חמאס עוררו סערה במיוחד לאור העובדה כי  רק לפני חודש אמר בוהלר כי "ארה"ב לא דנה עם טרוריסטים אלא מחסלת אותם".

בריאיון שהעניק אתמול לרשת CNN נשאל בוהלר איך הרגשתו כאמריקאי יהודי, לשבת עם "רוצחים אנטישמים". בתגובה, אמר שתפקידו מחייב אותו לנהל דיאלוג "עם כל אחד, וזה כולל הרבה אנשים שהייתי מסווג כאנשים לא כל כך טובים, כדי לעזור לאמריקאים אחרים".

בוהלר התייחס לניסיונות של ישראל למנוע את קיום השיחות ואמר: "אני כן מבין למה הישראלים עלולים להיות מוטרדים, דיברתי עם רון דרמר ואני מבין את החשש שלו, יש מישהו שהוא לא מכיר היטב, יוצר קשר ישיר עם חמאס. הוא חשש שאולי אראה אותם ואומר, 'תראה, לא צומחות להם קרניים מהראש. הם למעשה בחורים כמונו. הם די נחמדים", אומר בוהלר. דבריו אלו עוררו סערה רבה ואילצו אותו לפרסם את ההבהרה הלילה.

בישיבת הקבינט המדיני ביטחוני שהתקיימה אתמול (ראשון) מתחו השרים ביקורת על השיחות שקיים ממשל טראמפ עם חמאס ואמרו כי הדבר מעביר מסר כפול ובעייתי לחמאס, מסר שלא משרת או מיטיב עם ישראל.

גם שגריר ארה"ב בישראל לשעבר דיוויד פרידמן תקף את בוהלר ואמר: "הנשיא הציג בבהירות לחמאס ברירה בינארית: שחררו את כל החטופים והיכנעו, או שתושמדו. זו הדרך היחידה לסיים את המלחמה. אם שמעתי נכון את אדם בוהלר, הוא נקט צעד חסר תקדים להיפגש עם חמאס כדי לשקול דרך שלישית – אם ניתן להגיע להסכם שבו חמאס 'לא יהיה מעורב' בניהול עזה".

לדברי פרידמן: "עסקה עם חמאס היא בזבוז זמן ולעולם לא תקוים. הניסיון לעשות זאת, זה מתחת לכבודה של ארה"ב. אדם, אני יודע שאתה מתכוון לטוב, אבל תקשיב לבוס שלך. הבחירה חייבת להישאר בינארית".

הבוקר התייחס ח"כ שמחה רוטמן לקיום השיחות הישירות עם חמאס ואמר: "מי שמנהל משא ומתן עם חמאס ומי שמנהל איתם שיחות ישירות עושה טעות אדירה שמסכנת את החטופים". רוטמן הוסיף ואמר על אדם בולר כי "כל מי שמנהל משא ומתן עם החמאס עושה נזק אדיר להחזרת החטופים. זו דעתי. תמיד הייתה".

בוהלר ניסה לקדם עסקה של הפסקת אש למשך חודש וחצי עד חודשיים בתמורה לשחרור של 10 חטופים חיים. חמאס דחה את הצעתו של בוהלר והציע במקום זאת הפסקת אש לעשר שנים לפחות שאינה כוללת התפרקות ארגון הטרור מנשקו.

דובר תנועת חמאס ד"ר עבד אל-לטיף אל-קאנוע התייחס הבוקר לשיחות המשא ומתן מול האמריקנים ואמר: "פעלנו בגמישות עם מאמצי המתווכים ושליחו של טראמפ, ואנו מחכים לתוצאות המשא ומתן הצפוי ולכך שהכיבוש יעמוד בהסכם ויעבור לשלב השני.

לדבריו: "המשא ומתן שהתנהל עם המתווכים המצרים, הקטרים ושליחו של טראמפ מתמקד בסיום המלחמה, נסיגה ושיקום". דובר חמאס הוסיף כי ארגון הטרור הסכים "להצעת מצרים להקמת ועדת תמיכה קהילתית ולהתחלת פעילותה ברצועת עזה כדי לחזק את עמידתו של עמנו ולייצב אותו על אדמתו".

הדובר התייחס לתכנית טראמפ לפינוי הרצועה ואמר כי "הכיבוש מטרתו בהידוק המצור, סגירת המעברים ומניעת סיוע מעמנו היא לדחוף אותו להגירה, וזה חלום באספמיה. דיבורי הכיבוש על תוכניות צבאיות לחידוש הלחימה בעזה וההחלטה לנתק את החשמל הן אפשרויות שנכשלו ומהוות איום על שבוייו, ורק משא ומתן ישחרר אותם".

היום יצאה לדוחא משלחת ישראלי לצורך המשך השיחות עם המתווכות בניסיון לקדם את מתווה ויטקוף. המתווה כולל הפסקת אש לתקופת הרמדאן וחג הפסח בתמורה לשחרור חצי מהחטופים החיים ביום הראשון לעסקה ומחצית בסופה.

מטה המשפחות להחזרת החטופים המייצג חלק ממשפחות החטופים מסרו הבוקר: "לקראת יציאת משלחת המו"מ, מטה משפחות החטופים דורש מרה״מ להעניק לצוות המו"מ מנדט מלא להשגת הסכם להשבת כל 59 החטופים באופן מידי ובפעימה אחת".

לדבריהם: "הסכם כולל להשבת כל החטופים הוא אפשרי והוא החובה של ממשלת ישראל לאזרחיה שנותרו במנהרות החמאס. לדברי אדם בוהלר: "הם (חמאס) הציעו עסקת חטופים כוללת והפסקת אש של 5 עד 10 שנים, שבמסגרתה חמאס יפורק מנשקו". ישנו רוב מוחלט בעם שדורש את השבת כל החטופים בפעימה אחת, לפני הכל. עדויות השבים לא מותירות ספק – לחטופים נגמר הזמן! בפעימה האחרונה הושבו חטופים חללים שהיו בחיים ויכולנו להציל. גרירת רגליים במו"מ תעלה בחייהם של חטופים נוספים ובאובדן היכולת להשיב את החללים לקבורה ולסגירת מעגל עבור משפחותיהם. אוזל להם הזמן".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סיכול ברצועה: חוסל מחבל שהשתתף בטבח וניסה להקים מחדש את תשתית הטרור
חברי הכנסת בהצהרות לוחמניות ברגעי ההזנק: "די לרדיפת לומדי התורה"
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
למען לומדי התורה:7,000 רכבי מחאה משבשים את התנועה בצירי התנועה המרכזיים
טרגדיה במולדובה: הרוג ומספר פצועים בתאונת דרכים קטלנית במסע לקברי צדיקים
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ יואב בן צור בכנסת: "הם מפגינים, לא מחבלים. נגד מי אתם נלחמים, נגד אחים שלכם?"
בעקבות דרישת יהדות התורה: כל הצעות החוק הקואליציוניות הוסרו מסדר היום
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שיירות המחאה יצאו לדרך - תיעודים ראשוניים
 ח"כ מאיר פרוש: "המצב נהיה גרוע מיום ליום, לא נשתוק על מעצר לומדי תורה"

הכתבות המעניינות ביותר

בכפר סבא נערכים לסיום המסכת הגדול בעולם לבני הגיל השלישי
ברכת הדרך: הגר"ש מחפוד הגיע ברכב ממותג והצטרף לשייירת הרכבים
מפגן העוז למען לומדי התורה: למעלה מ5000 רכבים יצאו לדרך
שר הביטחון כ"ץ מאיים על החות'ים: "אם המנהיג שלהם יעלה על הכוונת נחסל אותו"
גולדקנופף מאיים: "נהפוך את המדינה, ניקח את בתי הכלא ונהפוך אותם לישיבות"
מידה כנגד מידה: "הקפלניסטים היו המורים הטובים ביותר שלנו"
שריפת כלי רכב באזור התעשייה במודיעין: סכנת התפשטות ליער בן שמן
בכיר במשטרה: לא נאפשר חסימת צירים, הנסיעה רק בנתיב הימני
זינוק מדאיג במספר סרבני החיסונים בישראל: שיעור הלא מתחסנים הוכפל
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-24 at 17.54
סיכול ברצועה: חוסל מחבל שהשתתף בטבח וניסה להקים מחדש את תשתית הטרור
WhatsApp Video 2026-06-24 at 16.36
חברי הכנסת בהצהרות לוחמניות ברגעי ההזנק: "די לרדיפת לומדי התורה"
.
למען לומדי התורה:7,000 רכבי מחאה משבשים את התנועה בצירי התנועה המרכזיים
WhatsApp Image 2026-06-24 at 17-compressed
טרגדיה במולדובה: הרוג ומספר פצועים בתאונת דרכים קטלנית במסע לקברי צדיקים

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

הכנסת ס''ת לבית המדרש קרלין לעלוב בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (31)
מעמד הכנסת ס"ת לביהמ"ד קרלין לעלוב ב"ב
בר מצוה שטרן קרעטשניף (2)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מקרעטשניף ונכד אב''ד ראחמסטריווקא ב''ב
הספד וואסלוי בב''ב במלאת השבעת להסלתקותו של רבי חיים דוב הלפרין צילום יהודה פרקוביץ (37)
עצרת הספד ככלות השבעה להסלתקות הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
שבת מירון המסורתית בספינקא ירושלים צילום י פריד (6)
שבת 'מירון' המסורתית בחצה"ק ספינקא ירושלים באתרא קדישא מירון

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture