שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י מגיב לאיומים של טראמפ לתקוף את ארצו וללחץ הכלכלי המוגבר המופעל עליה עלמנת שתואיל בטובה להתייצב למשא ומתן על פירוק תכנית הגרעין שלה.
"תוכנית האנרגיה הגרעינית של איראן תמיד הייתה – ותמיד תישאר – שלווה לחלוטין. לפיכך אין דבר כזה "פוטנציאל צבאי" שלה", כותב שר החוץ האיראני.
במסר ישיר לטראמפ אומר עראקצ'י: "אנחנו לא ננהל משא ומתן תחת לחץ והפחדה. אנחנו אפילו לא נשקול את זה, לא משנה מה יהיה הנושא. משא ומתן שונה מבריונות ומתן תכתיבים".
שר החוץ האיראני הוסיף כי ארצו מקיימת מגעים עם בריטניה צרפת וגרמניה (E3) על תכנית הגרעין וכן עם הסינים: "כעת אנו מתייעצים עם ה-E3 – ובנפרד עם רוסיה וסין – על בסיס של שוויון ובכבוד הדדי. המטרה היא לבחון דרכים לבנות יותר אמון ושקיפות רבה יותר בתוכנית האנרגיה הגרעינית שלנו בתמורה להסרת הסנקציות הבלתי חוקיות".
בסיום דבריו עקץ עראקצ'י את טראמפ אישית וכתב: "בעבר, ארה"ב נהנתה מכבוד מאיראן בכל פעם שהייתה מכבדת בשיח שלה, והיא התעמתה בכל פעם שהיא אימצה עמדה מאיימת. כל פעולה מחייבת תגובה".

אמש התראיין הנשיא טראמפ לתקשורת האמריקני והבהיר כי על השולחן מונחות שתי אפשרויות ושתיהן יביאו לפתרון טוב לתכנית הגרעין האיראנית. טראמפ הבהיר כי הוא מעדיף את הדרך של המשא ומתן אולם ברור לו כי גם האופציה השנייה – מתקפה צבאית – תביא לפתרון יעיל של הבעיה.
הסנאטור הרפובליקני לינדזי גרהאם אמר אתמול כי ארה"ב חייבת לתחם בזמן את משך הזמן שהיא מקציבה לאיראנים לטובת ניהול משא ומתן ועם תום המועד עליה לעבור למעשים ולוודא כי לאיראן לא יהיה נשק גרעיני.





















טראמפ – מספיקלדיבורים
העם דורש מעשים!