שר ההסברה של הממשלה הלגיטימית בתימן בביקור במצרים. צילום: מתוך חשבון ה-X של שר ההסברה מועמר אל-עריאני

שר בממשלה התימנית: החות'ים מסתירים את היקף הנפגעים העצום

שר ההסברה של הממשלה הלגיטימית בתימן טוען כי החות'ים סופגים הפסדים רבים והם מסתירים את ממדי הנזק וההרוגים שארה"ב גורמת להם. בפנותו לאזרחים הזהיר שר ההסברה מפני שליחת ילדיהם לצבא הטרור של החות'ים שעומד להפסיד בקרבות

כתבות נוספות בנושא:

שר ההסברה של הממשלה הלגיטימית בתימן מועמר אל-עריאני, תוקף בחריפות את התנהלות המורדים החות'ים בתימן ומאשים אותם בהרס רב והרג של חפים מפשע במדינה. בדבריו התייחס שר ההסברה לתקיפות האמריקניות על מעוזי המורדים החות'ים וטען כי המורדים מסתירים את היקף הנזק האמיתי שנגרם להם וכן מעלימים את מספר ההרוגים העצום לדבריו שהתקיפות האמריקניות מסבות לכוחות הצבא החות'י.

בפוסט שפרסם בחשבון ה-X שלו כתב אל-עריאני: "מאז ההפיכה האכזרית שלה נגד המדינה ב-2014, המיליציה החות'ית הטרוריסטית הנתמכת על ידי איראן גרמה להרס נרחב בתימן, כאשר השפעות התוקפנות שלה משפיעות על כל היבטי החיים, מתשתיות ועד מוסדות מדינה, כולל חיים ומשאבים. ככל שעובר הזמן, נחשפים פרקים חדשים של הפשעים שבוצעו נגד העם התימני וביטחון ויציבות האזור".

לדבריו: "במשך עשר שנים, המיליציה נקטה במדיניות של הרס שיטתי, מכוונת מתקנים חיוניים כמו שדות תעופה, נמלים ומתקני נפט, ואפילו בתי ספר, מכונים ובתי חולים, תוך הפרה בוטה של ​​החוקים הבינלאומיים האוסרים על הכוונת מתקנים אזרחיים. ההסלמה האלימה הזו פגעה במיליוני אזרחים והחריפה את סבלם היומיומי".

שר ההסברה של תימן מאשים את החות'ים בשימוש במתקנים אזרחיים לצרכים צבאיים ולטרור בניגוד לחוק הבין לאומי וכותב: "המיליציה לא הסתפקה בהשמדת מתקנים חיוניים, אלא הפכה רבים מהם למאורות צבאיות, למחסני נשק ולמרכזי גיוס והדרכה, תוך ניצול בוטה של ​​מתקנים ציבוריים ופרטיים, הפיכתם לכלי מלחמה נגד העם התימני, הפרעה לביטחון ויציבות האזור ומאיימת על אינטרסים בינלאומיים".

השר התימני טוען עוד כי החות'ים גם פועלים באכזריות כלפי אזרחים: "לגבי אזרחים, הם לא נחסכו מהאכזריות של מיליציית הטרור הזו, שכן היא השתמשה בהם כמגן אנושי באזורים רבים בשליטתה, בניסיונות נתעבים לסחור בדמם ולנצל את הטרגדיות שלהם כדי להשיג הישגים תקשורתיים ופוליטיים זולים, ללא התחשבות בחייהם או בזכויותיהם. בתקופה שבה התימנים ציפו לפתרון המצב, המיליציה החות'ית דחפה את המדינה ללהבות של מלחמות עוקבות, עוררה תקיפות צבאיות והציתה חזיתות חדשות באמצעות מדיניות עוינת ופעילות טרור, שהפכו לאיום ישיר על הביטחון הימי והניווט הבינלאומי, בנוסף לכלכלה העולמית".

את דבריו חתם בדברים אלו: "כיום, האמת ברורה מתמיד: שהמיליציה החות'ית היא שורש ההרס והחורבן שפקדו את המדינה, ושאין דרך להחזיר את הביטחון והיציבות ברחבי תימן, האזור והעולם, אלא אם נקטעת הזרוע האיראנית הזולה הזו, וסמכות המדינה תורחב על כל השטח הלאומי".

בפוסט נוסף פנה שר ההסברה תימני לאזרחים החיים באזורי השליטה של החות'ים וקרא להם להימנע משליחת ילדיהם לצבא הטרור של החות'ים. בדברים נוקבים פנה להורים וכתב: "ילדיכם מובלים למשרפות, המשמשות דלק למלחמות אבסורדיות אינסופיות, נותנים את חייהם בקרבות שאינם נוגעים להם, בשירות תוכנית ביתית הרסנית. הסירו את בניכם והרחיקו אותם מעמדות והתכנסויות של המיליציה, לרבות מחנות, מרכזי גיוס וגיוס, וכל מתקנים "אזרחיים" בהם משתמשים החות'ים למטרות צבאיות, לפני שהם ישובו אליכם כגופות חסרות חיים – או לעולם לא יחזרו כלל".

"אל תלכו שולל על ידי סיסמאות החות'ים ואל תשמעו לתעמולה שלהם, שכן המציאות בשטח אומרת הכל. המיליציה סופגת מכות כואבות ומדויקות, ואבידותיה גדלות כל הזמן. האחרון היה מותם של מאות בתקיפה איכותית שכוונתה לאחד ממחנותיהם, ואף אחד מהם לא שרד. נשמור את הפרטים לעת עתה".

שר ההסברה של תימן טוען בדבריו כי החות'ים "מסתירים את ההפסדים שלהם, מסתירים ממך את האמת, כי הם חוששים מהתמוטטות של אלה שנותרו איתם". לדבריו: "הם יודעים היטב שהמלחמה שלהם מפסידה, הפרויקט שלהם נחרץ, והסוף קרוב. עצרו את שפיכות הדמים, הישארו מחוץ לסכנה, ואל תאפשרו למיליציה להשתמש בכם כמגן על האשליות שלה. אתה לא דלק למלחמות שלה, וגם לא עצי הסקה לשריפות הפרויקטים שלה המנוהלים מאיראן. קח עמדה… עבור אלה שאתה אוהב. לפני שהחרטה לא תועיל עוד".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

סוד הניסים הגלויים של ג' תמוז!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתגובה לתקריות הקשות: יותר מ-80 יעדי חיזבאללה הותקפו; עשרות מחבלים חוסלו
מאחורי הירידה החדה בטרור: אלפי פעולות סיכול ומעצרים ביו"ש
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גיבוי אמריקאי לתקיפות: "הפסקת אש תהיה כשחיזבאללה יפסיק לירות"
אש בבקעת הלבנון: חיל האוויר מרחיב את היקף התקיפות נגד חיזבאללה
"הם ידעו על השידוך לפנינו": הנס המצמרר של האם מירושלים שהרעיד את 'ועד הרבנים'
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משרד הבריאות: לא נמצא כשל בייצור "פרינוק"; החומרים אותרו במוצרים שנפתחו
הָרֵעַ וְהָרַע | עם חברים כאלה, מי צריך אויבים? יתכן ש... אנחנו
עם ישראל התגייס לשפץ את הבית, וכעת משלימים את המשימה עבור חמש היתומות של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
רחפן נפץ פגע בכוח צבאי בלבנון: קצין נפצע קשה, 4 לוחמים נפצעו קל
'מטרה חשודה' פגעה בטנק של מג"ד 52; פרטי התקרית הקשה בלבנון

הכתבות המעניינות ביותר

​שותפים לגורל: האתגר הכפול של נתניהו ודרעי
"האוטובוס פשוט המשיך לנסוע": גל התלונות נגד חברת האוטובוסים מתרחב
ברוך מתיר אסורים: האברך אביאל כהן מנתיבות שוחרר מהכלא הצבאי
אל תפסיד מליארדים בשביל פרוטות • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אל תפסיד מליארדים בשביל פרוטות • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אכילת כריך או קיום פגישת עבודה בסמוך לזמן מנחה • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
השיעור השבועי: פרשת חוקת וג' תמוז • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת חוקת וג' תמוז • הרב נתנאל אביסרור
הותר לפרסום: מג"ד 52 סא"ל דור גדליה בן שמחון הי"ד ועוד שלושה לוחמים נפלו בלבנון
תושבי הצפון עודכנו: צה"ל מגביר בשעות אלו את התקיפות בלבנון

חדש באתר

652374306_1343845027775218_7634372176279466363_n
בתגובה לתקריות הקשות: יותר מ-80 יעדי חיזבאללה הותקפו; עשרות מחבלים חוסלו
WhatsApp Image 2026-06-18 at 17.11
מאחורי הירידה החדה בטרור: אלפי פעולות סיכול ומעצרים ביו"ש
TEL AVIV UNIVERSITY CONFERENCE
גיבוי אמריקאי לתקיפות: "הפסקת אש תהיה כשחיזבאללה יפסיק לירות"
MIDEAST ISRAEL POLITICS
​שותפים לגורל: האתגר הכפול של נתניהו ודרעי

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז זימגראד צילום שימי פ
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז ז'מיגראד
קוזמיר מישקולץ חתונה (19)
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים –  ד' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ד' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture