Chaim Goldberg/Flash90

גורם מדיני נגד בר: "ידע על מתקפת חמאס שעות לפני – ולא עשה דבר"

האשמות קשות הוטחו אתמול בראש השב"כ רונן בר. גורם מדיני טען כי בר ידע שעות רבות לפני הטבח שביצע חמאס עוטף על העתיד להתרחש ולא פעל לעצור זאת. ראש הממשלה מתח ביקורת על ראש השב"כ ואמר: "מאז הדחתו מצוות המו"מ פחתו ההדלפות"

כתבות נוספות בנושא:

האשמות קשות וחמורות ביותר נשמעו הלילה כנגד ראש שרות הביטחון הכללי המודח רונן בר. הגדיל לעשות 'גורם מדיני' שהאשים את ראש השב"כ כי ידע מראש על הכוונה לבצע טבח שעות רבות לפני שהתרחשה ולא עשה דבר על מנת למנוע אותה ואפילו לא הרים טלפון לראש הממשלה לעדכן אותו בכך.

"ממשלת ישראל, שממונה על השב"כ, איבדה כל אמון ברונן בר שממשיך להיאחז בכיסאו תוך שימוש ציני במשפחות החטופים ושימוש פוליטי פסול בתפקידו כדי לתפור חקירות סרק מופרכות", אמר גורם מדיני אתמול.

עוד הוסיף הגורם המדיני כי "הייתה לרונן הזדמנות לפרוש בכבוד לאחר כישלונו הצורב בשבעה באוקטובר, כפי שעשה זאת הרמטכ"ל היוצא. אך רונן בר העדיף שלא להגיע לישיבת הממשלה שעוסקת בעניינו, רק כי פחד מלתת תשובות ובעיקר מלהשיב על שאלה אחת: מדוע לאחר שידעת על מתקפת החמאס שעות רבות לפני התרחשותה, לא עשית דבר ולא התקשרת לראש הממשלה – דבר שהיה מונע את האסון?"

לדברי הגורם המדיני "אם רונן בר היה מבצע את תפקידו כפי שהוא נאחז כעת בכיסאו, לא היינו מגיעים לשבעה באוקטובר".

מדובר בהאשמה חמורה ביותר של אותו גורם מדיני כנגד רונן בר. לטענת הגורם המדיני, ראש השב"כ ידע במשך שעות רבות לפני שהחלה ולא פעל על מנת לעצור אותה. לדברי הגורם המדיני לו היה טורח ראש השב"כ לעדכן במידע שבידו את ראש הממשלה נתניהו לא היה מתבצע הטבח.

יש לציין בהקשר הזה כי במכתבו החריף בו הוא תוקף באריכות את התנהלות הממשלה והעומד בראשה, מכתב אותו שיגר רונן בר לממשלה ולתקשורת בזמן שהחליט שלא להופיע לישיבת הממשלה שעוסקת בהדחתו, בחר רונן בר להתעלם לחלוטין מאזכור הכישלון החמור ביותר לו הוא אחראי: מניעת הטבח והחטיפה של מאות ישראלים. בכך הוא כשל כישלון נחרץ. במקום זאת עוסק רונן בר במכתבו בהטלת האשמות על הדרג המדיני ומתהדר בהצלחות של הארגון בראשו הוא עומד לאורך המלחמה ומנכס אותן לעצמו.

במהלך ישיבת הממשלה אתמול אמר ראש הממשלה נתניהו: "זה ברור שאם יש חוסר-אמון בסיס של ראש הממשלה בראש השב"כ, מצב כזה לא יכול להימשך. זה נכון לכל מדינה דמוקרטית, ובמיוחד למדינה דמוקרטית כמו שלנו".

"אני לא מאמין שרונן בר הוא האיש הנכון לשקם את הארגון. אתם מכירים את אותו ליל השבעה באוקטובר, וגם בניהול המשא-ומתן הגעתי למסקנה שרונן בר פשוט לא מתאים לזה. אני מנהל שנים ארוכות משאים-ומתנים מדיניים. הייתה לו גישה רכה ולא מספיק תקיפה. אמרתי בקבינט: 'תהיו תקיפים יותר. אתם נכנעים מהר מדי – ולכן נקבל פחות חטופים'.
ישבתי איתו שעות, וזה הוכיח לי שהוא לא מתאים לזה".

עוד הוסיף נתניהו: "לפני חודשיים החלפתי את צוות המשא-ומתן. מיניתי את סגן ראש השב"כ לראש המשלחת כי לא היה לי אמון ברונן בר. מאז ההדלפות ירדו פלאים, ובמשא-ומתן מאוד מוצלח הצלחנו להחזיר חטופים".

במהלך ישיבת הממשלה הלילה פנו מספר שרים ליועצת המשפטית לממשלה וביקשו ממנה הבהרות על הפרסומים בדבר קשר ידידות עמוק וקרוב שלה עם ראש השב"כ, קשר שנחשף ע"י מוטי קסטל בעכשיו 14, היועמ"שית סירבה להתייחס ולא הכחישה את המיוחס לה.

שר התקשורת שלמה קרעי: "לראש השב"כ אין לי שאלות. מי ששלח 'צוות טקילה' והבין שמשהו רע קורה ולא עדכן את רה"מ, מי שראש הממשלה לא נותן בו אמון, הולך הביתה. זה החוק. הפסיקו לאחוז בקרנות המזבח, הרכינו ראש בכבוד בפני הכרעת העם ובפני הממשלה הנבחרת והתפטרו. זו דמוקרטיה. אם לא תרכינו ראש בכבוד, לא תשאירו לנו ברירה אלא להדיח אתכם בראש מורם – אך בבושת פנים".

שר החוץ גדעון סער: "לפני למעלה מ-24 שנה כמזכיר הממשלה, היה לי חלק בחקיקת חוק השב"כ וקידומו בכנסת. בחוק השב״כ הקביעות לעניין כפיפות ראש השירות והשירות לממשלה הן ברורות. איך ניתן לפרש את החלטת ראש השב"כ להימנע מהשתתפות בישיבת הממשלה הערב לנוכח הקביעות האלה בחוק בדבר מרות השירות לממשלה וסמכותה המפורשת להפסיק את כהונתו לפני תום תקופת כהונתו? כל האחראים האחרים – ראשי מערכת הביטחון מימשו כבר את אחריותם וסיימו את תפקידם: ראש אמ"ן. הרמטכ"ל. אלוף פיקוד הדרום".

שר התפוצות עמיחי שיקלי: "זעזע אותי הריאיון עם יורם כהן בפגוש את העיתונות שאומר שראש השירות מרסן את כוחו מול ההתנהלות הנלוזה של ראש הממשלה. נפגשתי עם רונן בר לפני כחודש", על כך הגיב לו השר קרעי: " זה בניגוד למה שהוא כתב במכתב אלינו שנאסר עליו לפגוש שרים בשנה האחרונה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

5 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

לשכת ראש המשלה קיבלה את אותו דיוח שקיבל בר עצמו במערכתהדיוח והתפוצה של סגל א'.הבדל הוא שבלשכת ראש המשלה מי שקיבל את המידע לא התיחס אליו ברצינות הראויה להעיר את המזכיר הצבאי ו/או את ראש המשלה. על מה שקורה בלשכת ראש המשלה אחראי ראש המשלה הוא קובע שם את הסדרים ואת נושאי התפקידים!מישהו שמע משהן מזכיר את ראש המלל הנגבי?החכן הוא היה?גם הוא קיבל את אותו דיווח.שקט דמה כאילו האדמה בלעה אותו..כל מה ששמענו מהמל זה דברי שבח לקטאר.מה שמעור יותר מהרמת גבה..רונן בר עם המידע שהיה הביא אותו לעשות מה שבכוחו וסמכותו קודם לכל להגיע למשרד לעור את המערכת שלו ולשלוח כחטקילה מיד לעוטף.האיש היחיד שבכוחו סמכויותיו והתנהלותו היה האפשרות למנוע את התקפה,המלחמה וכל שקרה בעקבותיה.הוא היחיד שבסמכןתו היה להפעיל מידית את הצבא את חיל האויר ומטוסי הכונות שתוך דקות היו ביעפים רועמים בגובה נצוך מעל רצועצ עזה ומעל מרכזי האוכלוביה בישראל ומעירים את כל המערבות הודעות על קידום כוחות מפיק מרכז ,גיוס מילאים פומבי כל הצכונה שהיתה מונעת בכל את ניסיון חצית הגדר אבל הוא לא.טעה בשיקול הדעת החמור ביותר שטעה מנהיג ישראלי ברמה הלאומית מאז שיבת היהודים לארצם לפני יותר מ130 שנים.שם .ולטעמי החשבון הנוקב עם הלוי עוד לא נסגר רק ועדת חקירה מלכתית תגיע לגילוי וחקר האמת והמחדל.נתניהו הרסניבנסיונו לדחות או לעוות את הקמתה.

לשכת רוה"מ ידעה ? כנראה שאמרו לו לחזור ולישון ו 8.00 בבוקר יהיה דיון !

אם זה כך מגיע לו כלא עד 120 וכל דקה שהוא בתפקיד מסוכנת לכל העם
בתפקיד כזה במקרה כמו זה אסור שיתנו פרק זמן עד מועד סיום התפקיד
עכשיו העם דורש משפט מזורז ולכלא

חברים יקרים! מי אנחנו לנקום! ואין סיבה לנקום!
שכל אחד ישאל את עצמו (מדבר גם לעצמי):
האם אנחנו מאמינים שהכל משמים או לא ח"ו?
האם למדנו כל שער הביטחון של על החובת הלבבות לפני שאנחנו רוצים לנקום בראש ממשלה, ראש שב"כ ולא משנה מי????
כעת הזמן להתיישב ללמוד כל יום ולהפנים את האמת לאמיתו ולא לברוח מהאמת
ככה נגזר משמים, ולא יועיל שום נקמה וגם לא דרכינו
הבה נפנים:
אין לנו בית דין כיום שיש לו סמכות לשפוט עפ"י דרך התורה
אז השם יתברך דורש מאיתנו להבין גזרת שמים ולהתפלל אליו יותר ולהאמין בו יותר ויותר ויותר
ידידכם הדורש בשלומכם

ואם זו גזירה משמים – וגם אני מאמינה בכך – אז כדאי מאוד שכולנו כלל הציבור החרדי יבין שהאשמה היא של כל העם, והחזרה בתשובה נחוצה לכולם ולשבת ולשאול את עצמנו על מה באה הגזירה הזו עלינו כן גם על החרדים הם לא יוצאים מהכלל, ולראות איפה נכשלנו. ולא להשליך את האשמה רק על האחרים. כי שהקב"ה מעניש אז, כולם חוטאים.

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור
נתניהו כינס ההתייעצות הביטחונית: "נפעל בעוצמה נגד המחבלים ושולחיהם"
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תיעוד מטורף: החיילים מסרבים לירות, המחבל חוטף את הנשק • צפו
עדות מהזירה: "הקיפו אותנו מכל עבר; החיילים לא ירו עד שנחטף הנשק"
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ברוך דיין האמת: בניהו מלט הי"ד הוא הנרצח בפיגוע הירי הקשה בשומרון
הרמטכ"ל הנחה לתגבר כוחות בשומרון; חוסל המחבל שביצע את הפיגוע
השקדן נפטר אחרי סבל עצום: "אפילו ל'ערבים' לא קיבלו אותו בגלל המחלה, מי יחתן את היתומים?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו רוצה אותו דבר, אבל הפוך; מארבע יוצא אחד | גלגל חוזר
טראמפ מאיים להחרים כספים של איראן; שר החוץ עראקצ'י נלחץ והגיב

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
ברוך דיין האמת: רבה הספרדי של מגדל העמק, הגאון רבי אברהם מנחם זצ"ל
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אכילה לפני קריאת שמע ותפילת ערבית • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
אזהרה: גל מסרונים מזויפים מתחזה לחברת החשמל ומבטיח החזר כספי
היום השני לחיפושים אחר יובל בן ה-4: מאות ממשיכים לסרוק את החוף
וואטסאפ

חדש באתר

Gemini_Generated_Image_rhmskprhmskprhms
מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
WhatsApp Image 2026-07-24 at 14.25
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
WhatsApp Image 2026-07-24 at 10.37
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
909a665b-2de8-4bee-9e48-407d15d45881 (1)
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-24 at 09.39
אלפי חסידי גור חגגו את שחרורו של תלמיד הישיבה מהכלא הצבאי | תיעוד מסכם
גאב''ד מאקאווא שליט''א
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture