למרות שטראמפ מפזר לכל עבר הצהרות רשמיות על שיחות "מועילות וחיוביות", ה"וול סטריט ג'ורנל" חושף כי בשיחות שהתקיימו היום בין איראן לארצות הברית נרשמו מחלוקות משמעותיות. פערי העמדות העיקריים מתמקדים בשתי סוגיות מרכזיות: המשך העשרת האורניום באיראן ותוכנית הטילים האיראנית.
לפי הדיווח, המחלוקת המרכזית בין הצדדים נסובה סביב השאלה האם איראן תוכל להמשיך ולהעשיר אורניום באופן עצמאי. ארצות הברית דורשת הגבלות משמעותיות או אף הפסקה מוחלטת של יכולת ההעשרה האיראנית, בעוד איראן מתעקשת לשמור על זכותה להעשרה למטרות אזרחיות.
מקורות מדיניים בוושינגטון שצוטטו בעיתון סיפרו כי הנציגים האמריקאים הציגו דרישה נחרצת להגבלת יכולת ההעשרה האיראנית, תוך שהם מדגישים את החשש מפני פריצה גרעינית עתידית.
סוגיה שנייה שעלתה בשיחות היא רצונה של ארה"ב לכלול את פרויקט הטילים הבליסטיים של איראן בכל הסכם עתידי. ארצות הברית רואה בתוכנית הטילים האיראנית איום משמעותי על היציבות האזורית ומבקשת להגביל את התפתחותה. משלחת איראן, לעומת זאת, סירבה בתוקף לדון בנושא תוכנית הטילים במסגרת השיחות, וטענה כי מדובר בנושא הגנתי שאינו קשור לתוכנית הגרעין.
בסיום סבב השיחות, שני הצדדים הוציאו הצהרות זהירות ומאופקות. דובר משרד החוץ האיראני מסר כי "השיחות היו מועילות והצדדים הביעו נכונות להמשיך בדיאלוג". גם מהבית הלבן נמסר כי "השיחות היו חיוביות ונעשתה התקדמות מסוימת".
אולם, על פי המקורות שצוטטו ב"וול סטריט ג'ורנל", המציאות מורכבת יותר. דיפלומט בכיר שמעורב בשיחות אמר בתנאי אנונימיות כי "הפערים עדיין גדולים מאוד, במיוחד בנושאים הליבתיים שנוגעים לעצם התוכנית הגרעינית".
מומחים ליחסים בינלאומיים מעריכים כי המחלוקות שנחשפו היום מדגישות את הקושי להגיע להסכם מקיף בין הצדדים. פרופ' לואיס מרטינז, מומחה לגרעין מאוניברסיטת קולומביה, ציין כי "הפערים בין הצדדים בנושאים המרכזיים הם משמעותיים ויהיה קשה מאוד לגשר עליהם ללא ויתורים משמעותיים של אחד הצדדים, או שניהם".
למרות הקשיים, נראה כי שני הצדדים מעוניינים להמשיך את המגעים. מקורות דיפלומטיים ציינו כי מתוכנן סבב שיחות נוסף בשבועות הקרובים, אם כי המועד המדויק טרם נקבע.
המחלוקות בשיחות עשויות להשפיע גם על היחסים בין איראן לבעלות בריתה של ארה"ב במזרח התיכון. ישראל ומדינות המפרץ עוקבות בדריכות אחר התפתחות השיחות, כאשר הן מביעות חשש מפני הסכם שלא יכלול הגבלות מספקות על תוכנית הגרעין האיראנית.





















על מה הם מדברים ??זאת מדינת היצוא מספר אחת של הטרור העולמי יש עוד הרבה דברים מעבר לגרעין וטילים את שלטון חומיני יש להשמיד בלי דיבורים
חשבתי שטראמפ יותר חכם, הוא לא מבין שהאיראנים לעולם לא יתפרקו מהגרעין אם לא יכריחו אותם בכח הזרוע?????
הסכם עם איראן- זה קצת מזכיר את ההסכם שחתמו בעלות הברית עם גרמניה הנאצית לפני המלחמה, איך זה הסתיים שם- כולנו יודעים, למה העולם כזה טיפש שלא לומד לקח???????