נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מודיע כעת שיעלה את גובה המכסים על סין ל50 אחוז כבר מחר, אם המדינה לא תבטל את מכסי התגמול שהטילה על ארה"ב. בנאום שנשא האשים הנשיא את סין ב'ניצול מכסי' כלפי ארה"ב, וגם הודיע שכל משא ומתן עם סין בעניין המכסים יופסק מיידית, עד שסין תבטל את מכסי התגמול שלה.
נזכיר כי בהכרזה הדרמטית של טראמפ במה שכינה 'יום השחרור', הוא הטיל מכס בסיסי בשיעור 10 אחוז על כל הייבוא ממדינות העולם, והוסיף מכסים בשיעורים גבוהים על מדינות שטען שיש בינם לבין ארה"ב 'חוסר איזון' ביחסי התן וקח. על סין הטיל הנשיא מכס גבוה בשיעור 34 אחוז. בתגובה ממשלת סין לא נשארה חייבת והטילה מכס תגמול על ארה"ב, בשיעור זהה של 34 אחוז.
"סין הטילה מכסי תגמול של 34%, בנוסף למכסים הקיימים שלה שכבר שברו שיאים, מכסים לא כספיים, סובסידיות לא חוקיות לחברות, ומניפולציות מטבע מסיביות ארוכות טווח" הכריז הנשיא בהצהרה שנתן בנושא. "זאת למרות האזהרה שלי שכל מדינה שתגיב נגד ארה”ב על ידי הטלת מכסים נוספים, מעבר לניצול המכסי ארוך הטווח שכבר קיים כלפי האומה שלנו, תיתקל מיד במכסים חדשים וגבוהים משמעותית, מעבר לאלו שהוגדרו בתחילה".
"לכן, אם סין לא תבטל את העלאת ה-34% מעבר לניצול המסחרי ארוך הטווח שלה עד מחר, 8 באפריל 2025, ארצות הברית תטיל מכסים נוספים על סין בשיעור של 50%, שייכנסו לתוקף ב-9 באפריל" הודיע טראמפ. "בנוסף, כל השיחות עם סין בנוגע לפגישות שביקשו לקיים איתנו יופסקו! משא ומתן עם מדינות אחרות, שביקשו אף הן פגישות, יתחיל להתקיים באופן מיידי. תודה על תשומת לבכם לעניין זה!"
ההסלמה החמורה ביחסים הכלכליים בין המדינות קורית על רקע צניחה חסרת תקדים בבורסות ברחבי העולם, בעקבות המכסים החדשים. המדדים המרכזיים בארה"ב, כמו S&P 500, נאסד"ק ודאו ג'ונס, צנחו בין 3.6% ל-4.6%, כאשר גם שווקים בינלאומיים, כולל בריטניה, גרמניה, צרפת, יפן, דרום קוריאה, סין וטאיוואן, רשמו ירידות משמעותיות.





















[…] לקריאת הכתבה באתר המקורי […]